Knižní přírůstky #9

Poslední dobou se s přírůstky v mé knihovně roztrhl pytel. A to zejména díky recenzním konkurzům z nakladatelství Omega. Poslední dobou vydávají samé skvělé knihy, které si vážně toužím přečíst a až s podezřelým štěstím se mi je daří vyhrávat. Musím proto nakladatelství Omega mockrát poděkovat.


Tentokrát mi domů dorazily celkem tři knihy a všechny vypadají víc než zajímavě. Jedná se o Nežádejte o milost od Martina Österdahla.

Píše se rok 1996 a ruské všeobecné volby se blíží. Pashie, mladá žena, která pracuje pro švédskou společnost, v Petrohradu záhadně zmizí. Přibližně ve stejném čase dochází k útoku na telefonní síť ve Stockholmu, což by mohlo potenciálně ohrozit bezpečnost Švédska. Švýcarský přítel a spolupracovník Pashie, člen pobřežní hlídky a expert na rusko Max Anger cestuje do Petrohradu, aby našel svou ztracenou lásku. Během svého hledání zjistí, že dívka objevila informace o stínové organizaci, která pracuje na návratu k totalitnímu režimu a zdá se, že plánuje útok na Západ. Stojí tito lidé za zmizením jeho přítelkyně?? Stále více lidí se stává nevinnými oběťmi bezohledné organizace a Max si uvědomuje, že nemá moc času. Možná už je Pashie mrtvá. Také si uvědomuje, že existuje spojení mezi jejím zmizením a její minulostí... Chce-li zachránit ženu, kterou miluje, a zastavit hrozící nebezpečí, je Max Anger nucen postavit se mocnému zlu. A aby mohl uspět, musí přehodnotit vše, co o sobě ví.


 Blízko obzoru od autorky Jessici Koch

Dojemný příběh o přátelství, odvaze, sebevědomí a síle odpouštění. Pravdivý příběh.
Jessica je mladá, těší se ze života a před sebou má slibnou budoucností. Pak potká Dannyho. Je jím fascinována, protože i přes jeho sebejistotu a okouzlující vzhled, ho obklopuje tajemno. Jessice se postupně daří nahlédnout pod Dannyho slupku
a zjišťuje, že Danny je již od dětství hluboce traumatizován. Žije daleko od domova a rodiny a jediným jeho snem je vést úplně normální život.
Přes všechny obtíže a proti všem očekáváním vzniká mezi Jessicou a Dannym intimní vztah. Ale nejen Dannyho minulost je ponurá, i jeho budoucnost je už naplánovaná. Začíná závod s časem ...



 a Hluboký hrob - Dítě útesů od autorské dvojice Camilla a Viveca Stenovy.

Nemohu si pomoci a házím zoufalý pohled přes rameno, když vidím cosi následovat člun. Tichý šepot ve vlnách, chladný proud pod hladinou, mnohem rychlejší než já. Nemohu uniknout... Dvanáctiletá Tuva si se svými spolužáky moc nerozumí a tráví hodně času sama. Ale na Haro, kde žije, se cítí jako doma. Má ráda místní malé ostrovy a útesy jako hřbet ruky. Ale letošní podzim je to jiné. Lidé mizí beze stopy v moři, pod hladinou se vlní tmavé stíny a v korunách stromů byly spatřeny nadpřirozené bytosti. Dítě útesů je první část série thrillerů pro dospívající mládež z pera Camilly a Vivecy Stenových. Nadpřirozené prvky ze severské mytologie se střetávají se starými námořnickými pověrami a legendami. Hlavní hrdinka Tuva má také svůj příběh: jaké to asi je vyrůstat na ostrově v souostroví, když letní sezóna skončí, turisté odjedou a hladinu oceánu pokrývá hustá mlha.

Znáte knihy? Nebo jste dokonce už četli?

12 komentářů:

  1. Hluboký hrob Blízko obzoru na mě taktéž čekají. :) Já si ještě navíc vybrala Maskované město.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bohužel nečetla první díl, takže jsem musela kniha zavrhnout... :) Snad se nám budou knihy líbit. :))

      Vymazat
  2. Blízko obzoru jsem nedávno zrecenzovala. Jde o jeden z nejsilnějších příběhů. Rozhodně čtenáře dostane. Věřím, že si čtení užiješ, je to podle skutečnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoji recenzi jsem četla a je vážně skvělá. :) Na knihu mě ještě víc nalákala... :))

      Vymazat
  3. Ani jednu knihu neznám, ale o to více se těším na tvé dojmy! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, knihy vypadají zajímavě a už se na ně moc těším... :))

      Vymazat
  4. Blízko obzoru vypadá dobře, ale samozřejmě přeji, aby se Ti líbily všechny tři :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné přírůstky :) Nejvíce mě láká blízko obzoru :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Žádnou knížku neznám, ale Hluboký hrb zní zajímavě, jsem zvědavá na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.