Recenze: Drakie - Bez dechu


Autor: Sophie Jordanová

Název originálu: Breathless

Počet stran: 120

Série: Drakie

Díl v sérii: #4

Nakladatelství: CooBoo

Rok vydání v ČR: 2014


Oficiální anotace:
Azurka opustila na několik týdnů svůj kmen a vydala se s rodiči na dovolenou, na které si má vyzkoušet, jak zapadnout mezi lidi. Příští rok se totiž chystá vyrazit na cesty - nejdřív chce vidět oceán a teprve potom hodlá zaujmout svou dospělou roli mezi drakii. Ale na dovolené se nachomýtne k nehodě, při které zachrání lidskou dívku před utopením a seznámí se s Tatem, nejúžasnějším lidským klukem, jakého kdy viděla. A všechno je najednou jinak...

Moje hodnocení:

Drakie: Bez dechu je volným pokračováním série Drakie. Příběh, nebo spíše velmi krátká novelka, je o Azurce, přítelkyni Jacindy.
Vydáváme se s ní na prázdninové dobrodružství, při kterém se setkává s chlapcem Tateem do kterého se okamžitě, vášnivě zamiluje.

Azurka, se kterou se v minulých knihách skoro nesetkáváme se ukazuje jako normální "holka" drakie, která si chce ve svém životě řízeném přísnými pravidly užít alespoň jedno léto bez přemýšlení. Je milá, laskavá a hodně jí záleží na mínění druhých. Také si za tuhle knihu na Jacindu vzpomene častěji, než Jacinda na ní a to za celé tři díly. Přijde jí, jako by byla pro ostatní ve svém kmeni (hlavně pro ty opačného pohlaví) naprosto neviditelná, a tak když se o ní začne zajímat idol všech dívek, neví co si o tom vlastně myslet. Povaha a výchova jí velí držet se od něj co nejdál a nekomplikovat si život, city ale rozhodnou jinak.

O Tateovi se skoro nic nedovídáme, zdá se ale jako veselý, společenský kluk s milou povahou. Před přáteli se snaží působit jako borec, kterého nic nerozhází, uvnitř je ale citlivý. Do Azurky se také okamžitě zamiluje a nechce se s ní jen tak rozloučit.

Příběh knihy se mi ale zdá trochu nedopracovaný. V knize se v podstatě nic moc neděje. Nic u čeho byste byli napnutí, zadržovali dech vzrušením a nevím co všechno. Kvůli velmi malému počtu stránek, autorka všechno jen okrajově nakousla a rychle od toho utekla. Hned o několika částech příběhu jsem se chtěla dozvědět víc. To mi bohužel autorka nedopřála. Chápu, že jako doplňkový příběh nemůže být kniha tlustší než hlavní díly, ale mě osobně by Azurčin život a její následná roční cesta docela zajímaly a klidně bych si o tom přečetla víc.

Hned na první pohled se mi zalíbila obálka knihy. Osobně se mi líbí snad nejvíc z celé série.
I Azurka se mi vzhledem i mocí drakie líbí víc než Jacinda.
Celkově kniha nebyla špatná, ale určité nedostatky se v ní vyskytl. Možná kdyby byla trochu propracovanější, nebo zajímavější... Příběhem byla ale asi nejslabší ze všech knih, a tak by bylo nefér dát jí stejné, nebo lepší hodnocení, než těm předchozím.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.