Knižní přírůstky #25

Po delší době bez nových knih a dočítání starších zásob, se mi doma objevilo hned několik nových knih. Všechny jsem dostala k recenzi od nakladatelského domu Grada, přesněji od Metafory a Cosmopolis. Jsem za ně neskutečně moc vděčná a už teď jsem z nich nadšená. Jedná se o 5 romantických knih, které přímo lákají k přečtení.

Jako první jsou to dvě knihy ze série Romantické útěky od autroky Julie Caplinové. Jde o první díl Kavárna v Kodani a třetí díl Cukrárna v Paříži. Vzhledem k tomu, že se jedná o volně navazující díly, nevadí absence třetího dílu. (v budoucnu ale rozhodně plánuju i tento díl doplnit).

Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první stránky! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a začtěte se…
Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak… skvěl
ý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším.
Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní životy. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.


V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk. Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat? Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?




Jako další jsou to opět dvě knihy, tentokrát z edice 7lásky, na kterou si už dlouho dobu "brousím zuby". Je to kniha Někdy je hezké, že mě miluješ od autroky Marie Vareilleové, která slibuje příběh na způsobe Bridget Jonesové. A druhá kniha Den, kdy jsem se potkali od Roxie Cooperové.

Chloé a Constance jsou výborné kamarádky, i když jsou každá úplně jiná. Co ale mají společné, je láska ke knihám, rodinné kořeny v Marinzaku a žalostný milostný život. Osmadvacetiletá atraktivní Chloé se nedokáže zbavit citové závislosti na svém expříteli, který je zároveň jejím nadřízeným a má se brzy ženit.
Chloé je d
okonalá Pařížanka: příliš hubená, příliš kouří a příliš pije. Od svého rozchodu má zlozvyk vymetat noční podniky a navazovat vztahy na jednu noc, které mají jediný účel – dát jí zapomenout. Constance, věčná romantička, teď už dlouho nezadaná, má ráda Jane Austenovou a čeká na svého pana Darcyho, který je ale stále v nedohlednu.
Jednoho dne se rozhodnou vzít život konečně do svých rukou a uzavřou spolu dohodu: Chloé stráví celý půlrok na venkově mezi vinicemi, daleko od všech mužů a pokušení, a pokusí se konečně napsat vytoužený román. Constance přestane snít o romantické lásce a začne se vídat s normálními muži. Navíc má za úkol vyspat se s neznámým mužem hned první noc po seznámení. Uzavřená dohoda nakonec zavede obě přítelkyně úplně jinam, než by každá z nich čekala…
Humorný román líčí milostné vztahy obou mladých žen i jejich cestovní eskapády – z Paříže přes kraj sauternských vinic až do Londýna. Vedle vtipně, s nadsázkou a sebeironicky podávaných situací se objevují i vážnější pasáže, které se vnímavě dotýkají tématu stárnutí a odcházení ze života. Skoro až do konce svižného příběhu není ale jasná zásadní věc: dokážou Chloé i Constance konečně poslat nesprávné muže k šípku a najít si toho pravého na celý život?

Stephanie a Jamie se poznají na uměleckém kurzu a od prvního setkání je zřejmé, že jsou jako stvořeni jeden pro druhého. Jenomže jsou zadaní a svědomí jim nedovoluje způsobit bolest jejich nejbližším. Rozhodnou se své zamilovanosti vzdorovat a lásce nepodlehnout. Vrátí se ke svým protějškům a následujících deset spolu prožívají každý rok pouze jeden den jako přátelé. Den naplněný štěstím, smíchem a radostí. Mohou ale dva lidé s takto silným spojením zůstat jen přáteli napořád?
Příběh o lásce, která může člověka zavést do šedé zóny mezi dobrým a špatným a přinutí ho zpytovat smysl tradičních hodnot a morálky. A také varuje, že na tomto světě nejsme navždycky a občas je lepší rozhodnout se rychle.



No a jako poslední pátou knihu jsem si vybrala knihu Dívka na útěku od autroky Joanny Reesové, která slibuje historický román z velmi lákavého prostředí Londýna 20. let 20. století plný tance, módy a také trochy nebezpečí.

Píše se rok 1926 a Anna Dartonová je na útěku před hrozným zločinem, který byla přinucena spáchat. Osamělá a vyděšená přijíždí do Londýna, kde k ní přichází záchrana v podobě Nancy, sebevědomé americké tanečnice v neblaze proslulém nočním klubu. Anna si změní jméno na Vitu Caseyovou a začne také vystupovat. Tím se ocitá se v nevázaném světě tance, večírků, nekonvenčních žen a módy. Když se seznámí s elegantním Archiem Fenwickem, pohřbí výčitky svědomí a uvěří jeho slibům, že ji bude za všech okolností milovat. Neuvědomuje si však, že ji rychle dohání skrývaná minulost, a když kvůli tomu začínají trpět její nejbližší, musí se postavit minulým skutkům čelem, nebo riskovat, že ztratí vše, co je jí drahé.



Znáte knihy, nebo jste je už četli? Pokud ano, co na ně říkáte? 

22 komentářů:

  1. Nádherné kousky <3 Já četla všechny tři od J.Caplin a zamilovala jsem si je. No a teď čekám, až přijde i její nejnovější Pláž v Chorvatsku, taková náhrada za letošní dovolenou :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se do první její knihy pustila a jsem zatím moc spokojená. :) Pláž v Chorvatsku mi také brzy dorazí a souhlasím... místo letní dovolené super. :)))

      Vymazat
  2. Romantické útěky mám na wishlistu, hodně mě lákají a zaujaly mě další dvě knihy, ty vůbec neznám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že tě knihy zaujaly. :) Pokud jde o Romantické útěky, jsem zhruba v polovině knihy Kavárna v Kodani a je to skvělé - můžu doporučit. :)

      Vymazat
  3. Krásné, krásné, krásné.... víc slov netřeba :-)
    Užij si čtení. Já mám přečtené všechny až na Někdy je hezké, že mě miluješ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Jsem ráda, že všechny tak doporučuješ... těším se na ně o to víc. :)

      Vymazat
  4. Kavárnu a cukrárnu si chci přečíst :)
    Hezké čtení

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to na prijemne čitanie všetko. Nečitala som ešte ani jednu, ale zopár z nich si poznačím do wishlistu.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také počítám s tím, že půjde o příjemné odpočinkové čtení. :) Jsem ráda, že tě některé zaujaly. :)

      Vymazat
  6. Koľko krásnych romantických kníh ti pribudlo! Prajem príjemné čítanie a budem sa veľmi tešiť na recenzie!♥
    Nečítala som ani jednu z týchto kníh, no väčšinu poznám od iných blogeriek...mňa najviac zaujala kniha Dívka na útěku...tá obálka je skvelá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Oni v podstatě všechny obálky vypadají krásně. :)

      Vymazat
  7. První tři knihy jsou naprosto úžasný. Tu druhou ze 7lásky jsem ještě nečetla, takže se nechám překvapit a navnadit tvou recenzí :) Ať se všechny líbí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Jsem ráda, že je všichni tak kladně hodnotí, o to víc se na ně těším. :)

      Vymazat
  8. Pěkné knížky, přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  9. První tři jsem četla, byly krásné! :-) Ať se líbí! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Poslední dobou nějak na tu romantiku a sladké řeči nejsem.. Ale kamarádka si pořídila všechny tři knihy první zmiňované knihy a je spokojená. pro někoho je to určitě fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na romantiku, stejně jako na ostatní žánry, je třeba mít náladu. :)

      Vymazat
  11. Pěkné knihy ti přibyly, jak už jsi zmínila u mě, máme jednu stejnou knihu, a to: Někdy je hezké, že mě miluješ :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.