Recenze: Důvěřuj mi

Autor:
Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)

Název originálu: Trust in Me

Počet stran: 304

Série: Počkám na tebe

Díl v sérii: #1,5

Nakladatelství: Baronet

Rok vydání v ČR: 2015


Oficiální anotace:
Cameron Hamilton je zvyklý dostat vše, po čem touží, obzvlášť od žen. Když do jeho života doslova vrazí Avery Morganstenová, konečně se setkává s osobou, která je schopna odolat jeho nádherným modrým očím. Ale Cam se nehodlá vzdát. Nedokáže dostat tu odvážnou a záhadnou dívku z hlavy. Avery má tajemství, jež jí brání přiznat, co ke Camovi cítí. Když vytrvá a nabídne jí delikátní domácí sušenky, prolomí tím dívčiny bariéry a získá si její důvěru? Nebo ho Avery nevpustí do svého života a on ztratí první skutečnou šanci na lásku, která trvá věčně?

Moje hodnocení: 

Romantický příběh na první pohled stejný jako v knize Počkám na tebe. Na ten druhý je to ale naprosto odlišné vyprávění, díky kterému se vše jakoby uzavírá a dává mnohem větší smysl.

Stejně jako v předchozí knize, i tady sledujeme příběh Avery a Camerona ve vysokoškolském prostředí. Od jejich nepříliš slavného setkání, přes počáteční oťukávání až po skutečnou lásku. Jenomže tentokrát není vypravěčem celého příběhu Avery, ale je jím Cameron. Na vše tak nahlížíme z mužského pohledu, díky čemuž se mnohé situace zdají naprosto jiné než v předešlé knize. Kromě nám už dobře známého příběhu o jejich setkání a sbližování se, je kniha doplněna a ozvláštněna o Cameroni niterní pocity a myšlenky a některé situace, ve kterých se Avery nevyskytuje, tudíž v minulé knize být nemohly. Jsou to například Camovi chvíle s přáteli, rodinou...

Hlavní postava Cameron (Cam) je po celé škole znám jako sukničkář a milovník bujarých večírků, je to populární člověk, se kterým by každý rád přátelil a každá dívka ráda chodila. A on toho občas rád využije. Poté co se na schodech srazí s krásnou milou a velmi zakřiknutou dívkou Avery, na první pohled se mu zalíbí. To, že ho odmítá a vyhýbá se mu, je vítanou změnou. Nejen pro to se o ni začne zajímat a snaží se za každou cenu posunout jejich vztah na romantickou úroveň. Díky tomu, že tentokrát můžeme nahlédnou Camovi do hlavy, dozvídáme se velice roztomilou přezdívku, kterou Avery dal - Koláček, která ho napadal kvůli jejím načervenalým vlasům.

Avery, působí ještě uzavřeněji než v předchozí knize. Teď, když není jasné, co si myslí a jak zareaguje, jsem pochopila, proč jí byl Cam tak zmatený. Je velmi tichá, uzavřená, nestojí o společnost a přátele a každý pokus o navázání kontaktu je předem odsouzen k nezdaru. O její minulosti nic nevíme a ona se ji snaží za každou cenu udržet v tajnosti.

Oproti předchozí knize, mě tahle už tolik neuchvátile a nejspíš je to proto, že jsem věděla co bude následovat a jak celý příběh skončí. Přesto jsem si čtení užila, pohled Camerona příběh ozvláštnil a dal mu jakýsi ucelený vzhled. Stále to ale byla krásná romantika, plná něžných pohledů a vzájemného hledání a oťukávání. Kvůli změně vypravěče nebylo tolik prostoru pro Aveřinu těžkou životní zkušenost. O jejím znásilnění se spolu s Cameronem totiž dozvídáme až na konci knihy. V podstatné části knihy Cameron přemýšlí, co se Avery mohlo stát, že se chová tímhle zvláštním způsobem. Má jistá podezření, ale v hloubi duše doufá, že se plete a Avery je jen uzavřenější člověk.

V závěru knihy najdeme dva doslovy. Jeden z pohledu Avery, druhý z Camova pohledu a oba ukazují situaci po nějaké době jejich vztahu, a to krásnou žádost o ruku. U které člověku poskočí srdce.

Stejně jako autorčiny ostatní knihy i tahle je velmi čtivá, zajímavá a škatulku červené knihovny mnoho násobně překračuje, kvůli situace kterou řeší a to vyrovnání se se znásilněním.

Obálka knihy je opět lehce prvoplánová a k tomuto žánru se dobře hodí. Mě osobně se tahle líbí o chlup víc než předchozího dílu.


4 komentáře:

  1. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to jako Učiněná katastrofa a Krásná katastrofa. Vlastně mi to přijde aspoň takhle podle popisu úplně stejné. Takže nevím, jestli této sérii dám šanci. Protože Katastrofa je srdcovka ❤️

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to neposoudím, nečetla jsem ani jedno. :) Oni ale tyhle knihy mají většinou podobná témata. :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :-) Nevím jestli bych se do knihy pustila, kdybych ji viděla, ale podle tvé recenze vypadá super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Souhlasím, že na první pohled nevypadá nic moc, ale uvnitř to vynahradí... :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.