Goodreads tag

Na blogu Nicola's Diary jsem už před nějakou dobou narazila na tag, který se mi zalíbil. A protože jsem žádný dlouho nedělala, rozhodla jsem se do něj zapojit.
Některé otázky jsou zajímavé, jiné neustále do kola omílané, ale i tak je tenhle tag zajímavý...



Jakou knihu jsi naposledy přečetla?
Vlastně jsem akorát před pár dny dočetla knihu Srdce Sahary od českého autora Aleca Palmera. Jedná se o druhý díl dobrodružné trilogie Scott & Rogers. V tomto dílu,  jak už název napovídá, je tajemný artefakt ukryt pod pouštním pískem Sahary...


Co právě čteš?
Po dobrodružné, akční knize, jsem sáhla po odpočinkovější young adult četbě. A tou je závěrečný díl série Vampýrská akademie Poslední oběť od autorky Richelle Mead.


Jakou knihu si naposledy zařadila do poličky to-read?
Knihy co si chci přečíst mi přibývají neustále. Poslední knihou, kterou jsem do poličky zařadila bude nejspíš kniha Spáčův hrad od autorky Barbary Erskinové.


Jakou knihu si plánuješ přečíst, až dočteš, tu co právě čteš?
Nikdy nemám přesně naplánováno, co chci číst. Plány dost často poupravuji. Zatím to vypadá, že jako další si vyberu právě knihu, co jsem naposled zařadila do tbr. Spáčův hrad od Barbary Erskinové.


Používáš hvězdičkové hodnocení?
Určitě. Na blogu a vlastně i na ostatních knižních stránkách (databáze knih, goodreaders). Podle mě se jedná o nejefektivnější a nejjednodušší možný způsob hodnocení a mě vyhovuje na 100% nejvíc.


Zúčastňuješ se 2017 reading challenge?
Ano účastním. Letos jsem si dala za cíl přečíst 50 knih. Zatím se mi daří velmi dobře a tak doufám, že se splněním nebude problém. Možná naopak číslo přečtených knih navýším.


Máš wishlist?
Kdo by ho neměl. Skvělých knih, které si chci přečíst je fůra a tak si je musím někam zaznamenávat. Nejspíš to bude znít zvláštně, ale doma mám sešit do kterého si zapisuji knihy, co mě nějakým způsobem zaujali, nebo další díly z rozečtených sérii. Je jedno jestli teprve čerstvě vychází nebo už jsou dávno vyšlé, pokud mě nějakým způsobem zaujmou, není co řešit.


Jakou knihu si plánuješ koupit jako další?
Na to odpovědět nedokážu. Moje nákupy nejsou moc časté. Většinou si půjčuju knihy z knihovny. Takže když už se odhodlám dlouho předlouho přemýšlím.
Teoreticky by se dala počítat moje poslední objednávka, kterou jsem ještě nezaplatila, takže si knihy z ní budu teprve kupovat. Jsou to knihy Na pokraji temnoty a Dům ozvěn obě od autorky Barbary Erskinové.


Jaké jsou tvoje oblíbená citáty?
Jsem asi jedna z mála, ale oblíbené citáty nemám a v knihách je nehledám. Ve většině případů čtu knihu kvůli jejímu příběhu a tak na hledání případných zajímavých myšlenek nemám čas. Když ale někdo citát z knihy vypíše nebráním se tomu, ráda si ho přečtu a většinou se mi i líbí.


Tvoji oblíbení autoři?
Oblíbených autorů mám spoustu. Pár příkladů za všechny: Barbara Erskinová, Cynthia Harrod-Eagles, S. J. Maasová, Diana Gabaldon, Alison Weirová... a mnoho, mnoho dalších.


Jsi v nějaké skupině?
Hned v několika. Jde o skupiny na Facebooku, kam přidávám odkazy na své aktuální a nejnovější články, nebo jen kde jen tak sleduju novinky od ostatních.


Jak dlouho už užíváš goodreads?
Na goodreads jsem hodně krátce, vlastně jenom pár měsíců...
Je to už dávno co jsem začala používat databázi knih, a ta mi až do nedávna stačila. Pak jsem si ale založila tenhle blog a spolu s ním i goodreads. Chtěla jsem se zúčastnit tamní čtenářské výzvy a líbilo se mi roční vyhodnocení četby, které jsem viděla u ostatních. Brzy jsem ale goodreads propadla a teď na něm jsem velice často.


Nějaká otázka, kterou chceš přidat???

Přidávám otázku:
Jaký žánr knih vyhledáváš?
Moje odpověď by byla historické romány a na odreagování young adult knihy. Ani ostatním žánrům se ale jednou za čas nebráním.

Doufám, že se vás moje odpovědi zaujali, třeba se v některých z nich i uvidíte. Budu moc ráda, když se také zapojíte a třeba i vymyslíte nějakou další otázku. (čím víc účastníků, tím víc otázek... :) )

10 komentářů:

  1. Skvělý tag, asi si ho také vyplním! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ho vyplň. :) Mě se právě taky zalíbil. :))

      Vymazat
  2. Skvělý tag :) Také se nejspíš odhodlám k vyplnění :) Už jen kvůli tomu, že na Goodreads jsem jako doma :D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý TAG, dost možná si ho trošku ukradnu. Nevadí? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý TAG, ale když se zaměřím na odpovědi, mně hvězdičkové hodnocení nevyhovuje ani trochu. Z něho jsem přešla na procenuální hodnocení a nakonec teď jsem čistě na psaném hodnocení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každému vyhovuje něco jiného, ale je pravda že někdy úplně nejde knihu ohodnotit hvězdičkami ani ničím jiným... :))

      Vymazat
  5. Nejsem moc velkým fanouškem knižních tagů, ale tenhle má něco do sebe. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.