Knižní přírůstky #26

Není to tak dávno, co jsem ukazovala nové knihy a už je tu pokračování. Květen bude na nové knihy rozhodně vydatnější, než předchozí. Možná je to kvůli dlouhému uzavření knihkupectví a knihoven, které jsem si musela vynahradit.


Jako první je to novinka z nakladatelství Cosmopolis, za kterou děkuji nakladatelskému domu Grada. V řade již pátý díl ze série Romantické útěky od autorka Julie Caplinové, tentokrát s názvem Pláž v Chorvatsku. Vypadá to na krásnou letní romantiku.
(v pořadí by to měl být díl čtvrtý, ale ten je spíše se zimní tématikou, takže bude vydán až později)


Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z úplně obyčejné farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou, se kterou se seznámil, když na jeho farmě probíhalo focení módy. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky – myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick…

Jako další je to kniha od Vladimíra Neffa s názvem Srpnovští páni, kterou se mi podařilo koupit na bazaru databázeknih. Za což jsem opravdu moc ráda, protože v knihkupectvích se už sehnat nedá.


Románová kronika z doby posledních Přemyslovců a Jana Lucemburského, zachycující život šlechty a poddaného lidu v kraji mezi Sázavou a Vltavou. Na osudech tří generací smyšlených pánů ze Srpna - Odolena, Epíka, Křišťana je vylíčena bouřlivá doba německé kolonizace, doba nájezdů a válek o českou a císařskou korunu se všemi zvyky, obyčeji, způsobem života i myšlení a s celou politickou a hospodářskou situací. Dílo, ve kterém autor záměrně nechává splývat historii s legendou, doložené skutečnosti s výmyslem a které v tomto pojetí je historickým románem a současně jeho ironickou imitací.

Kniha Anděl od autora Jáchyma Topola, která slibuje neopakovatelný zážitek a pohled do míst pražského Smíchova a drogově závislých. (menší upozornění: knihu jsem již stihla přečíst a musím přiznat, že mi vůbec nesedla, bylo to zmatené, zvláštní... více brzy v mini recenzi)

Od prvních řádků této knihy je čtenář vržen do města, v němž vedle ulic, domů a krámků prochází i jakýmsi podzemím, odvrácenou stranou labyrintu. Střetávají se v něm dva světy, do nichž hlavní hrdina Jatek nepatří, a přesto v nich žije. Z jednoho světa vychází a ke druhému se pouze přibližuje. V každém z nich pak na něho čeká silná tajemná ingredience, která dělá život životem - láska, nebo drogy. V každém z nich na něj číhá tajemný zákon smrti, jáma, nebo Anděl Exit- východ nebo smrt. Smíchovská balada se odehrává v dnes již téměř zmizelých kulisách skutečné pražské čtvrti.

No a jako poslední knihu tu mám druhý díl série Ever After High od autorky Shannon Hale, kterou čteme spolu se Stellouškem. Tenhle díl nese název Pohádky nejsou fér.

Volné pokračování Ever After high - Pohádkové knihy legend. Jaký bude osud oblíbených pohádkových hrdinů?

Po Dni odkazu předků zavládl na škole Ever After High zmatek. Všichni jsou z toho, že Raven Queen nepodepsala Pohádkovou knihu legend, paf! Raven odmítla následovat osud své matky Zlé královny, a všechny pohádky se tak ocitly v ne
bezpečí.

Apple White si nechce o Raven myslet nic zlého, ale její volba znamená, že Apple možná nikdy nesní otrávené jablko, nezíská prince a své Šťastně až na věky. Za Apple stojí skupina královských, kteří chtějí zpět své pohádkové osudy. Rebelové, kteří podporují Raven, touží po vlastním osudu, jenž by nebyl závislý na příbězích jejich rodičů.

Ale když nastalý chaos uvrhne Madeline Hatter do nebezpečí, musí se královští spojit s rebely a zachránit dceru Kloboučníka z Říše divů, protože Maddie za nic nemůže! A kdyby se jí něco stalo, znamenalo by to Nešťastně až na věky pro všechny a napořád.


Znáte některou z knih, nebo vás zaujala? Pokud ano, co na ni říkáte?

16 komentářů:

  1. Zajímavé knížky :) Ať se líbí! Julie Caplin je určitě sázka na jistotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Je to tak trochu všehochuť. :) Taky si myslím, že od autorky můžu čekat jen to nejlepší. :)

      Vymazat
  2. Společné máme jen Pláž v Chorvatsku a ta je naprosto skvělá. Těším se na tvé dojmy, až ji přečteš :) Jinak zbytek knih neznám. Ať se líbí! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné knihy a jak píšeš, květen bude hodně vydatný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude. Vypadá to na minimálně ještě jednu várku novinek. :)

      Vymazat
  4. Great post. Your blog has very cool content <3
    I am following you and invite you to me

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné nové kousky :) Na Pláž v Chorvatsku se taky těším :) Akorát sem si předstsvovala, že ji budu číst fakt někde na pláži :D

    OdpovědětVymazat
  6. Hezké přírůstky, přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  7. Anděla od Topola jsem četla a mně se tedy líbil, ale chápu, že ten chaos nemusí všem sednout :) mně to k tematu přišlo takové výstižné. A navic jsem mela to vydani s fotkami (nevím, jestli jsou ve vsech?), to tomu hodne dalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že vzhledem k tomu, kdo je hlavní postava, je způsob vyprávěný pochopitelný. Mě ale přesto kniha nesedla... možná je to obdobím, ve kterém jsem ji četla? :)

      Vymazat
  8. Pláž v Chorvatsku se autorce vážně povedla. Tahle série patří mezi moje srdcovky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že i Pláž je stejně skvělá. :) Já zatím četla pouze první díl, ale líbil se mi moc.

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.