Měsíční shrnutí #11 /listopad 2017


Listopadové čtení je se nejspíš zařadí jako nejhorší měsíc vůbec. Absolutně jsem nic nestíhala a na čtení se to samozřejmě odrazilo. Povedlo se mi přečíst pouhé tři knihy, což je naprosto strašné a úplně se za sebe stydím. Teď už s tím bohužel nic neudělám, ale doufám, že prosinec bude lepší... snad.




Počet přečtených knih: 3 

Počet přečtených stran: 1 756

Nejčtenější nakladatelství: Omega




Autor měsíce: Diana Gabaldon
Proč: Naprosto bez rozmýšlení, je Diana Gabaldon jednou z mých nejoblíbenějších autorek vůbec. To jak dokonale dokázala vymyslet rozsáhlou historickou sérii plnou lásky, napětí ale i akce. Za to ji lze jen obdivovat.

 
Kniha měsíce: Vážka v jantaru (Diana Gabaldon)
Proč: Na tuhle knihu jsem se neskutečně těšila a moje očekávání bylo víc než splněno. Většinou se říká, že druhé díly bývají nejslabší, v tomto případě to rozhodně neplatí. Příběh o Claire a Jamiem prostě miluju.



 
Největší překvapení: Mléko a med (Rupi Kaur)
Proč: Od knihy jsem nevěděla co čekat. Po přečtení prvních několika stránek jsem se do ní ale začetla a na ráz ji přečetla celou. Hned několik z básní jsem si založila a rozhodně se ke knize budu vracet.




Největší zklamání: - 
Proč: -


 
Ženská postava měsíce: Claire Bechaumpová - Vážka v jantaru (Diana Gabaldon)
Proč: Opět jednoznačně a bez přemýšlení. Claire se stala jednou z mých nejoblíbenějsích knižních hrdinů. Svým charakterem, chováním i umem s jakým se dokázala poprat s ranami osudu.
 
 

Mužská postava měsíce: Jamie Fraser - Vážka v jantaru (Diana Gabaldon) 
Proč: Stejně tak jako Claire i Jamieho jsem si zamilovala. Tajemný, silný skot s pevným charakterem, vždy ochoten pomoci. Samozřejmě i vzhledově (popis v knize) na něm něco je...

 
 

Pár měsíce: Claire a Jamie - Vážka v jantaru (Diana Gabaldon) 
Proč: Překvapivé. Dvě mé oblíbené postav, v oblíbené knižní sérii... co víc dodat. :))




 

Nejhezčí obálka: Mléko a med (Rupi Kaur) 
Proč: Svým minimalistickým, přesto krásným pojetím mě kniha na první pohled uchvátila.


 

Nejhorší obálka: Shannarovy elfeíny (Terry Brooks) 
Proč: Kniha se mi moc líbila a bavila mě. Bohužel obálka už tak krásná není. Jedná se o seriálovou obálku s hlavním hrdinou, který bohužel ani v nejmenším nesplňuje moje představy, které jsem si vytvořila při četbě.

2 komentáře:

  1. Na to, že jsi někde psala, že listopad byl u tebe slabý, nakonec si myslím, že tři knihy je dobrý výkon :-) Navíc Vážka je dost tlustá a není to čtení na dva dny :-) Paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, no nevím, poslední dobou nic nestíhám. :))) a čtecí plány se od skutečnosti opravdu zásadně liší. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.