Knižní přírůstky #7

Od minulých knižních přírůstků neutekla skoro žádná doba a už jsou tu další. Přesněji se jedná jen o jednu knihu, ještě ne tak úplně beletrii. Já se ale musím pochlubit, protože jsem neskutečně nadšená.
Jedná se o knihu Jak se točí Cizinka: Oficiální průvodce 1 a 2 sérií od Diany Gabaldon.


  
Kniha vás zavede jak do zákulisí, tak přímo do děje. Herci, scénáristé, producenti, hudebníci, kostýmní výtvarníci, technici a mnozí další se s vámi podělí a své zážitky a výzvy, kterým čelili, než se tato vzrušující sága objevila na obrazovce. V exkluzivních rozhovorech, včetně Caitriony Balfe (Claire), Sama Heughana (Jamie) a Tobiase Menziese (Frank Randall / Black Jack Randall), se dočtete o jejich o nelehkém úkolu věrně ztělesnit nejoblíbenější postavy románů. Výkonný producent a Ronald D. Moore se svěří s tím, jak pracoval tým scénáristů, jak objížděli vytipované lokality pro natáčení i kolik energie stála výroba kostýmů a staveb, aby vše bylo dokonalé. Kniha také zkoumá všechny epizody seriálu prostřednictvím exkluzivních rozhovorů s jejími autory a režiséry, kteří se s vámi podělí o fascinující fakta z natáčení díl po dílu.


Knihu jsem dostala jako recenzní výtisk od nakladatelství Omega a jsem ji za to vážně moc vděčná.
Seriál i knihu mám vážně hodně ráda a tak není překvapením, že jsem se z knihy radovala jako malá. Už teď se nemůžu dočkat až si knihu přečtu, protože jen po zběžném prolistování vypadá vážně parádně.  

12 komentářů:

  1. Budu zvědavá na recenzi, knížka bude určitě krásně zpracovaná, mě však stačil k přečtení první a druhý díl a více mě knížky neoslovily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem do knihy nakoukla, vypadá že je vážně moc dobře zpracovaná. A recenze bude určitě velmi brzy... :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Třeba se k ní ještě dostaneš. Já jí můžu jedině doporučit. :))

      Vymazat
  3. Moc pěkný přírůstek :) Cizinka je moje oblíbená série :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, moje právě taky, takže jsem nadšená. :))

      Vymazat
  4. Pro milovníky Cizinky asi skvělá knížka :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.