Knižní přírůstky #12

Opět jsem tady s novými knižními přírůstky. Tentokrát se jedná o dvě knihy z nakladatelství Omega a jedna, která je knižní přírůstek jen napůl.

Jako první je to kniha Bohyně osudu ze salon d'Amour od Anny Jansson, která si ke mě i přes nepřízeň pošty, našla cestu.

Tady, kousek od starého jižního náměstí, mám kadeřnictví. Pokud jste kolemjdoucí, prosím vstupte. Nabízím mátový a bezinkový čas ze své zahrádky, když budete muset chvíli čekat. Dívám se na vás do zrcadla a přemýšlím, jak nejlépe vám mohu pomoci. Mé nůžky jsou jako kouzelnická hůlka. Mé barvy vás dokážou změnit k nepoznání, pokud chcete.
Když sedíte v křesle a já vás zakryju pláštěm, moje první otázka je vždy stejná: Co pro vás mohu udělat? A tím nemyslím jen vaše vlasy. Mám na mysli: Co mohu udělat pro váš život? K dispozici mám dvě otočné židle a nikdy není náhoda, že vedle vás sedí právě konkrétní člověk.
Při čtení tohoto romantického románu se budete smát i plakat dojetím. Anna Jansson, jež je dobře známá díky sérii detektivek, se pustila na zcela neznámé pole románů pro ženy.
Seznamte se s Angelikou, bohyní osudu, která má už sedm let zavedené kadeřnictví a která se snaží dodat vašemu životu víc, než je pěkný účes. Ale možná pro samé pomáhání nevidí, že je na obzoru velká láska...

Knihkupkyně od  Cynthie Swanson.
Denver, 1962: Kitty Miller se smířila se svým jednotvárným samotářským životem. Miluje knihy a s kamarádkou Friedou si založily knihkupectví. Je ráda, že má plnou kontrolu nad svým životem. Když nechce do práce, nemusí jít, nikomu se nemusí zodpovídat. V jejím životě byl jen jeden muž, lékař Kevin, ale nefungovalo jim to tak, jak Kitty doufala.
Denver, 1963: Katharyn Andersson je vdaná za Larse, lásku svého života. Mají krásné děti, velký elegantní dům a spoustu přátel. Prostě všechno, po čem Kitty Miller toužila. Ale Katharyn existuje pouze tehdy, když Kitty spí...
Kitty je přesvědčena, že tyto sny jsou prostě jen kvůli její hyperaktivní představivosti. Ale s každou další nocí se lákavý Katharynin život stává stále více reálnější. Může si Kitty vybrat, který život chce? A pokud ano, jaká bude cena za to stát se Katharyn?
Hranice mezi těmito dvěma světy se Kitty začínají rozmazávat. Dokáže ještě rozlišit, co je skutečné a co jen představa?


A na závěr je to poloviční přírůstek, a to kniha Všechno nebo nic od slovenské autorky Evy Urbaníkové, kterou jsem si půjčila od kamarádky, tudíž ji budu muset vrátit. (a ano je to hlavně kvůli výzvě na databázi knih)

Nejprodávanější kniha na Slovensku roku 2007 v českém překladu. Velmi otevřená kniha o tom, co dokáže jeden obyčejný muž udělat s racionálně uvažující ženou. Linda, majitelka prosperujícího bratislavského antikvariátu, je úspěšná, inteligentní žena s velkým smyslem pro humor a touhou po opravdové lásce, ale zároveň frustrovaná z několika nevydařených vztahů. Jednoho (ne)šťastného dne se virtuálně seznámí s Jakubem.
Pár dní si píšou na internetu, protelefonují spolu celé hodiny a oba mají pocit, že jsou stvořeni jeden pro druhého. Skutečné setkání jejich cit neoslabí, naopak, Linda prožívá Lásku s velkým L a nepochybuje o tom, že našla muže svých snů. Ale jak je na tom Jakub? Je to i pro něj osudový vztah?

20 komentářů:

  1. nevím proč, ale bohyně osudu mi strašně připomíná nějakou knížku o typech pro dívky, asi to něco posuzuji podle obalu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná tak vypadá, ale vnitřek je úplně jiný. :) I přesto, že je to romantika, má i jiné stránky. :))

      Vymazat
  2. Bohyně je úžasná a já se moc těším na pokračování. Nejrychleji přečtená knížka za poslední dobu :-) Knihkupkyně mě teprve čeká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se Bohyně taky moc líbila a u druhého dílu mě hodně zajímá, o čem vlastně bude. :) Ohledně Knihkupkyně jsme na tom stejně. :)

      Vymazat
  3. Já jsme si to myslela že máš knihu od Urbaníkové do čtenářské výzvy :)
    Jinak k recenzákům gratuluji a přeji ať se dobře čtou. Knihy mne zatím nezaujaly, ale třeba recenze pak ano..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že nevím jestli bych po ní jinak sáhla. :) V době, kdy vyšel film, jsem o ní uvažovala, ale potom nějak skončila ve víru zapomění... :)) Na druhou stranu od toho čtenářská výzva je. :)

      Vymazat
  4. Priznávam, že ani jednu z kníh nepoznám, každopádne dúfam, že všetky knihy stoja za to :-) Určite ti urobili veľkú radosť a sú peknými prírastkami do tvojej knižnej zbierky.

    OdpovědětVymazat
  5. Knihkupkyně vypadá hrozně lákavě a těším se na ni, budu si ji muset pořídit. Co se týče "Bohyně osudu", podle obálky mě vůbec neláká, ale jak se znám, podle recenzí zase změním názor. :-D
    Krásné přírůstky, přeji krásné čtení. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mě naopak obálka Bohyně osudu lákala a líbí se mi moc. :) Na Knihkupkyni jsem taky hodně zvědavá. :))

      Vymazat
  6. Tak zrovna z těchhle knih žádnou neznám a abych se přiznala, žádná mě až tak neláká, ale moc přeju, ať se ti líbí :) Mně za poslední dobu přibyla Petra Soukupová a to konkrétně Kdo zabil Snížka? a Nejlepší pro všechny a novinka od Zibury :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Nad Ziburou poslední dobou docela uvažuju.. tak uvidím co na něj řekneš ty. :))

      Vymazat
  7. Pro mě neznámé knihy, ale věřím že se ti budou líbit! Užij si čtení ♥

    OdpovědětVymazat
  8. To není můj žánr literatury,ale tobě přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, já romantiku ráda. :)) Po dlouhé době si doufám užiju odpočinkové příjemné čtení. :))

      Vymazat
  9. Wau neznám ani jednu to jsem vostuda. Ale určitě budou fajn 🙂

    Blog Rachel Roo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knih vychází tolik že snad ani nejde všechny znát. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.