Knižní "meziřádková" výzva #7


Knižní "meziřádková" výzva, kterou pořádá Svět mezi řádky, a ke které jsem se letos přidala je v plném proudu. Šest úkolů už mám za sebou, a tak se v tuto chvíli můžu pustit do dalšího z nich.

Zadání úkolu:
Napište drabble (útvar přesně o sto slovech) na oblíbeného knižního hrdinu/hrdinku.

Knihy, které jsem přečetla:
24. Baby Jane (Sofi Oksanen)
25. Šťastní lidé mají snadný život (Agnes Martin-Lugand)
26. Neslyšno (Richelle Mead)
27. Kruh (Dave Eggers)
28. Stínem políbená (Richelle Mead)
29. Ztracené město (Alec Palmer)
30. Nikola Šuhaj loupežník (Ivan Olbracht)


Můj oblíbený knižní hrdina, spíš bych měla říct hrdinka, bude znít nejspíš prvoplánově a otřepaně... Nemůžu si pomoci, prostě je to tak.
Je jím jednoznačně Hermiona Grangerová z knížek o Harrym Potterovi.


Drabble

Hermiona Grangerová  se jakožto mudlovská dívka dokázala vypracovat a stát se nejlepší studentkou nejen ve svém ročníku, dokonce svými znalostmi převyšovala  mnohem starší studenty. Svou pílí, inteligencí a charakterem si mě získala a já (generace co na knihách o Harrym vyrostla) jsem si přála být jako ona.
Nejde ale jen o její inteligenci, která se mi líbí. I svou upřímností, laskavostí, pevným nezlomným přátelstvím a odhodláním komukoliv pomoci si mě získala.
Nejspíš se nejedná o hrdinku v pravém slova smyslu. Já jsem ale Hermionu brala jako svůj vzor a stále je to jeden z mých nejoblíbenějších charakterů. Jistě nejsem jediná...

2 komentáře:

  1. Páni, seš už pěkně daleko. Drabble se povedl, sama jsem zvědavá, co vymyslím :D Mimochodem, moc pěkný vzhled blogu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, už se na tvůj drabble moc těším. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.