Knižní přírůstky #11

Je tady první letošní várka nových knih. Samozřejmě jako vždy nesmí chybět kniha z recenzního konkurzu od nakladatelství Omega

Jedná se o knihu Dívka na kusy od Kathleen Glasgow. (kterou jsem už stihla přečíst a napsat na ni recenzi)

Charlotte Davis je na tom zle. V osmnácti letech již přišla skoro o všechny blízké ve svém životě. Ale naučila se zapomínat. Její hluboké jizvy jsou plné bolesti a smutku, ale když zapomenete, naleznete trochu klidu. Nemusíte přemýšlet o otci, o vašem nejlepším příteli, který navždy zmizel ani o matce, která vám nemá co dát.
Kaž
dou novou jizvou ztvrdne Charlottino srdce o trochu víc, přesto to stále tolik bolí. Bolí to dost, abyste na to nemysleli, což je někdy jediná cesta, abyste našli cestu zpět od kraje propasti.
Hluboce dojemný portrét dospívající dívky na pokraji ztráty sebe sama a její cestě zpět do života. První próza Kathleen Glasgow je dojemně reálný a upřímný. Je to příběh, od kterého se nebudete moci odtrhnout.



Dalším přírůstkem je kniha, kterou už dlouho chci a až teď jsem se odhodlala a koupila si ji.

Není to nic jiného než Anna Boleynová - Králova posedlost od Alison Weirové, kterou jako autorku naprosto miluju a věřím, že kniha bude opět výborná.


Mladá žena, která změnila běh dějin. Anna se po letech strávených v královských palácích Francie a Burgundska vrací do Anglie, strhává na sebe pozornost anglického dvora a rozehrává hry dvorské lásky. Když ale král zavelí, všechna hra končí. Anna má ducha i odvahu hodné koruny – a korunu chce také získat. Za každou cenu. Anna
Bol
eynová byla druhou ženou Jindřicha VIII. Toto je její příběh. Historie nám říká, proč zemřela. Tento fascinující román vypráví o tom, jak žila. Alison Weirová rozkrývá životní osudy odvážné a odhodlané ženy.




Primárně jsem nebyla v knihkupectví kvůli sobě,  ale kvůli své sestřičce. Oslavovaly jsme vysvědčení a výhru ve velké hudební soutěži.... proto byla potřeba odměna.
Po dlouhém vybírání jsme nakonec odešly se dvěma díly nové a zajímavé série o mořských pannách. :)
A i přesto, že se jedná o dětské knížky, vypadají vážně pěkně a přímo lákají ke čtení.

Jsou to knihy od autorky Liz Kesslerové, Emily Vichrná a rybí ocas a Emily Vichrná a příšera z hlubin.


Pořádně se nadechni, ponoř se do oceánu, a poznej fascinující svět pod mořskou hladinou! 1. díl bestsellerové série. Dvanáctiletá Emily žije odnepaměti na lodi. Její matka ji ale celý život úzkostlivě drží od vody co nejdál. Přesto nakonec povolí a dovolí Emily chodit ve škole na hodiny plavání. Přihodí se však něco naprosto nečekaného! Jakmile vklouzne do vody, stane se z ní mořská panna. A brzy pozná, že zdaleka není jediná. Pod mořskou hladinou se ukrývá úchvatný, tajemný svět, kde mořské panny studují ve škole mnohem zajímavější předměty – třeba vábení námořníků.



Nový domov Emily Vichrné se zdá být dokonalý. Jenže pod hladinou číhá nebezpečí...
Ostrov v zářivě modrém moři. Palmy, bílý písek. Utajené místo, kde společně žijí suchozemští a mořští lidé a kde je v pořádku být holkou, které ve vodě vždycky naroste rybí ocas. Nový domov Emily Vichrné je dokonalý. Jenomže Emily všechno
pokazí tím, že vzbudí ze stoletého spánku Krakena. Když se tahle legendární mořská příšera vynoří z hlubin a budoucnost obyvatel ostrova se stane velice nejistou, Emily učiní zoufalý pokus, aby všechny zachránila. Podaří se jí to?


 
Znáte tyhle knihy? Zaujali vás, nebo jste je už četli?

19 komentářů:

  1. O "Dívku na kusy" jsem si chtěla taky napsat, ale když jsem nezvládala zkoušky v prvních termínech, tak jsem si řekla, že to oželím a ařdši se budu učit :( Takže jsem o tenhle super kousek přišla, ale nevadí. Za to, že jsem zkoušky udělala to zjevně stálo XD

    Jinak ostatní knížky znám jen podle obálek, ale nikdy jsem si o nich nečetla o čem jsou. Podle anotace ale vypadá série Emily Vichrné moc zajímavě :-) Budou na ně recenze? ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě jsem o tom uvažovala. :) Možná bude recenze ve spolupráci se sestřičkou. :))

      Vymazat
    2. Super, tak to se budu popřípadě těšit:)

      Vymazat
  2. Dívku na kusy jsem ještě nečetla, ale určitě si přečtu tvou recenzi :) A Anna Boleynová vypadá vážně dobře. Ať se knihy líbí a budu se těšit na tvůj názor na tu Annu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujala mě Anna Boleynová, budu se těšit na recenzi. Kdysi jsem sledovala seriál Tudorovci a její životní příběh mě vždycky hodně zajímal :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě tudorovce taky hodně ráda a Annu obzvlášť. :)

      Vymazat
  4. "Anna Boleynová - Králova posedlost" mě hodně zaujala, neustále nad ní přemýšlím. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit, třeba mě nalákáš.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné příspěvky. Anna i Dívka na kusy mě dosti zaujaly a přemýšlím, že je pořídím. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mořské panny jsem jako malá milovala, takže bych si tyto knížky klidně s chutí přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  7. Emily má minimálně moc krásnou obálku. Zatím jsem na ni nikde nenarazila, protože něco tak pohádkově kouzelného bych si určitě pamatovala ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Od Alison Weirové mám doma Alžbětu, ale ještě jsem ji nečetla. Zato jsem slyšela, že její knihy jsou skvělé. A nedávno jsem rozkoukala Tudorovce, tak bych si i knihu o Anně ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Její knihy jsou skutečně skvělé, čtivé, přesto historicky věrné. A Alžběta je přesně ten případ, proto radím, neváhej. :))

      Vymazat
  9. Také mne zaujala Anna Boleynová, zvláště pokud je to na základě skutečné historie ... já jsem v únoru sáhla ještě po Marii Terezii od Zlatníkové a připadá mi, že by tato kniha mohla být podobná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autorka všechny svoje knihy opírá o historicky věrné události, osoby... přesto jsou její knihy vážně skvělé a čtivé. :)) Tuhle knihu o Marii Terezii jsem nečetla ale podívám se po ní. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.