Knižní přírůstky #28

V polovině července jsem konečně zdárně dokončila zkouškové a tak mám teď nějaký čas volno. To doufám využiji hlavně na čtení a dohánění knižních restů. (jako je třeba několik recenzí, které jsem ještě pořád nestihla sepsat...)
Každopádně za červenec se mi doma objevilo hned několik hodně zajímavých kousků, o které se musím podělit.

Jako první musím zmínit knihy, které jsem (1) vyměnila a (3) koupila od Alee bookworm.
Rituál od autorské dvojice Sergeje a Mariny Djačenko, který je knižní předlohou k filmu Legenda o drakovi.
"Může se princezna zamilovat do draka? Knižní předloha k filmu Legenda o drakovi."štěvy záhadného mladíka jménem Arman. Jak se na opuštěný ostrov dostal a co je vlastně zač? Když na to přijde, je už příliš pozdě... Láska k dračímu princi je totiž hořká a velmi nebezpečná.



A trilogie Letopisy pozůstalých od Mary E. Pearsonové. Tuhle sérii si chci přečíst už opravdu dlouho a proto jsem nesmírně ráda, že se mi naskytla příležitost se ke knihám dostat.
Jednotlivé díly jdou po sobě následovně:
Falešný polibek

Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví.é vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Zrádné srdce

Druhý díl série Letopisy Pozůstalých. V zajetí barbarského krále mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. Jejich jedinou nadějí je spoléhat na to, že král bude příliš ohromen jejím darem, než aby je popravil. Královo zaujetí Liou je však větší, než se na první pohled zdá. Stále je tu i Rafe, který jí lhal, ale pro její ochranu obětoval vlastní svobodu. Zatímco se probouzí Liinym dar a ona poznává sama sebe, je jí jasné, že ji čekají rozhodnutí, která ovlivní její zemi… i její vlastní osud.


Temná krása

Lia sice přežila zajetí ve Vendě, ale teď se musí vypořádat s ještě větším problémem. Hrozí totiž, že dojde ke zničení jejího království. A pouze ona to může zastavit. Lia se tak musí stát tou, kterou nikdy nechtěla být – První dcerou Morrighanu –, vypořádat se se zrádci, překonat nepředstavitelné překážky a konečně přijmout to, kým je. Protože osud všech království závisí jen a jen na ní.




Další knihu jsem dostala jako dárek, a přestože bych si ji sama nejspíš nekoupila, moc ráda si ji přečtu. Její anotace totiž zní vážně moc dobře. Jedná se o knihu V hlavní roli od Danielle Steel.

Kait Whittierová píše sloupek do respektovaného časopisu, který má fanoušky po celém světě. Miluje svou práci a zbožňuje své dospívající děti. Avšak po dvou nepovedených manželstvích se raději vyhýbá komplikacím a nejistotám nového vztahu.na Manhattan přijel z Los Angeles, všechno se změní. Kait přijde s námětem na TV seriál, který by měl být inspirovaný skutečným příběhem její nezkrotné babičky. Na Zacka příběh udělá dojem a rozhodne se z toho udělat vysokonákladový projekt.




V neposlední řadě musím ještě zmínit knihu, kterou se mi podařilo vyhrát v soutěži na instragramovém profilu mé oblíbené blogerky Mermaidin čtecí koutek.Takže jí tímto ještě jednou moc děkuji.
Je to kniha z mé oblíbené edice 7lásky - Devět tváří tebe od autorky Janice Pariatové. Kniha slibuje zajímavě zpracovaný profil ženy z pohledu devíti osob, které prošli jejím životem.

„Jsi krásná… jako rozptýlené paprsky světla procházející sklem.“čima těch, které milovala nebo ji milovali. Skrze jejich pohled poznáváme její povahové rysy, emocionální pochody i intimní stránky.



 Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

12 komentářů:

  1. Falešný polibek mám na seznamu knih, které chci přečíst!

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec není zač. Přeji u všech nových knih pěkné počtení.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné nové kousky, nevěděla bych do čeho se pustit dříve :) Četla jsem jen Rituál a ten se mi nelíbil tolik, jako film :) Ten byl parádní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys na tom byla stejně jako já teď. :) Filmovou verzi jsem viděla, tak uvidíme, jak dopadne kniha v porovnání s ním. :)

      Vymazat
  4. Rituál byl moc pěkný a dost mě bavil. Letopisy pozůstalých jsem spíše brala jako oddechovku, ale užila jsem si je. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Aspoň vím, že se opravdu mám na co těšit. :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. To jsem ráda. :)
      Bohužel, věci ohledně designu jdou trochu mimo mě. :( Já si ho nevytvářela sama...

      Vymazat
  6. Ritual me taky lakal, videla jsem to jako film, tak jsem si rikala ze by mohla byt fajn i kniha... ale pry je trochu jina...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to slyšela... a teď po dočtení můžu potvrdit. Podoba s filmem je minimální. :) Ale mě osobně se kniha asi líbila o něco víc.

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.