Deset knižních dní / Devět plánovaných knih

Další z úkolů k deseti knižním dnům je vybrat devět knih, které se chystám číst. Oproti prvnímu úkolu se mi tenhle zdál jednodušší, potom jsem ale začala přemýšlet o tom, co všechno si chci přečíst a z jednoduchého úkolu se stalo velmi komplikované vybírání. Nakonec se mi ale povedlo knihy vybrat a opět jsem je seřadila podle abecedy, nikoliv podle důležitosti.



1. ANNA BOLEYONOVÁ: KRÁLOVA POSEDLOST (Alison Weirová)
Kniha pojednávající o životě Anny Boleynové. Jedná se o druhý díl ze série o tudorovských královnách. A já se jí už nemůžu dočkat.




2. CRESS (Marissa Meyerová)
Sérii Měsíčních kronik četl snad každý. No já ještě ne. Alespoň ne celou, první dva díly se mi líbili moc a na další jsem se zatím nedostala. Rozhodně to ale chci co nejdřív napravit.

3. LÁSKA PODLE SHAKESPEARA (Georgina Guthrie)
Příběh o zakázané lásce z vysokoškolského prostředí. To je něco pro mě. Už anotace knihy mě zaujala a kladné ohlasy všech okolo mě v nutnosti si knihy přečíst jen utvrdily.

4. MĚDĚNÝ JEZDEC (Paulline Simons)
Romantický příběh o lásce navzdory zuřící bitvě nesmí na tomhle seznamu chybět. Ruské prostředí, napětí, silné emoce, touha po lásce a svobodě... Tak by se dala popsat tato kniha.

5. PASAŽÉRKA (Alexandra Packenová)
Cestování v čase je naprosto skvělým tématem pro knihu, a když se k tomu ještě přidá napětí a láska je to dokonalé spojení.



6. RŮŽE A DÝKA (Renée Ahdiehová)
První díl Pomsta a rozbřesk se mi moc líbil, Retellingovou Tisíc a jednu noc plnou akce a orientu jsem si užila a po otevřeném konci jen napjatě očekávám jak se bude příběh vyvíjet.
 


7. SPÁČŮV HRAD (Barbara Erskinová)
Nejnovější kniha od mé velice oblíbené autorky na mě už nějakou dobu čeká, ale pořád jsem se k ní nedostala. Jak už je autorčiným dobrým zvykem v knize se prolínají dvě časové roviny - tentokrát je to ale současnost a snová realita. Na což se moc těším a věřím, že mě kniha nezklame.

8. VÁŽKA V JANTARU (Diana Gabaldon)
Co by to bylo za seznam bez skvělé Diany Gabaldon. Její série Cizinka je naprosto dokonalá, první díl se mi líbil neskutečně a nechápu jak je možné, že jsem se k dalšímu ještě nedostala. Na Claire, Jamieho a jejich osudy se už teď těším a čtení se nemůžu dočkat.


9. ZTRACENÝ SLIB (Kate Morton)
Historický román o zkoumání událostí dávno minulých a probouzení tajemství, které možná měly zůstat spát.


10 komentářů:

  1. Pěkný výběr. Na Lásku podle Shakespeara, Pasažérku a Spáčův hrad se také chystám. A Měsíční kroniky jsem taky ještě nečetla, takže nejsi sama :D

    OdpovědětVymazat
  2. "Cress", "Růže a dýka" a "Pasažérka" jsou rozhodně skvělé, všechny tři mohu jen doporučit! :)

    http://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, žes mě utvrdila v tom, že knihy stojí za to. :)

      Vymazat
  3. Měděného jezdce mám také v plánu, hlavně z toho důvodu, že mám doma dvojku z této série, ale stále jsem si nesehnala první díl :D A pak ještě třetí...Pak bych si ráda přečetla Ztracený slib od Kate Morton.
    Jinak Lásku podle Shakespeara doporučuji, je to romantická oddechovka, moc pěkná kniha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seznam knih k přečtení máme každý asi nekonečný. :)) tedy já určitě. :)

      Vymazat
  4. O Vážce v jantaru stále přemýšlím. Zatím čtu Cizinku (v originále, nakladatesltví Omega ani trochu nevěřím a mám s nimi špatné zkušenosti), ale upřímně bych se úplně obešla bez milostných scén. Ale pak zase si někdy říkám, že je to skvělé, a že se do dalšího dílu pustím. Ale stále nejsem rozhodnutá. Možná budu raději jen sledovat seriál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla vydání ještě od Plejády, ale nemyslím si že by Omega byla tak hrozná, několik knížek od nich jsem četla a byly v pořádku. Na Vážku v jantaru se těším neskutečně ale nějak jsem se k ní nedostala. :)) budu to muset napravit...

      Vymazat
  5. Lásku podle Shakespeara, tu mám na seznamu taky, snad se jí dočkám k Vánocům. V lednu během zkouškového se budou takovéhle lehké romanťárny hodit...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, jednou za čas je nejlepší zašíst se do něčeho oddechového na odreagování. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.