Knižní přírůstky #17

Jsem tu zas s novými přírůstky. Tentokrát jsou jen dva a oba jsem shodou okolností vyhrála v knižní soutěži. (ano i já jsem taky jednou, respektive dvakrát, vyhrála) :)


Jako první bych se chtěla podělit o výhru v soutěži u Pinky v knihách. Jedná se o knihu Znovu já od autorky Gayle Forman.
Od autorky jsem už četla Zůstaň se mnou a Kam jsi odešla. Knihy nebyly špatné, ale něco mi v nich chybělo, proto doufám, že tahle kniha bude lepší.
Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste namísto každodenních povinností odjeli pátrat po své rodinné historii? Snili jste někdy o tom, že byste nastoupili do vlaku jedoucího kamkoliv, kde nikdo nevyžaduje vaši neustálou pozornost? Pro Maribeth Kleinovou, úspěšnou matku, manželku a redaktorku časopisu, je to jediné řešení. Poté, co jí tělo vypoví službu a diagnóza zní infarkt, a poté, co při následném zotavování shledává, že navzdory jejímu zdravotnímu stavu na ni nejbližší okolí stále klade vysoké nároky, si sbalí jen to nejnutnější a uteče z domova v New Yorku do Pittsburghu, kde začne pátrat po své biologické matce. Daleko od svého předchozího života a s pomocí nových přátel se Maribeth konečně na chvíli „zastaví“ a snaží se znovu nalézt životní stabilitu a cestu ke svému dřívějšímu, na pohled spokojenému životu.




A za druhé se jedná také o výhru soutěže.
Knihu jsem vyhrála u Alee a je to Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, kterou napsal Ransom Riggs.
Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.
Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.




Oběma musím za knihy ještě jednou moc poděkovat!


Znáte knihy, nebo jste je už četli? Pokud ano, co si o nich myslíte?

10 komentářů:

  1. Gratuluji k oběma výhrám a budu se těšit na obě recenze. Znovu já jsem četla a nebyla špatná, ale jak píšeš, něco tomu chybělo. Nemůžu teda soudit podle jiných knih, protože toto je dosud jediná kniha, kterou jsem od autorky četla, ale přesto to chtělo více dotáhnout. A Sirotčinec mám na seznamu a pořád nic.. Tak snad (doufám!) mě konečně nakopneš :D Ať se obě knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Sirotčinec mám na seznamu taky už opravdu dlouho, tak uvidíme... :)

      Vymazat
  2. Gratuluji k výhře.
    Z knih se líbí ta druhá, i když to není zrovna můj klasický šálek pro čtení. Tuhle sérii bych ale stejně jednou chtěla zkusit přečíst.
    Přeju hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujem, obe knihy spôsobili určite veľkú radosť :-) :-) Takáto knižná výhra vždy poteší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Přesně tak, knižní výhra potěší vždy. :))

      Vymazat
  4. Gratuluji k výhře... četla jsem obě a musím říci, že já byla spokojena :-) tak snad se budou líbit...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.