Recenze: Vzdej se mi

Autor:
Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)

Název originálu: Fall with Me

Počet stran: 374

Série: Počkám na tebe

Díl v sérii: #4

Nakladatelství: Baronet

Rok vydání v ČR: 2015


Oficiální anotace:
Neobyčejná servírka se zvláštním vkusem na trička Roxy a policejní důstojník Reece Anders spolu před jedenácti měsíci strávili noc. Ona je do něj zamilovaná už od patnácti a on si přeje, aby k té společné noci nikdy nedošlo. Roxy se ho jednou provždy vzdala, ale minulost a budoucnost se střetnou a ona je nucena spolehnout se na muže, který jí už dvakrát zlomil srdce.
Charlie, její nejlepší kamarád z dětství, tráví jako oběť násilného zločinu už několik let v léčebně a člověk, který ho tam dostal, byl propuštěn z vězení a chce svůj skutek odčinit. Roxy si není jistá, jestli je schopná odpuštění, a když začne dostávat děsivé vzkazy a stane se terčem narůstajícího násilí, myslí si, že ví, kdo za to může. Ten, kdo už jeden život zničil.
Reece však o tom tak přesvědčený není. Výhrůžky se mu zdají příliš osobní. Přestože mu Roxy nevěří, není ochoten dovolit, aby jí někdo ublížil. Ani on sám. Už to s Roxy víc než jednou pokazil a netouží po tom, aby se historie opakovala.

Moje hodnocení:

Další z řady romantických knih od autorky, které dokáže skloubit romantickou lásku, trochu erotiky a hlavně problémy dnešní doby. Tentokrát se jedná o stalking.

Ocitáme se v malém městečku, kde žijí dva hlavní hrdinové románu.
Reece, silný, odvážný, statečný, loajální policista. Prototyp romantického hrdiny, po kterém všechny dívky v okolí šílí, ale on má oči jen pro jednu jedinou. Ta ho ale odmítá, nebo to tak alespoň v jeho očích vypadá. Proto se snaží udělat cokoliv pro to, aby ji získal.
Druhou z postav je Roxy. Mladá trošku bláznivá dívka se zálibou v šílených tričkách s potiskem, pracující jako barmanka v hospodě U Mony. Kvůli děsivé události, která se před lety stala jejímu nejlepšímu příteli se její život obrátil na ruby a jeho osud bere jako svou vinu, se kterou musí žít. Do Reece je zamilovaná od první chvíle, co ho potkala, ale snaží se svoje city skrývat, jak jen můře. Mezi oběma je proto velmi napjatá atmosféra, kterou ani jeden z nich nedokáže odstranit.

Sledujeme vztah těchto dvou, jejich marné pokusy o sblížení a vyjasnění si všeho mezi nimi až po vzájemné pochopení a doby, kdy přestanou popírat své city a otevřeně se k nim jeden druhému přiznají. Za co z velké části může nepříjemná událost, která se v blízkosti Roxy odehraje.

V knize samozřejmě nechybí erotika, které je ale méně než v předchozích knihám od autorky. Všechny erotické scény jsou ale psaná vkusně a rozhodně nepůsobí vulgárně, nebo nevhodně. Do tohoto knižního žánru se hodí a v podstatě jsou vyžadovány.

Mimo jiné, jak už je autorčiným dobrým zvykem, se řeší závažná a v dnešní době hodně rozebíraná věc, a to je stalking. Právě hlavní hrdinku Roxy začne někdo sledovat, a to velmi nepříjemně. Je rozhodně zajímavé sledovat, jak stalker „pracuje“ a jak moc je jeho oběť konsternovaná. Ze začátku ani nepředpokládá, nevěří, že by právě ona mohla být obětí stalkera, který neskončí jen sledováním oběti. Autorka dokázala tuhle linku do knihy dobře zakomponovat a působí tak víc než věrohodně. Navíc je celkové rozuzlení víc než nápadité a zajímavě.

Mimo dvou hlavních postav se v knize objevuje spoustu postav vedlejších. A hlavně, což se mi hodně líbilo, v knize se okrajově vyskytují i postavy z minulých dílů, jako jsou třeba Avery a Cam. Dozvídáme se tak, jak žijí a jak se jim daří.

Tentokrát jsem měla trošku problém se do knihy začíst. Je třeba vydržet, protože po pomalém rozjezdu se začne rozehrávat velmi zajímavý, napínavý a jako obvykle čtivý příběh.

Obálka knihy, je stejně jako u ostatních knih téhle série a žánru lehce prvoplánová, ale to se dá očekávat.

4 komentáře:

  1. Tahle kniha vypadá dobře, není to sice něco, co normálně čtu, ale mohla by to být aspoň malá změna...:D. Pěkná recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Knihy od autorky nejsou klasická červená knihovna, takže i pro někoho, kdo romantickým knihám neholduje, můžou být zajímavé. :)

      Vymazat
  2. Povedená recenze. :) Kniha mě rozhodně zaujala, téma stalkingu je pro mě sázka na jistotu a navíc mám tuhle autorku ráda. :) Děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) To jsem ráda, že jsem tě zaujala. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.