Knižní přírůstky #20

Už je to nějakou dobu od minulých knižních přírůstků. Za tu dobu se mi doma nahromadilo zas několik knih, o které bych se ráda podělila.


Jak první je to druhý a třetí díl ze série Lord John od mé velmi oblíbené autorky Diany Gabaldon. Jedná se o Lord John a Bratrstvo čepele a Lord John a skotský vězeň.

Diana Gabaldon, autorka úspěšné série Cizinka, vrací do hry jednu z nejzajímavějších postav: Lorda Johna Greye. Gabaldon splétá dohromady soukromý a veřejný život – zdrcující rodinné tajemství, milostný vztah s potenciálně katastrofálními následky a válku dvou světů. Je to už sedmnáct let, co byl lordův otec, vévoda Pardloe, nalezen mrtvý s pistolí v ruce – obviňován, že jako jakobitský agent navždy pošpinil čest celé rodiny. Nespoutaní duchové minulosti se vrací na scénu. Bratr Lorda Johna dostal stránku chybějící stránku z deníku svého zesnulého otce a John je přesvědčen, že se někdo rodině Greyových vysmívá. A tak se obrátí na jediného muže, kterému může důvěřovat: skotského Jakobita Jamese Frasera. Ale je válka a osobní záležitosti musí jít stranou. Navíc Fraserovo vlastní tajemství zkomplikuje život lorda Johna. James Fraser nakonec získá chybějící kousek skládačky a lord John se musí rozhodnout, zda čest jeho rodiny stojí za riskování vlastního života.
 



Londýn 1760. Jamie Fraser, podmínečně propuštěný válečný vězeň, mohl dopadnout hůř. Mohl třeba sklízet cukrovou třtinu v Západní Indii. Takhle může být nablízku synovi, o kterém však nemůže říct, že je skutečně jeho. Ale Jamieho život není bez problémů: neustále myslí na svou ztracenou ženu a na Tobiase Quinna, někdejšího kamaráda z dětství.
Stejně jako mnoho dalších Jakobitů, kteří nejsou mrtví nebo ve vězení, Quinn stále žije a dýchá pro věc. V jeho nejnovějším plánu mu má pomoct starobylá irská relikvie. Jamie s tím nechce mít nic společného, přísahal si, že s politikou končí. Avšak objeví se lord John Grey s příkazem, který ho opět odtrhne od všeho a všech, které miluje.
Lord John Grey – aristokrat, voják a příležitostný špion – má v držení balíček nebezpečných dokumentů, které obsahují důkazy korupce britských důstojníků. Ale i o něčem, co je daleko více nebezpečné. Čas se jeví jako rozhodující faktor, protože vyšetřování je zmatené, vede do Irska i na Skotskou vysočinu. Lord John, který dohlížel na jakobitské vězně, když byl guvernérem vězení Ardsmiur, si myslí, že by Jamie mohl být schopen překládat, ale bude Jamie chtít?
Lord John a Jamie se nemají rádi, přesto spolu cestují do Irska, země, jehož hrady skrývají strašlivé tajemství a bažiny přeplnění lidskými kostmi.




Jako další je to kniha od Megaknih, za kterou jim tímto ještě jednou moc děkuji. Jedná se o první díl ze série s názvem King od T. M. Frazier.
(neodolala jsem a hned začala číst a zatím to vypadá jako hodně zajímavý, pravda lehce předvídatelný příběh, kde se objeví i trocha erotiky)
Vyrůstal v nelítostném světě a vždy žil na hraně zákona. Dnes je umělecký tatér, ale také kariérní kriminálník a drsný alfa samec, který byl právě propuštěn z vězení.
Doe. Naprostý protiklad. Její vlastní minulost je jí záhadou. Poté, co se probudí v popelnici celá potřísněn
á krví, není schopná vybavit si jedinou vzpomínku na to, kým je a odkud pochází.
Náhodou se potkají na párty, kterou pro Kinga uspořádá jeho kamarád Preppy jako oslavu Kingova propuštění z vězení. A oběma toto setkání změní život.



 
No a na závěr je to dvojice knížek, o jejichž koupi jsem přemýšlela už minulé Vánoce. Odhodla jsem se k tomu ale až letošní. Jedná se o knihy Babičko, vyprávěj a Děděčku vyprávěj.
Nejsou to zrovna klasické knihy. Jejich hlavním rysem je interakce „čtenáře“ babičky nebo dědečka, kteří do knihy musí doplňovat všemožné informace ze svého života. Ať už je to, jaké měli dětství, co si pamatují o jejich rodičích a prarodičích, kdy se setkali se svou životní polovičkou a mnoho dalšího.
Ta mě je to naprosto geniální dárek a jen doufám, že se bude obdarovaným líbit tolik jako mě.

Babičko, vyprávěj: Kniha pro uchování vzpomínek - Monika Kopřivová ...

Dědečku, vyprávěj - PharmDr. Monika Kopřivová | Knihy Dobrovský




Co vy a nové knihy, teď na Vánoce jich asi bude hodně, že? Znáte některé z těchhle knih? Pokud ano co na ně říkáte?

10 komentářů:

  1. Na Kinga už se hodně těším, taky mi přistál ve schránce a vypadá velmi zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy jo. Ze začátku je třeba zvyknout si na poněkud větší kumulaci vulgarismů. :) Příběh ale člověka vtáhne a už nepustí. :))

      Vymazat
  2. "Kinga" vidím poslední dobou úplně všude.. :D Je vážně tak úžasný?

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překapivě ano. :) Nevěděla jsem, co očekávat, ale vážně mile mě kniha překvapila. :) Ale chce to, aby člověk měl ráda romány pro ženy. :)

      Vymazat
  3. Lord John... taky moc pekna serie... na Skotskeho vezne se taky chystam, ale do konce roku uz to asi nestihnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já rozhodně také ne. Ale těším se na něj. :)

      Vymazat
  4. Pěkné přírůstky :-). Kinga mám taky, budu se pak těšit na dojmy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Nápodobně, i já se těším na tvé dojmy. :)

      Vymazat
  5. Kinga jsem také obdržela a líbil se mi moc, nemůžu se dočkat na druhý díl. Babičko a dědečku vyprávěj vypadá mile.

    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:

    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.