Knižní "meziřádková" výzva #4


Knižní "meziřádková" výzva, kterou pořádá Svět mezi řádky, a ke které jsem se letos přidala je v plném proudu. Tři úkoly už mám úspěšně za sebou a v tuto chvíli se můžu pustit do dalšího z nich.

Zadání úkolu je následující:
Jaký žánr mezi přečtenými knihami za rok 2017 u vás převládá a proč? Sepište pro nás alespoň odstavec.

Knihy které jsem přečetla:
11. Tajemství hradní věže (Kathleen Kirkwood)
12. Zabila jsem naše kočky, drahá (Dorota Maslowská)
13. Zůstaň se mnou (Gayle Formanová)
14. Kam jsi odešla (Gayle Formanová)
15. Dvůr trnů a růží (Sarah J. Maasová)


Při zjišťování nejčtenějšího žánru jsem vlastně nebyla vůbec překvapená. Moje oblíbené žánry jsou historické romány a young adult (na odreagování). A právě tyto dva žánry jsou v mých přečtených knihách zastoupeny nejvíc. Přece jenom ale historické romány vyhrávají, co se do počtu týče.

Už od dětství jsem se o historii zajímala, samozřejmě jinak než teď ale líbili se mi  filmy a muzikály jako je Angelika, Kleopatra, Tři mušketýři.... které vypráví příběhy z historie. Čím jsem byla starší, tím lépe jsem dokázala číst mezi řádky jednotlivých děl. Začala jsem číst historické knihy a od té doby jsem se závislosti na historických románech nezbavila.
Dost možná jsem byla asi jediné dítě, které ve svých 9 letech raději než pohádky četlo Janu Eyerovou, Bídníky a jiné podobné knihy.

Celkově všechny historické romány, v podstatě z jakékoliv doby a země mě přitahují a moc ráda si je vždy přečtu. (V poslední době se ale v knihách nejčastěji dostávám do Anglie 16. - 18. století.)

2 komentáře:

  1. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Já se taky právě chystám na knížky od Gayle Forman :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju, tobě také. Obě knihy od Gayle Formanové jsou zajímavé, a i přesto že se řadí do young adult něco čtenáři dají. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.