Recenze: Jako led

Autor:
Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)

Název originálu: Frigid

Počet stran: 248

Série: Frigid

Díl v sérii: #1

Nakladatelství: Baronet

Rok vydání v ČR: 2014


Oficiální anotace:
Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.
Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.
Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

Moje hodnocení:

Příběh plný lásky, romantiky, ale také napětí a akce.

Spolu s hlavními hrdiny, Kylerem a Sydney, kteří jsou nejlepší přátelé od malička, se ocitáme na luxusní horské chatě, kde se skupina přátel rozhodne strávit předvánoční týden. Kvůli sněhové bouři se ale na chatu dostanou jen oni dva a zůstávají tak na pospas jeden druhému.Venku zuří sněhová bouře a oni tak nemohou vyjít ven, navíc přestává fungovat elektřina. V průběhu týdne, kdy jsou spolu zavření v chatě, si oba uvědomují, že to co k sobě navzájem cítí bude víc než přátelský cit.

Oba přátelé se velmi dobře znají a to je v jejich dialozích vidět, občasném pošťuchování a sarkastických poznámkách. Poté co mezi nimi přeskočí jiskra, je vidět jiný druh náklonnosti. A samozřejmě nechybí několik erotických scén, které ale nepůsobí nijak vulgárním nebo nevhodným dojmem. Právě naopak. V knize se dají očekávat a hodí se do ní.

Ve vyprávění se střídají obě hlavní postavy.
Sydney, díky které můžeme na věc nahlédnout z dívčí perspektivy. A přestože, na venek působí odměřeně a tiše, v jádru taková rozhodně není. Ona sama je do Kylera zamilovaná již dlouho, nikdy si to nepřiznala a ani ve snu jí nenapadlo, že by Kyler mohl její city opětovat. Proto raději mlčí a doufá, že se ze své zamilovanosti jednou dostane. Poté co se ale nevědomky, nechtěně přiznává, stává se z ní charakterově naprosto odlišná Sydney.

 Pohled Kylera je oproti tomu  naprosto odlišný.  Vše vnímá jako muž, jasně, jednoznačně, nechápe skryté signály a až na chatě si plně uvědomí sílu svých pravých citů. I přesto, že ho provází pověst děvkaře, k čemuž sám hojně přispívá a baví se tím, je připravený se změnit a zůstat se Sydney. Uvědomuje si totiž, že bez ní si svůj život nedovede představit.

Mimo romantickou linku se v příběhu objevuje i linka dobrodružná, místy až akční. A to v podobě stalkera, který dvojici sleduje, působí jí problémy a dělá naschvály. Už od samého začátku je téměř jasné, kdo je oním stalkerem. I tak je ale děsivé, čeho všeho je schopný.

Kniha je napsaná velmi čtivě. Příběh svižně ubíhá, a to nejen díky střídá vypravěčů. Autorka píše způsobem, že si čtenář ani nevšimne kolik stran již přečetla a kniha ho přímo nutí pokračovat ve čtení dál a dál.  I přesto, že se jedná o prvoplánově romantický příběh, nejde v něm jen o lásku.  Autorka totiž stejně jako do svých ostatních knih, dokázala jí vlastním nenuceným způsobem, dostat něco z problémů dnešní moderní doby. Knize tak přidává na hodnotě a částečně ji vyzdvihuje ze skupiny červené knihovny.

Obálka knihy působí vážně dost prvoplánově, ale k danému žánr se celkem hodí. Musím ale pochválit styl písma, kterým je napsán název knihy.

14 komentářů:

  1. Knihu neznám, ale vypadá dobře :-) Nevím, jestli bych po ní sáhla... ale kdo ví :-)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to spíš odpočinkové čtení, ale myslím, že by se ti líbila. :)

      Vymazat
  2. Nad J. Lynn už pěkně dlouho přemýšlím. Příběhy, kde se do sebe zamilují hlavní hrdinové a jeden z nich je tak trochu děvkař, jsou skoro všude, takže jsem ráda, že tu je i nějaká jiná zápletka. Díky, možná jí dám šanci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě autorčiny knihy vyzkoušej. :) Je pravda, že všechny její knihy mají klasickou a celkem prvoplánovou zápletku, ale do každé přidá něco, co knihu vyzdvyhuje a ozvláštňuje :)

      Vymazat
  3. Tohle by se mně mohlo líbit, spojení romantiky, ale i akce, to by mě mohlo bavit :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že ano. :)) Já byla víc než spokojená. :)

      Vymazat
  4. Pěkná recenze... opravdu odpočinkové čtení, kdy má člověk chuť sáhnout po něčem nenáročném...
    od této autorky jsem už četla skoro všechny její knihy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já bych si také ráda přečetla i autorčiny ostatní knihy. :)

      Vymazat
  5. Nic pro mě, já a červená knihovna, to nejde dohromady :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jasné, že to není pro každého. :) U tebe mě to nepřekvapuje. :))

      Vymazat
  6. Přiznám se, že obálkou by mě kniha vůbec nezaujala, ale po přečtení recenze věřím tomu, že by to nemusela být špatná odpočinková knížka, takový ten styl, který normálně nečtu, ale někdy na něj mám paradoxně obrovskou chuť :-D
    Super recenze! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Ono to tak většinou bývá, že jsou k romantickým knihám přidané takovéhle obálka, které mě osobně spíše odrazují, než lákají. :))

      Vymazat
  7. Jé, tahle kniha už tu na mě na poličce čeká dost dlouho :) Připomněla jsi mi ji :) Knihy od této autorky mám navíc ráda, tak sama nevím, proč jsem se do ní ještě nepustila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se její knihy taky líbí. Zatím mě bavily všechny. :) Tak to budeš muset rychle napravit. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.