Knižní přírůstky #48

Začátek září se pro mě nesl ve znamení velkého odpočinku a nádherné dovolené v Řecku. Chtěla jsem si ji užít na maximum, takže všechno ostatní šlo tak trochu stranou. Dovolenou jsem brala jako poslední velký odpočinek před nástupem na navazující magisterské studium. (které mě čeká již tohle pondělí) :/ 

Při návratu domů mě mimo jiné čekal také balíček s několika knihami, o které se prostě musím podělit. Jedná se totiž vesměs o samé novinky a zajímavé knihy. Za všechny moc a moc děkuji Nakladatelskému domu Grada.


Začnu nejočekávanější knihou tohoto měsíce, a to Chatou ve Švýcarsku od Julie Caplinové. Jedná se v pořadí již o sedmý díl série Romantické útěky, kterou miluju a žádný její díl mě ještě nezklamal. Doufám tedy, že i v tomhle případě to bude stejné.

Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Je načase si užít výhled do krásné krajiny a vychutnat si přitom sametovou horkou čokoládu, výborné sýry a úžasnou romantiku.

Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný tra
pas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu.

Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku.

Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…

 

 

Zároveň jsem si tuto sérii doplnila o druhý díl Pekárna v Brooklynu, který mi do sbírky chyběl a taktéž se na něj moc těším. 

Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit!

Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku
je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku.

Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě…

Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.



Kniha Nefritová lilie od Kirsty Manningové slibuje příběh ze dvou časových rovin, 2. světovou válku, netypické prostředí Šanghaje a rozplétání rodinných tajemství. Přesně druh knihy, který mám ráda. Navíc s nádhernou obálkou, která mě nalákala na první pohled, a to i přesto, že postavy na nich moc nemusím.

Rodinné tajemství, které sahá až do daleké Šanghaje za druhé světové války

1939: Dvě dívky se potkávají v Šanghaji, známé jako „Paříž Východu“. Nádherná Li, která zde vyrůstala, a Romy – židovské děvče, jež do Šanghaje uprchlo spolu se svými rodiči z nacisty okupované Vídně. Dvojice se rychle spřátelí a za krátkou
dobu je prakticky nerozlučná. Mladé kamarádky se spolu pohybují ve dvou odlišných světech: mezi zářivými světly velkoměsta a nádherou francouzské čtvrti i v zanedbaných uličkách přecpaného šanghajského ghetta. Ale i přes jejich silné pouto jsou od sebe nakonec odloučeny odstředivou silou všudypřítomné války.

2016: Alexandra odjíždí z Londýna se zlomeným srdcem a vrací se do rodné Austrálie, aby mohla být se svými prarodiči – Romy a Wilhelmem. Po matce jí zůstal jenom nefritový přívěšek ve tvaru lilie. Symbol čiré lásky, pocházející ze Šanghaje. Alexandřin milovaný dědeček umírá a během posledních pár týdnů se spolu s Romy rozhodnou odhalit vnučce rodinná tajemství, která v sobě drželi více než půl století.

Pro Alexandru tak začíná objevná cesta omamnými zahradami a trhy Šanghaje, během níž objeví nečekanou pravdu o své rodině. Je odhodlána vydat se ve stopách minulosti, aby poznala vlastní kořeny. Postupně objevuje věci, jež ukazují v úplně novém světle nejen její rodinu, ale i ji samotnou.

Nefritová lilie je barvitý, provokativní a krásný příběh o přátelství, mateřství, ceně lásky a síle odříkání a odvahy.

 

 

Jako další je to kniha Poslední knihkupectví od Madeline Martinové. Myslím, že se všichni shodneme, že jakmile se v názvu nebo anotaci objeví zmínka o knihách, knihkupectvích, spisovatelích... je to jasná volba. Ještě ve spojení s větou na obálce "Londýn rozervaný válkou, spojený knihami".


Grace Bennettová přichází v srpnu 1939 do Londýna a sní o novém začátku. Skončí ale jako pomocnice v malém zaprášeném knihkupectví. A to je problém – obchodu sice rozumí, jenže na čtení zatím nikdy neměla čas. Pak jí jeden milý mladý muž představí Hraběte Monte Christo a je z toho láska. Grace dočista propadne knihám a příběhům, které ji odvádějí od stále hrozivější situace. Muži odcházejí do války a mnozí se už nevrátí, děti jsou evakuovány na venkov a z nebe padá zkáza, která obyvatele připravuje o domovy, obživu i blízké.

A když jednou v krytu vyděšená sousedka požádá Grace, aby četla nahlas, stanou se z toho pravidelná setkání s příběhy, která pokračují v prostorách knihkupectví. Z posluchačů se stanou přátelé, které spojuje nejen útěcha nacházená v síle slov, ale také ochota podat pomocnou ruku a nenechat druhého padnout.

 

 

Poslední knihou z balíčku je Paříž je vždycky dobrý nápad od Jenn McKinlayové. Slibuje příběh na podobné vlně jako je seriál Emily in Paris, který jsem (pravda) neviděla, ale láká mě stejně jako tahle kniha. Myslím, že prostředí Paříže, láska a hledání sebe sama je vždy vhodným čtením.


Uplynulo už sedm let od doby, kdy Chelsea Martinová podnikla své evropské roční dobrodružství. Potom se musela nečekaně vrátit, a tak se vrhla na kariéru. Když jí otec zničehonic oznámí, že se bude ženit, Chelsea si uvědomí, že tak trochu zahořkla a její život se zastavil. A s tím se v žádném případě nehodlá smířit!

Proto se
rozhodne cestu zopakovat a najít své staré já. Chce se znovu podívat na místa, která kdysi navštívila a kde byla opravdu šťastná. A ano, chce se znovu setkat i se svými tehdejšími milenci: Colinem v Irsku, Marcelinem v Itálii a Jeanem-Claudem v Paříži. Kdoví, třeba jí jeden z nich pomůže najít radost ze života.

 

 

Úplně poslední zmínka je o knize Truly od Avy Reed, která ke mně připutovala v rámci knižní štafety. Rovnou se do ní pouštím a doufám, že mě nezklame. Další německá autorka v řadě? Uvidíme jak obstojí mezi konkurencí. 

Andie přijíždí do Seattlu. Pochází z venkovské farmy, nemá byt, konto prázdné a za sebou těžké časy. S nejlepší přítelkyní June si chtějí splnit sen a začít společně studovat na univerzitě, aby mohly založit firmu.
Po chaotickém začátku sežene konečně podnájem.
A najde si práci v populárním tanečním klubu za barem. Tam se
začne odvíjet příběh osudové přitažlivosti – Cooper, nemluvný, magický mladý muž pro ni zůstává záhadou. Pomáhá jí, kde může, ale zároveň je odtažitý a drží si odstup. Andie chce vědět, co se za tím skrývá a kdo je Cooper doopravdy.
Křehké pouto, které mezi nimi vzniká, je podrobováno zkouškám, protože šrámy, které na obou život zanechal, jim sbližování právě neulehčují. V kulisách studentského Seattlu, kolejí, večírků a barevného světa se odehrává milostný příběh plný zvratů a překvapení.
Ke sblížení je potřeba se ponořit do vlastní minulosti a otevřít své třinácté komnaty.
O to krásnější a cennější je to, co přijde potom. Není snadné udělat krok do dospělosti. Ale láska hory přenáší. A Andie najde v cizím městě přátele, domov a hlavně Coopera. A nový život začíná…

 

 

Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

14 komentářů:

  1. Tak to Řecku ti lehce a tiše závidím, já se bála kamkoliv vycestovat :-/ A svojí týdenní dovolenou na přelomu srpna a září jsem trávila doma s číčou po kastraci..
    Ale k tvému balíčku plného knih - opět samé krásné tituly. Společný máme Poslední knihkupectví. Tak ať se nám líbí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že menší strach je na místě. Mě přemluvil přítel a dobře udělal. :D
      Knihkupectví se nám určitě bude líbit. :)

      Vymazat
  2. Od Julie Caplin jsem zatím četla první díl a moc se mi líbil. Jsem zvědavá na ty další díly, které mám, ale ještě nestíhám přečíst. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zatím líbily všechny... tak snad to budeš mít také tak. :)

      Vymazat
  3. Julii Caplin řadím mezi oblíbené a na Chatu se také moc těším... :-) Autorka zatím nezklamala jediným dílem :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné přírůstky. Na Chatu ve Švýcarsku se moc těším a nenechala jsem si utéct ani knihu Paříž je vždycky dobrý nápad. A tobě přeji pěkné počtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tobě také. :) Věřím, že se nám oběma budou knihy líbit.

      Vymazat
  5. přeji hodně štěstí ve škole, ať se daří :)

    Caplinová je mi doporučována ze všech stran :D asi se budu muset do ní pustit, některé díly mám ve čtečce, tak asi nastal čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, vypadá to, že štěstí bude třeba. :D
      Autorku můžu jednoznačně doporučit. Určitě ji vyzkoušej. :)

      Vymazat
  6. Měla jsi krásný začátek září. Já měla začátek fakt peprný :-D pobyt v nemocnici, neustálé kontroly atd... šílený, ještě, že je to snad zamnou. Na Nefritovou lilii se moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně, že teď už je ti lépe. :) Nefritová lilie vypadá vážně lákavě, to je pravda.

      Vymazat
  7. Moc pěkné přírůstky, přeji pěkné čtení :D Na Truly jsem dost zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Doufám, že to bude pěkné čtení. :) Truly už mám dočtené, takže recenze bude brzy. :D

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.