Deset knižních dní / Osm obálek

Vybírání u prvních dvou knižních dní nebylo vůbec snadné a ani tohle nebylo jednoduché. Poslední dobou vychází spousta knih s nádhernými obálkami, a vybrat jich jen osm je skoro nemožné. Jak jsem zjistila, hned několik knih co se objevilo v minulých částech knižních dní, bude i v téhle. Ale co se dá dělat?





1. ANNA BOLEYNOVÁ: KRÁLOVA POSEDLOST (Alison Weirová)
Historický román, ze kterého historie dýchá už při prvním pohledu. Přestože se může zvolená barva zdát nevhodná k danému tématu, já jsem nadšená její originalitou a krásou. Co by se také dalo čekat,když je kniha od Anně Boleynové. Ženě jež ráda šokovala své okolí.



2. CESTOVATELKA (Alexandra Brackenová)
Rozhodovala jsem se mezi prvním a druhým dílem. Nakonec jsem zvolila tenhle. Jde o tak zvláštní a krásnou obálku ještě v mé oblíbené barvě...

3. DŮM OZVĚN (Barbara Erskinová)
Nové vydání knihy s mnohem hezčí obálkou než dřív. Spojení názvu a starého domu v pozadí je magické a z knihy přímo vyzařuje tajemno a děs, o které v příběhu není nouze.




4. LEVANDULOVÝ POKOJ (Nina Georgová)
Knihu jsem nečetla a ani jsem o ní dlouhou dobu nevěděla. V podstatě náhodou jsem ji objevila a na první pohled se do ní zamilovala. Paříž, levandule, romantika.... co víc dodat.





5. SCARLET (Marrisa Meyerová)
Všechny knihy z Měsíčních kronik jsou moc povedené. Mě ale na první pohled uchvátil tenhle díl. Vlastně ani nevím proč, ale jakoby z obálky dýchalo něco magického.



 
6. SELEKCE (Kiera Cassová)
Velice známá kniha s neméně známým vzhledem. Dívka v nádherných plesových šatech, předznamenává prostředí, ve kterém se kniha odehrává. I když se na první pohled může zdát až kýčovitá, mě se líbí a stejně tak ostatní díly.


7. SPÁČŮV HRAD (Barbara Erskinová)
Druhý zástupce knih Barbary Erskinové. Jedná se o poslední vydanou knihu od autorky a přestože na první pohled nepůsobí nijak zajímavě, při bližším prozkoumání je kouzelná. Jak už název napovídá i obálka knihy je snová a fialovo/zlaté odlesky jsou naprosto dokonalé.
 


8. ŠEPOTÁNÍ (A.G. Howardová)
Nádherná knihy na první pohled evokující Alenku v říši divů, ze které kniha vychází. Jen po zběžném prolistování mě po grafické stránce uchvátila a jako uzavření osmi nejhezčích obálek je víc než vhodná.

6 komentářů:

  1. Nová obálka k Domu ozvěn je úúúžasná :-) Knížku jsem četla a moc se mi líbila :-)
    Pěkné obálky jsi vybrala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Dům ozvěn jsem četla taky a je vážně skvělá, teď ve spojení s novou obálku je to naprosto dokonalé... :)

      Vymazat
  2. Naprostý souhlas se Scarlet, ta má jednu z nejkrásnějších obálek co jsem kdy viděla!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, vlastně ani nevím, čím mě tak uchvátila. :)

      Vymazat
  3. Podle mně má nejkrásnější obálky zaručeně "Selekce", ale ani ostatní nemají chybu! :)

    http://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásných obálek je spousta a vybrat jich takhle málo skoro nejde. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.