Knižní přírůstky #14

Tentokrát se knižní přírůstky týkají jedné výborné série, kterou naprosto miluju a bylo skoro mojí povinností doplnit její řady. Samozřejmě všechny knihy jsou od autorky Diany Gabaldon. Omalovánky jsou dílem několika ilustrátorů, ale na motivy autorčiných knih.


Neodolala jsem a předobjedlnala si nový čtvrtý díl série Cizinka, a to Bubny podzimu.
 
Začalo to ve Skotsku, u prastarého kamenného kruhu. Uprostřed něj je vchod, který může otevřít jen několik vyvolených, a vede do minulosti – nebo do hrobu. Claire jím už dvakrát prošla a přežila. Její první výlet ji přivedl do náruče Jamieho Frasera, Skota ze šestnáctého století, jehož láska k ní se stala legendou. Příběh o vášni, který skončil návratem do současnosti, aby mohla porodit jeho dítě. Její druhá cesta, o dvě desetiletí později, je znovu spojila v Americe. Ale Claire tu musela někoho zanechat, jejich dceru Briannu... A Brianna právě cosi zjistila, a to ji přivádí ke kamennému kruhu a skoku do neznáma. Při hledání matky a otce, se kterými se nikdy nesetkala, riskuje vlastní budoucnost, aby se pokusila změnit historii... a zachránit je. Ale jak se Brianna vrhá do neznáma, možná se setká s někým osudovým anebo zůstane na místě, kam patří její srdce i duše.



K předobjednávce jsem dostala jako „dárek“ antistresové omalovánky Cizinka (které jsou mimochodem naprosto nádherné a i když jsem o nich původně neuvažovala, jsem ráda, že je mám a už se těším na vymalovávávní, se kterým se nejspíš jednou za čas pochlubím. :)

 
Omalovánky pro dospělé, zejména čtenáře úspěšné románové série Cizinka, podle které byl natočen také divácky oblíbený televizní seriál. Krátké úryvky z českého překladu dolpňují černobílé ilustrace známých malířů a ilustrátorů.









Cizinkovskou trojici uzavírá (i když je to paradoxně začátek všeho) kniha Panicové, což je prequel k sérii, pojednávající o mládí hlavní postavy Jamieho, o době předcházející seznámení se s Claire.

Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.
Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný - když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.


Ze všech tří knih jsem naprosto nadšená a nejradši bych se do všech tří pustila najednou... :)

Ptát se, jestli sérii znáte my přijde zbytečné, ale...


Četli jste už knihy? Pokud ano, co na ně říkáte? A milujete Cizinku tak jako já?

12 komentářů:

  1. Krásný přírůstek :) Tuhle sérii mám moc ráda a těším se i na Bubny podzimu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Já jsem z nich jednoznačně nadšená a na Bubny podzimu se také moc těším. :)

      Vymazat
  2. To je super. Bubny podzimu můžu jen závidět. Mít takové bichličky doma musí být prostě super ^^ třeba se k přečtení dalších dílů Cizinky pak po škole taky někdy dostanu:)

    Panicové jsem měla možnost si přečíst, je to taková milá jednohubka, tak jsem zvědavá jak se ti bude líbit. :)

    A k těm omalovánkám, doufám, že se pak pochlubíš nějakými obrázky ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se k nim dostaneš. Třeba jako oslava??? :)) Popravdě od Paniců nevím co očekávat, ale těším se na ně. Ohledně omalovánek... stoprocentě se pochlubím, i když se obávám, že vybarvování nebude vůbec snadné. :))

      Vymazat
  3. O sérii už jsem slyšela, ale vzhledem k tloušťkám knih si na ni netroufám :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jsou trošku objemnější :)) ale když se začteš, stránky ubíhají, ani nevíš jak. :)

      Vymazat
  4. Já se k téhle autorce pořád ještě nedokopala. Asi mi vadí ten humbuk kolem stejně jako třeba u Nesba. Čtu na ně všude samou chválu, přijdou mi i zajímavé na čtení, ale stále mě to nedonutilo si knihy pořídit. Snad jednou na ně dojde řada.
    Tobě přeji hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že přehnané vyzdvihování a chvála může člověka odradit. Mě se to u nejedné knihy stalo také. :) Ale Cizinka, to je něco naprosto jiného... :)) Děkuju, jsem si jistá, že se mi líbit bude. :)

      Vymazat
  5. koukam, ze ulet nad Cizinkou :-) muzu jen doporucit... ja ted cekam na Bubny, jak dorazi a ihned se do nich poustim, recenzaky pujdou bokem :-P

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle všichni čtou a já pořád nic :D vůbec nevím proč, ale Diana Gabaldon mě absolutně neláká. Přitom všechny tyto knížky vypadají parádně a slibují parádní počtenou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se k nim časem dostaneš. Já můžu jedině doporučit. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.