Knižní přírůstky #6

Poslední dobou se mi nějak rozrůstá počet nových knih. Proto jsem se rozhodla, že je nejvyšší čas, podělit se o ně a ukázat vám je.

Jako první bych se chtěla pochlubit novinkami, vyhranými recenzními konkurzy z nakladatelství Omega. Jedná se o knihu Nejhorší noční můra od Brendy Novak. Další je Shannarovy magické elfeíny od Terryho Brookse. A v neposlední řadě se jedná o knihu Historie včel od Maji Lunde.


William je zklamaný biolog a obchodník s osivem, žijící v Anglii roku 1852. Právě se chystá postavit zcela nový typ úlu, který jemu i jeho dětem zajistí čest a slávu. George je včelař, žijící v USA roku 2007 a jeho farma bojuje o přežití. On ale doufá, že jeho syn bude pro farmu spásou. Tao žije v budoucnosti v Číně, v době, kdy již včely vyhynuly. Pracuje na ručním opylování. Víc než cokoli jiného chce pro svému synovi zajistit vzdělání, aby měl lepší život, než je ten její. Historie včel je román o vyhynutí včel. Všechny tři příběhy se navzájem prolínají, setkává se zde minulost, přítomnost i budoucnost.


Tisíce let po zničení věku člověka a vědy vládne světu magie, ale hrozí bezprostřední nebezpečí. Horda zlých démonů přináší na zemi smrt. Pouze Wil Ohmsford, poslední z rodu Shannary, má sílu ochránit elfí princeznu Amberle a vydat se na nebezpečnou výpravu za záchranu světa, zatímco vůdce démonů se jej snaží za každou cenu zastavit a znemožnit mu vykonat jeho poslání.






 První díl elektrizující nové série Brendy Novak, autorky bestsellerů New York Times. PÁTRÁNÍ PO SÉRIOVÉM VRAHOVI Evelyn Talbot ví, že psychopat může vypadat naprosto normálně. Bylo jí teprve šestnáct, když jí její přítel Jasper věznil a mučil, a opustil ji v domnění, že je mrtvá. Nyní je respektovanou psychiatričkou, která se specializuje na myšlení zločinců, Evelyn pracuje v Hanover House, léčebném zařízení s maximální ostrahou, které se nachází v malém městečku na Aljašce. Má rozpory se seržantem Amarokem, který je přesvědčen, že Hanover je pro místní obyvatele hrozbou, i když osobně je ke krásné Evelyn velmi přitahován a hrozí, že se jeho svět převrátí vzhůru nohama. ZAČÍNÁ PRCHAT PŘED SVOU MINULOSTÍ Život ve městě se změní v noční můru poté, kdy je nalezeno zmrzačené tělo místní ženy. Pro Amaroka je to důkaz, který potřeboval: Hanover se musí zrušit. Evelyn má důvod k obavám, že se jí tento zločin osobně dotýká, že vrah, který jí straší ve snech, si jí opět našel, a že život, který si tak pečlivě vybudovala, už nikdy nebude takový, jaký byl.


Jako další jsou to knihy, které jsem si koupila. A to je kniha Zrcadlový obraz od Danielle Steelové, kterou se mi již podařilo přečíst a můžete si na ni přečíst recenzi.


Olivia a Victoria jsou jednovaječná dvojčata, k nerozeznání si podobná. Dvacetiletá Olivia tíhne k rodině, o pár minut mladší Victoria je naopak průbojná a nevázaná. Ze svého okolí si tropí žerty a občas se prohodí. Jenže pak Victoria vyvolá skandál, ohrozí pověst rodiny a musí se vdát za otcova spolupracovníka Charlese, kterého ale tajně miluje Olivia. Po roce manželského života bez vzájemné lásky Victoria cítí, že jestli se z tohoto vztahu co nejdříve nevymaní, raději zemře. A navrhne Olivii šílený plán jejich poslední záměny...

10 komentářů:

  1. Moc pěkné nové kousky :) Nejvíce mě láká Shannara :) Seriál mě vážně bavil :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já seriál neznám, ale kniha mě zaujala. Jinak děkuju. :))

      Vymazat
  2. Kniha Zrcadlový obraz se mi zalíbila nejvíce. Děkuji za tip!
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  3. Historii včel mám taky, i Nejhorší noční můru, ale zatím nepřečtenou ani jednu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší noční můru můžu doporučit, je naprosto skvělá... Historii včel zrovna rozečítám a je zatím velmi zvláštní, na zamyšlení, ale moc dobře se čte. :)

      Vymazat
  4. Neznám ani jednu! Ale přeji ať se knihy líbí

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.