Právě čtu: Bubny podzimu (Diana Gabaldon)

Kniha, kterou právě čtu se řadí do jedné z mé nejoblíbenějších série vůbec, a to do série Cizinka napsané Dianou Gabaldon. Tenhle díl je již čtvrtým v pořadí a přesto, že každý z dílů má nespočet stran a jedná se již o čtvrté setkání s dobře známými hrdiny, neztratil nic ze své čtivosti, zajímavosti a akčnosti. Navíc je podle mého v každé z knih zajímavě popsán každodenní život tehdejších lidí, jak vyšší vrstvy, tak spodiny a mnoho historických událostí, kterých jsou hlavní hrdinové svědky.

Tentokrát se spolu s hlavními hrdiny Jamiem a Claire ocitáme v Novém světě, kde se rozhodli usadit a začít konečně v relativním poklidu žít. Nic ale není tak jednoduché a tak je čeká nejedna překážka, se kterou se musí vypořádat. Navíc je v tomhle díle je mnohem větší místo pro dceru Briannu a jejího přítele Rogera, kteří hrají důležitou roli v celém příběhu.


Jelikož má kniha přes 1 000 stránek (přesněji 1 167) není to jednohubka na letní odpoledne. Na druhou stranu, příběh je tak čtivý a zajímavý, že si člověk tolik přečtených stran ani neuvědomí.
Já jsem zatím zhruba v polovině knihy a baví mě vážně moc. Je to přesně tak, jak se píše na přebalu knihy, člověk si musí vyčlenit alespoň víkend, protože jakmile jednozačně číst, už nejde přestat. Dostat se do Cizinkovského světa je něco úžasného, proto je třeba odcházet z něj co nejmíň.

Pro milovníky série Cizinka, nebo prostě pro ty, kteří milují romantickou a historickou literaturu je kniha naprosto ideální.



Znáte sérii a tuhle knihu? Četli jste ji už, nebo se na ni chystáte? Pokud ano, co na ni říkáte?

4 komentáře:

  1. Tahle série na mě pořád všude vyskakuje, ale zatím jsem nebyla přesvědčena k jejímu přečtení. :D Třeba jednou... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jí rozhodně doporučuju každému. :)) Třeba se k ní jednou dostaneš. Chce to mít na čtení chuť. :)

      Vymazat
  2. Ááá, tvoje milovaná Cizinka, tak ať si užiješ čtení! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.