Měsíční shrnutí #4 /duben 2017


Tak jsem tady s dalším měsíčním shrnutím. Velikonoce jsou dávno za námi, duben se nachýlil ke konci, a tak je nejvyšší čas na shrnutí toho, co jsem za poslední měsíc přečetla.



Počet přečtených knih: 10

Počet přečtených stran: 3 038

Nějčtenější nakladatelství: Domino, Odeon, Plejáda, Motto, Plus







Autor měsíce: Diana Gabaldon
Proč: Jednoznačně Diane Gabaldon. O jejích knihách jsem věděla, ale až při čtení Cizinky jsem pochopila jak moc skvělá je to autorka se skvělými vypravěčskými dovednostmi.

 
Kniha měsíce: Cizinka (Diana Gabaldon)
Proč: Příběh z středověkého Skotska, to je něco pro mě. Zamilovala jsem si všechny postavy i místo, kde se kniha odehrává. Za mě je to jeden z nejlepších historických románů co jsem v poslední době četla.

 


Největší překvapení: Kruh (Dave Eggers)
Proč: Knihu jsem si vzala v podstatě náhodou, jen díky filmu, který má vychází. A byla jsem neskutečně nadšená, moc se mi líbila, měla spád a i tématem byla velmi zajímavá.
 


 
Největší zklamání: Neslyšno (Richelle Mead)
Proč: Myslela jsem si, že kniha bude stejně dobrá jako ostatní, které jsem od autorky četla. Měla jsem ale asi moc vysoké očekávání, a tahle kniha ho rozhodně nesplnila. Nebyla špatná, ale prostě jsem čekala víc.





Ženská postava měsíce: Claire - Cizinka (Diana Gabaldon)
Proč: To jak se Claire dokázala s grácií vypořádat se životem v naprosto jiné době si mě získalo. Celkově jsem si ji oblíbila a ve všem jí fandila.





Mužská postava měsíce: Dimitrij Belikov - VA (1,2,3), (Richelle Mead)
Proč: Tohle snad ani nepotřebuje vysvětlení. Prostě Dimitrij.... úžasný, charismatický





Pár měsíce: Claire a Jamie - Cizinka (Diana Gabaldon)
Proč: Tomuhle shrnutí převládá Cizinka a teď tomu není jinak. Tyhle dva jsem si oblíbila, moc se k sobě hodili a oběma jsem přála jen to nejlepší.


 


Nejhezčí obálka: Šťastní lidé mají snadný život (Agnes Martin-Lugand)
Proč: Optimstická obálka předznamenávající léto, klid a pohodu se sice k obsahu knihy moc nehodí, rozhodně je ale moc povedená.





Nejhorší obálka: Slezské písně (Petr Bezruč)
Proč: Ani tenhle bod nepotřebuje vysvětlení. Stačí se na ni podívat.


14 komentářů:

  1. Wow deset knih! Gratuluji k tak vysokému číslu :-) Z tvých přečtených knih jsem četla Cizinku, Vampýrskou akademii a Mrazivý polibek.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je obrovský počet knih. O tom si můžu leda tak nechat zdát :D. Na Cizinku se chystám a až budu mít po zkouškách, vrhnu se na ni. A také mě hodně láká Kruh, ten si budu muset taky přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý výběr knih i čtecí skóre :) Cizinka se mi také moc líbila a Dimitrij jako mužský hrdina, je správná volba :) Toho si nejde neoblíbit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Neslyšno slýchám samé špatné názory :// Richelle Mead mám ráda hlavně kvůli VA a Pokrevním poutům... ale třeba dám knize v budoucnu šanci, kdo ví.
    A Cizinka jako kniha měsíce - to mě nepřekvapuje, je to skvělá kniha. Viděla si i seriálovou podobu? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviděla, nechtěla jsem de dozvědět nějaký spoiler. :)) ale rozhodně bych se chtěla podívat.. :)

      Vymazat
  5. Hezké počteníčko jsi musela mít :) Vampýrskou akademii mám strašně ráda, ale pamatuju si, jak jsem neměla Dimitrije strašně dlouhou dobu ráda :D Až potom jsem ho nějak začala mít ráda, ale stejně Adrian byl pro mě ten první :D

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k tolika přečteným knihám :) Vampýrskou akademii jsem přečetla celou sérii a mám ji moc ráda, ale Cizinka mě tak úplně nenadchla :) Neslyšno jsem si chtěla pořídit, ale také jsem neslyšela moc velkou chválu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být tebou Neslyšno si nelořizuju...já byla poměrně zklamaná. Ale na druhou stranu každý máme jiné oblíbence. :))

      Vymazat
  7. Tak to je naozaj super. Ja za tento mesiac mám prečítané takmer iba knihy učebnice respektíve skriptá bolo ich len pár no musím povedať že má to stalo veľa nervou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naštěstí měla poměrně volný měsíc, takže to šlo samo. Ale čtení z povinnosti...to znám a nezávidím. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.