Knižní přírůstky #13

Přestože od minulých přírůstků uběhla celkem krátká doba, už jsem tady s dalšími. 


První kniha je od nakladatelství Omega. Skrytá píseň ruské autorky Valentiny Nazarové.

Fanoušky Dívky ve vlaku pohltí tento záhadami naplněný thriller v rytmu kytar. Atmosféra rostoucího neklidu, ponuré prostředí nudného předměstí v Anglii rozhýbe zápletka plná zvratů. Ponořte se do zákulisí rock-n-rollu a prozkoumejte pokrevní pouta, talent, fanatické fandovství a zradu.
Jednadvacetiletá Nika Lukina studuje v Londýn
ě. Je krásná, temperamentní a má vše, co chce, nebo to alespoň dokonale předstírá. Nika má tajemství. Když jí bylo třináct, její milovaná starší sestra Jenya zmizela v malém městečku ve střední Anglii. Jediná věc, která Nika má, je sbírka ikonických rockových alb. Podle nich utvořila svou osobnost: vnímání krásy, lásky, života a svého vlastního já.
Snaží se nemyslet na to, co se stalo. Až jednoho dne, těsně před Velikonocemi, ji minulost dostihne strašným způsobem, takže jí nezbývá než zjistit, co se vlastně tehdy stalo. Nika zveřejní sestřinu starou fotku na Facebooku v naději, že by ji někdo mohl poznat. Téměř okamžitě obdrží odpověď od ženy, která tvrdí, že byla nejlepší kamarádkou Jeniy, a Nika se vydává vlakem do Notownu, města, kde její sestra žila...



Druhá kniha je pokračováním série, Emily Vichrná a hrad v mlze od autorky Liz Kesslerové. Kterou jsme s mladší sestrou začaly kupovat, ještě jsme jí nečetly, ale moc se těšíme. (ano i já si ráda přečtu dětský příběh, protože mořské panny... :) )


Emily, která se ve vodě proměňuje v mořskou pannu, je ve svém novém domově na tajném ostrově, kde spolu žijí mořští a suchozemští lidé, naprosto šťastná. Jednoho dne však najde v písku na pláži prsten, nasadí si ho a… Neptun, vládce moří, začne strašlivě zuřit. Prokleje ji a z ostrova vyžene. Rozbouřené moře Emily zanese k tajemnému hradu v mlze. Co se v něm skrývá? A proč Neptun tolik běsnil? Co může být na nalezeném prstenu tak zvláštního?


A na závěr je to kniha od nepříliš známého autora, plzeňáka, jako jsem já. Oldřich Tibitanzl a jeho Verše až z vesmíru. Je to útlučká knížka plná jeho veršů, které za léta nashromáždil a rozhodl se je teď, s odtupem času, vydat.

Již druhá kniha veršů plzeňského autora volně navazuje na „Verše až z venkova“ a je tematicky věnována především dění „nad našimi hlavami“.


Znáte knihy? Četli jste je, nebo se na ně chystáte?

14 komentářů:

  1. Hlavně ta "Skrytá píseň" mě zaujala, těším se na tvou recenzi a o knize budu uvažovat!

    https://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem zvědavá na Skrytou píseň a moc ráda si počkám na recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nejbližší době se na chci do knihy pustit, tak snad nebudeš čekat dlouho. :))

      Vymazat
  3. Jsem moc zvědavá na recenzi Skryté písně, tahle kniha mě opravdu zaujala, strašně se mi líbí ten nápad, jak je text propojován s "rockovými" skladbami. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky. :) Navíc je autorka ruského původu, takže bude vše pojato zas z jiného úhlu pohledu. :)

      Vymazat
  4. Skrytou píseň mám doma taky a dnes bych ráda ještě přečetla aspoň prvních pár stran. Tak snad se bude líbit :-) Ostatní knížky neznám.

    OdpovědětVymazat
  5. Na skrytou píseň se taky chystám, jsem na ní moc zvědavá, ale dnes mi přišel nový Bryndza a ten má přednost před vším ostatním :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, někdy prostě nejde čekat a hned se na novou knihu musíš „vrhnout“. :))

      Vymazat
  6. Skrytá píseň má Dobrovského strašně krásní triler, který mě moc zaujal a knížka tím pádem mi přijde i zajímavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich knižní trailery se mi taky líbí a na knihu rozhodně nalákají. :))

      Vymazat
  7. znam jen prvni od videni... a druha ma nadhernou obalku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má, obálky dětských knih jsou většinou moc krásné. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.