Měsíční shrnutí #7 /červenec 2017



Červenec, první prázdninový měsíc, je za námi a spolu s jeho koncem je tu i  další měsíční shrnutí. Po nevydařeném červnu, se konečně karta obrátila. Spolu s krásným letním počasím a díky volným dnům, se mi podařilo přečíst o trošku více knih. Sice to není žádná hitparáda, ale čtení jsem si užila a o to přeci jde...




Počet přečtených knih: 6

Počet přečtených stran: 2 776

Nejčtenější nakladatelství: Egmon, Alpress, Domino, XYZ, Mytago





Autor měsíce: Marissa Meyerová
Proč: Na sérii Měsíční kroniky se od autorky chystám už vážně dlouho, až do teď jsem se k nim ale nedostala, což je strašná škoda. Teď už chápu nadšení a posedlost autorkou, já sama jsem se po přečtení pár stránek do autorčina stylu psaní a skvělých nápadů naprosto zamilovala.


Kniha měsíce: Cinder (Marissa Meyerová)
Proč: Spolu se Scarlet tvoří dvojici nejlepších knih měsíce. Jak už jsem psala výše, do knih a do autorčina stylu psaní jsem se zamilovala a obě knihy mě naprosto uchvátili.


 

Největší překvapení: Scarlet (Marissa Meyerová)
Proč: Tentokrát se měsíční shrnutí bude celé točit kolem Měsíčních kronik. Ani v tomhle bodě tomu není jinak. Cinder a Scarlet mě velmi, velmi mile překvapily a už se nemůžu dočkat dalších dílů



 
Největší zklamání: Grey (E. L. James)
Proč: Nejde přímo o zklamání, ale rozhodně jsem čekala víc. Je mi jasné, že se nejedná o žádný intelektuální zázrak, ale doufala jsem, když nic jiného, tak alespoň v hlubší sondu do Christianova života. Bohužel jsem se nedočkala.




Ženská postava měsíce: Rose - Poslední oběť (Richelle Mead)
Proč: Už od prvních dílů si Rose díky svému charakteru získala mé sympatie a ani v tomhle závěrečném díle tomu nebylo jinak. Spolu s ní jsem prožívala její radosti i strasti a doufala za ní, že vše dobře dopadne a skončí tak jak má.



Mužská postava měsíce: Dimitrij - Poslední oběť (Richelle Mead)
Proč: Dimitrij....na to není třeba slov. Od počátečního  nadšení, přes mírné ochladnutí uprostřed série, až do závěru je mojí oblíbenou postavou. Prostě Dimitrij...




Pár měsíce: Rose a Dimitrij - Poslední oběť (Richelle Mead)
Proč: A do třetice VA. Proč mám ráda každého z nich jsem už vysvětlila, ale spolu dohromady jsou ještě lepší. Dimitrij a Rose na vždy...

 




Nejhezčí obálka: Scarlet (Marissa Meyerová)
Proč: Od první chvíle co jsem knihu uviděla, jsem se do téhle obálky naprosto zamilovala. Asi ani nedokáže říct proč, prostě to tak je.




Nejhorší obálka: Drak bere vše (Hanina Veselá)
Proč: Rozhodně se nejedná o ošklivou obálku, jen se mi z těchhle šesti líbí nejmíň. Přijde mi celkem děsivá a zvláštní. Na druhou stranu obsah knihy, menší krásu obálky plně nahradí.

12 komentářů:

  1. Rose a Dimko sú super pár a obaja sú aj skvelé postavy, takže sa nečudujem, že si ich vybrala :-) VA a Mesačné kroniky sú skvelé série :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Pro mě obvyklé číslo. :)) Ale po tom tragickém červnu je dobré cokoliv... :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné čtecí skóre :) Vampýrskou akademii bych si také ráda zopakovala :) A na Měsíční kroniky se právě chystám :) Hezké čtení i v srpnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Měsíční kroniky rozhodně můžu doporučit... :)) i tobě hezké srpnové čtení. :))

      Vymazat
  4. "Měsíční kroniky" už mám přečtené a rozhodně se jedná o TOP sérii, alespoň pro mě! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsi první, která požaduje Greye za horší knihu než předešlé :D Já ji tedy nečetla, ale všichni ji vychvalují do nebes :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbil úplně první díl, ale pak už to šlo nějak z kopce... :)) Grey už v podstatě "vaří z vody". Kniha není vyloženě špatná, ale.... :))

      Vymazat
  6. To je pěkný výkon! Mám dojem, že poslední dobou procházím čtecí krizí, za měsíc přečtu knížky tak tři a to jsem ještě ráda :D A na ty M2síční kroniky se fakt musím někdy vrhnout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krizí si jednou za čas projde každý. :)) ale spraví se to. Jinak Měsíční kroniky můžu jedině doporučit.

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.