Právě čtu: Strom života (Ivana Špičková)

Kniha, kterou právě čtu je zvláštní a to hned z několika důvodů, proto se o ní musím podělit.

Jedná se o knihu Strom života od české autorky Ivany Špičkové. Je to její již několikátá kniha a druhá, kterou čtu. První z nich byla kniha Ztraceno v písku, odehrávající se v  prostředí orientu. Na knihu jsem psala recenzi, zhruba před rokem a byla jsem z knihy nadšená. Doufejme, že u Stromu života to bude také tak.

Ale zpátky ke knize. Děj se odehrává v 1.století př. n. l. a je zasazen do prostředí stále velmi tajemného světa Keltů. Sledujeme hned několik postav, které jsou velmi dobře vykresleni a v průběhu knihy se velmi zřetelně vyvíjejí.















Je to autorčin nejrozsáhlejší historický román a svou délkou skoro 700 stran budí respekt. Já jsem zatím přibližně na straně 100 a musím říct, že mě čtení baví. Jsem si jistá, že se příběh teprve pořádně rozjede a na to se moc těším. 

Za knihu moc děkuji samotné autorce Ivaně Špičkové, která mi knihu nabídla ke zrecenzování a jsem za to vážně moc ráda.
Na jejích stránkách také naleznete podrobnější info o knize, ale i o jejích ostatních knihách.


Znáte knihu? Nebo už jste četli některou z dalších autorčiných knih?

6 komentářů:

  1. Wow o knize od tebe slyším poprvé a těším se na recenzi! Kelti! Panebože tuhle kulturu miluju. Jsem zvědavá na tvoje dojmy! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Kelti také hodně zajímají, takže kniha byla jasná volba. Akorát má kniha malá nahuštěná písmenka a velký formát, tak uvidíme, kdy se miji podaří dočíst. :))

      Vymazat
  2. Strom života už jsem zaznamenala, trochu mě ta rozsáhlost odrazuje, ale uvidím, třeba mě Tvoje recenze nadchne tak, že neodolám :) Přeju, ať si čtení užiješ, a budu se těšit na článek! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obdivuji tvoji odvahu, 700 stran je docela velké sousto! :)
    Přeju pelne čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já se poslední dobou pouštím do samých "tlusťochů" :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.