Pohodový podzimní tag

Na tenhle tag jsem narazila u Ivetky B na blogu Údolí rozmanitosti, která mě mimo jiné nominovala na jeho vyplnění.
Hned na první pohled se mi tag zalíbil. Stylové podzimní otázky se na listopadová odpoledne krásně hodí. Některé jsou ale velmi záludné a odpovědět na ně nebylo vůbec snadné.

I náš hafík miluje podzim a spadané listí :))


1. Křupe listí: Svět je plný barev. Vyber knihu s červenou, oranžovou a žlutou na obálce…
Není to tak dávno, co jsem četla knihu Se záští, která na své nádherné obálce všechny tyto barvy má.














2. Pohodlný svetr: Konečně je dost zima na to, nosit příjemné teploučké oblečení. Jaká knížka ti dodává podobný hřejivý pocit?
V podstatě je to jakákoliv kniha, kterou jsem četla v dětství. Připomene mi krásné bezstarostné chvíle... Namátkově to může být kniha Neználkovy příhody, kterou jsem jako dítě milovala.














3. Podzimní bouřka: Vítr skučí a déšť padá. Po jakém žánru nebo knize v takovém případě sáhneš?
Spolu s podzimní počasím přichází brzká tma, chladno, mlha a déšť. To tam je teplé příjemné počasí. Většinou na mě padají podzimní chmury, a tak si potřebuju zlepšit náladu. Často proto v tomhle období sahám po historických románech.


4. Studený, svěží vzduch: S jakým „cool“ charakterem by sis ihned vyměnila místo?
Žádný hrdina se kterým bych se chtěla vyměnit mě prostě nenapadl. S mnoha z nich bych se ale ráda setkala, nebo se dostala do jejich světa. Samozřejmě tak jako u mnoha dalších je to Harry Potter a Bradavice, Fyre a jednotlivé dvory (Dvůr trnů a růží) ale třeba i Claire Randallová a Skotsko 16.století (Cizinka).




5. Horký jablečný cider: O které knize se až tak nemluví, ale ty bys ráda, aby o ní věděl každý?
Už dlouhou dobu pomalu čtu úžasnou rodinnou ságu z Anglie. Jedná se o Dynastii Morlandů, kde sledujeme osudy rozvětvené rodiny a to od 14.století až po současnost. Rodina Morlandů je skvěle vsazena do anglického historie, že je vlastně klidně možné, aby skutečně žily. Jedná se o velmi čtivé, krásné a zajímavé knihy, které je vážně škoda si nepřečíst.

+ 30 dalších dílu














6. Kabáty, šály a palčáky: Ochladilo se a je potřeba se přiobléct. Za jakou obálku se nejvíce stydíš a raději by ses s ní ani neukazovala na veřejnosti?
Jediná jednoznačná odpověď. Slza pro dračího pána, novela, kterou jsem četla před velmi krátkou dobou. Příběh sám o sobě není špatný, ale vzhled knihy je naprosto úděsný. Při prvním pohledu by jistě nikdo nehádal, že se jedná o knihu fantasy žánru.














7. Pumpkin spice: Jaké jídlo tě na podzim dokáže nejlépe uspokojit?
Vyloženě oblíbené podzimní jídlo nemám. Ale samozřejmě oproti ostatním ročním obdobím více vyhledávám kávu (jakoukoliv). Z jídel je to například dýňová polévka, kterou miluju, nebo třeba jablečné dezerty.





8. Táborák co zahřeje: Šiř teplo! Koho nominuješ do tohohle tagu?     
Vyplňování tagu jsem si užila a jsem ráda za nominaci od Ivetky. Stejně tak jako psala ona, asi ani já bych se k vyplňování neodhodlala.
Rozhodla jsem se nominovat tři lidičky, od kterých bych si odpovědi na tyhle záludné otázky ráda přečetla. Jsou to Nasťa z blogu Book-planet, Michaelu z blogu Knihokopka a v neposlední řadě Betty z blogu Hlava v knihách
Samozřejmě vyplnění je jenom na vás. ♡

8 komentářů:

  1. To je super tag!A slza pro dračího pána vypadá fakt úděsně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Přesně, naštěstí je to malý formát, takže nebyla moc vidět... :))

      Vymazat
  2. Hezký tag. Knížky Se záští a Dvůr trnů a růží vypadají dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, mám ohromnou radost, že ses nakonec zapojila :) Pěkně jsi na ty záludné otázky odpověděla a musím říct, že spoustu z nich neznám. Ale na ságu Dynastii Morlandů jsem v knihovně pokukovala, ale odradilo mě to množství knih. A máš nádherného psa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, vyřídím :)) Dynastii Morlandů můžu jedině doporučit, a to i přes opravdu vysoký počet stran - rozhodně stojí za to. :))

      Vymazat
  4. Tak teď jsi mi připomněla, že jsem na svojí nominaci úplně zapomněla! Ale ty jsi se toho zhostila parádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no vidíš to. :)) ale podzim ještě trvá, takže máš pořád čas. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.