Knižní přírůstky #33

Říká se, že podzim je sezóna plná spousty knih a já nemůžu jinak, než souhlasit. Už září bylo na nové knihy silné a v říjnu příval novinek pokračuje. Proto je potřeba ukázat několik dalších knih, které se mi objevili doma. 

Jako první je to několik knih z Nakladatelského domu Grada, kterému opět moc děkuji a vážím si toho, že mi knihy posílají.

Jako prvním musím zmínit knihu, na kterou se těším od první chvíle, co jsem zaregistrovala, že bude vycházet. Není to nic jiného než nový, v pořadí již pátý, díl ze série Romantické útěky Hotýlek na Islandu od autorky Julie Caplinové.  

Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní – dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách, nedaří se jí najít novou práci, úspory docházejí a už brzy nezbude nic jiného než se přestěhovat zpátky k rodičům, a to za žádnou cenu nechce. Takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Po příjezdu se nemůže zbavit dojmu, že udělala chybu. Jako šéfová se navíc uvede naprostým trapasem, takže pochybuje, jestli ji podřízení přijmou. Jenže pak jako by jí osud dal znamení, že má zůstat. V noci se na nebi roztančí polární záře a Lucy se při sledování toho fascinující podívané rozhodne vytěžit z téhle životní příležitosti co nejvíc. Využije všech svých znalostí a zkušeností a postará se, aby se z Polární záře stal nejúžasnější romantický hotel na celém Islandu! Hotel má špatné hodnocení a je poloprázdný, takže ji čeká pořádně tvrdá práce. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní všichni kolegové upřímní? Může jim důvěřovat? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex… Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že Alex skrývá nějaké tajemství…

 

 

Láska ve světě lichých ponožek je další novinkou a zároveň zatím poslední vydanou knihou z romantické edice 7lásky, která se svými nádhernými obálkami nedá s ničím splést. Knihu napsala autorka Marie Vareilleová, které již jedna kniha v edici vyšla, a to Někdy je hezké, že mě miluješ. Tyto dvě knihy na sebe ale nijak nenavazují, takže není problém číst jen jednu z nich.

Alice má ráda, když je vše, jak má být a v naprostém pořádku. Ať už jde o její nový byt nebo perfektně srovnané tužky na stole. Napůl Američanka, napůl Francouzka právě přijela do Francie, aby unikla nedávné tragické události. Po úspěšné kariéře ve finančnictví v Londýně a New Yorku ale v Paříži najde práci jen v malém start-upu, který vyvíjí aplikaci na hledání ztracených ponožek.
Ačkoliv malá firma je bezpochyby předem odsouzená k selhání, pro Alici představuje jediný záchytný bod. A zatímco majiteli několikrát denně připomíná, že by neměl utrácet víc peněz než vydělá, začíná pomalu přemýšlet, zda to není náhodou ona a její kolegové, koho se její šéf snaží zachránit, a že o ponožky jde až na posledním místě.
Alicině sestře Scarlett matka neustále připomínala, že její narození bylo neplánované a že to byla její chyba, že je otec dívek opustil. A tak bylo na Alici, aby na ni vždy dohlížela a starala se o ni, i když se jejich životní cesty časem rozdělily.
Osud Scarlett, která se nakonec stala rockovou hvězdou, ale brzy jako mladá zemřela, je něco, o čem Alice nemluví a snaží se to udržet v tajnosti.
Není to však její jediné tajemství…

 

 

Jako třetí je to kniha Příběhy budov od autora Patrica Dillona. Primárně je určená pro mladší čtenáře, ale jsem si jistá, že ani ti starší nepřijdou zkrátka. Jak už název napovídá, v knize jsou informace o nejvýznamějších a nejznámějších budovách světa, doplněné krásnými ilustracemi a v některých případech dokonce celými rozkládacími plánky.


Většinu svého života trávíme uvnitř budov. Víme však, proč a jak je ale lidé začali stavět? Zdobit?
Navštivme slavné stavby, od pyramid egyptských faraonů až po Centre Pompidou v Paříži. Příběhy Patricka Dillona o významných budovách – a významných lidech, kteří je postavili – oslavuje vynalézavost lidského ducha.
Mimořá
dně podrobné ilustrace Stephena Biestyho nás zavedou dovnitř slavných budov a ukáží nám, jak tyto pozoruhodné stavby vlastně drží pohromadě.

 


Den, kdy jsem zahlídla lásku od Josie Silverové je poslední ze skupiny knih z tohoto nakladatelství. Zdá se, že půjde o příběh na dobře známé motivy, a to vztah dvou lidí, kterému ale osud nepřeje a deset let nenaplněné lásky a čekání. Věřím, ale že to nebude tak jednoduché a ploché, jak se na první pohled může zdát.

Laurie si je jistá, že člověk se na první pohled zamilovat prostě nemůže. Život přece není scéna z romantického filmu, že?
Ale jednoho šedivého prosincového dne si z okna londýnského autobusu všimne muže. A on si všimne jí... Ten magický moment, kdy se jeden druhému podívají do očí… A vzápětí autobus i s Laurie ze zastávky odj
íždí.
Je jí jasné, že toho blonďáka se zelenomodrýma očima už nikdy neuvidí. Přesto jej po celý další rok hledá na každé zastávce a v každé kavárně v Londýně. Ale marně. Co na tom záleží?
Jenže na vánočním večírku jí její nejlepší kamarádka Sarah představí svého nového partnera Jacka. Prý je to láska jejího života. Jack ovšem není nikdo jiný než „blonďák ze zastávky“. Laurie se rozhodne jít Sarah z cesty a žít si svůj vlastní život. Ale co když má osud jiné plány?

Následuje deset let plných přátelství, lásky, zlomených srdcí, promarněných příležitostí a nečekaných rozhodnutí. Osud si s Laurie, Sarah i Jackem zahrává a vede je po klikatých cestičkách, které však nakonec možná povedou ke štěstí



A na závěr kniha, která mi byla nabídnuta a následně zaslána Knihcetrem. A já jim za to moc děkuji. Přesněji se jedná o knihu Pekelný plášť mladé české autorky Simony Michálkové. V balíčku mi spolu s knihou přišla také kartička s náramkem a krásným textem. (zatím můžu jenom hádat, ale řekla bych, že bude nějak zásadně souviset s knihou).

Příběh o odvaze a nezkrotitelné touze po svobodě s pohádkovými rysy. Když se mladý princ Arim probudí po propité noci, naprosto neví, čí je. A to doslova. Arim je neviditelný a jediná cesta k tomu, jak získat zpátky svou podobu i předešlý život, vede rovnou skrz peklo. Mezitím se v jiném království probouzí z rakve krásná dívka Aeronwen. Uměle stvořená geniálním čarodějem, odsouzená sloužit starému králi. Ale ani ta se nechce smířit s nepřízní osudu. Svůj život přitom nevědomky sváže s koněm, který má velice zvláštní schopnosti. Všichni tři se vydávají na odvážnou cestu plnou nebezpečí, magie a nečekaných dobrodružství.



 Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

20 komentářů:

  1. Hotýlek na Islandu byla skvělá kniha. Jen musím napsat recenzi :D A Láska ve světě lichým ponožek mi jaksi ještě nedorazila. Jsem přesvědčená, že to bude skvělá kniha. Stejně jako Někdy je hezké, že mě miluješ. Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Taky doufám, že půjde o skvělé knihy. :) Na recenzi na Hotýlek se budu těšit. :)

      Vymazat
  2. Zaujal mě pekelný plášť, vypadá to na zajímavé čtení :). Ale všechny knížky vypadají dobře, tak přeji pěkné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, věřím, že všechny knihy budou stát za to. :)

      Vymazat
  3. Joo Hotýlek na Islandu si chci přečíst! Sice to asi není úplně žánr pro mě, ale je to na Islandu. Takže je to jasné. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, taky jsem kolikrát četla knihu jen kvůli lokaci, kde se odehrává. :))

      Vymazat
  4. Jé, Příběhy budov! Mám slabost pro dětské knížky a staré budovy, tohle zní moc pěkně. Píšu si to na seznam.

    https://godblessthegirl.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Hotýlek na Islandu je naprosto dokonalý! Máš se na co těšit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Už takle se ho nemůžu dočkat. :)

      Vymazat
  6. Moc pěkné nové kousky, na Hotýlek na Islandu mám taky spadeno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tomu se vůbec nedivím, kdo by taky neměl? :)

      Vymazat
  7. Super přírůstky. Spoustu jich máme zase společných :-))) Hotýlek byl parádní, rozhodně se máš na co těšit :-) Užij si čtení.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo, všechny knihy mají nádherné obálky!
    Já si pořídila učebnici italštiny. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, tyhle obálky se opravdu povedly. :) Učebnice je taky fajn. Přeju hodně sil a pevné nervy při učení italštiny. :)

      Vymazat
  9. Krásné knihy s krásnými obálkami. :-)
    A máme jednu stejnou - Lásku ze světa lichých ponožek. Já ji mám už pár dní dočtenou a chystám na ni sepsat svůj názor. Tak se budu těšit, co na ní řekneš ty, protože já z ní byla naprosto "unešená a úplně emočně vyždímaná".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se budu na recenzi moc těšit. :) Ke knize jsem se ještě nedostala, ale teď mě láká ještě víc.

      Vymazat
    2. Tak šup šup - pusť se do ní, troufám si tvrdit, že nebudeš litovat .-)

      Vymazat
    3. Když vidím, jak ji vychvaluješ... budu se do ní muset pustit co nejdřív. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.