Recenze: Počkám na tebe

Autor:
Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)

Název originálu: Wait for You

Počet stran: 368

Série: Počkám na tebe

Díl v sérii: #1

Nakladatelství: Baronet

Rok vydání v ČR: 2014


Oficiální anotace:
Na něco se vyplatí si počkat…
Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučov
ání, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala.
Něco se vyplatí prožít…
Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Má pozoruhodnou schopnost vyvolávat v Avery touhy, o nichž se domnívala, že jsou jí už navždy zapovězeny. Uvědomuje si, že se od něj musí držet dál, ale okouzlující a vtipný Cam s tím zatraceným dolíčkem na tváři se objevuje všude, kam se pohne. Zaplést se s ním je nebezpečné, ale když jiskřivé napětí, které je zachvátí pokaždé, jakmile se ocitnou spolu, už nelze dál přehlížet, probudí Cam v Avery něco, o čem neměla tušení, že v ní dřímá.
O něčem by se nikdy nemělo mlčet…
Když však Avery obdrží několik výhružných zpráv a telefonátů, nemá na vybranou a musí se postavit čelem minulosti, kterou toužila pohřbít. Někdo jí totiž odmítá dovolit, aby zapomněla na tu noc, kdy se všechno změnilo. Až zničující pravda vyjde najevo, vydrápe se z ní Avery tentokrát bez jizev? A bude tu Cameron pro ni, aby jí pomohl, nebo ho stáhne s sebou do propasti?
Za něco se vyplatí bojovat…

Moje hodnocení: 

Romantická kniha, ve které se řeší závažné téma a to vyrovnání se se znásilněním a následující život ve stínu strachu.

Ocitáme se v prostředí vysoké školy, kde hlavní postava Avery začíná studovat v prvním ročníku. Avery je velmi uzavřená, tichá, o přátele moc nestojí. O svém minulém životě tají vše, co jde a ani čtenář dlouhou dobu netuší, co se za jejím zvláštním chováním vlastně skrývá. I přestože se snaží držet si od spolužáků odstup, nebo možná právě proto, hned první den se jí přihodí nešťastná nehoda. Na schodišti vrazí a skoro povalí, kluka. Ale ne jen tak obyčejného. Narazí do Camerona, jednoho z nejoblíbenějších a nejobletovanějších kluků na škole. Což ona samozřejmě v tu chvíli netuší. Později, když se o něm dozví, propadá hanbě ještě víc. Díky tomuto originálnímu setkání se Camovi Avery zalíbí a zápletka je na světě.

Cameron (Cam) na první pohled působí, jako namyšlený člověk, který se své slávy těží a to, že ho každá dívka miluje, mu lichotí. Není tomu ale úplně tak, a když konečně narazí na někoho, kdo z něj není pav, hodlá se dozvědět proč. Avery se mu zalíbí na první pohled a i když mu okatě dává najevo, že ona o něj nestojí, nehodlá se vzdát.

V prostředí vysoké školy se setkává s nemalým počtem dalších studentů. Za zmínku stojí Jacob a Bettany, dva lidé, kteří si Avery na první pohled oblíbí, ujmou se jí a pomohou jí překonat překážky v podobě neznámého prostředí, cizích lidí okolo... V příběhu se také objevují Camovi přátelé a následně i rodiny obou hlavních postav, které se od sebe diametrálně liší. A až v tom momentu si uvědomíme, jak musela být celá situace pro Avery nesnesitelně těžká.

Celé vyprávění je z pohledu Avery, která se po tom co prožila, dívá v některých situacích na svět zvláštně a jinak než ostatní. V průběhu knihy a sledování Aveřiných reakcí se nejednomu jejímu kamarádovi začne honit hlavou, jestli se jí opravdu dříve něco nestalo a pokud ano tak co. Ona jim to ale za žádnou cenu nechce říct.

Navíc, aby toho nebylo málo, Avery dostává výhružné zprávy a e-maily od neznámého člověka.  Ve kterých jí mimo jiné nadává, uráží jí a ona tak, ani po několika letech od onoho incidentu nedokáže zapomenout a přenést se přes všechno.

Kniha jak už název napovídá je romantická každým coulem. Erotických scén se v ní ale moc nedočkáme a pokud ano, tak až v poslední části. Většinu příběhu se totiž řeší něco mnohem závažnějšího, a to vyrovnání se se znásilněním, a s problémy, které způsobí na lidské psychice. Z romantického jednoduché příběhu se tak stává kniha na zamyšlení. Rozhodně překračuje škatulku, do které je zařazena.

Autorka píše velmi čtivě, v podstatě se od knihy nejde odtrhnout a stránky ubíhají téměř samy.

Obálka knihy, je stejně jako u autorčiných ostatních knih vhodná k daném žánru. Já osobně bych vybrala něco trochu jiného, tahle podoba dost nevystihuje závažnost příběhu a spíš mnohé čtenáře odradí.

6 komentářů:

  1. Z Baronetu mi aktuálně trůní ve čtečce pokračování "Cinder a Ella". Myslím, že by se ti mohla také líbit. Ono obecně vzato je Baronet přeborníkem na romantické knihy.. :)

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Cinder a Ellu jsem opravdu už koukala a zaujaly mě. :)) Souhlasím, u Baronetu jsou vážně skvělé romantické knihy. :)

      Vymazat
  2. Tahle knížka tu na mě taky už čeká dlouho :) A přitom od této autorky se mi knihy většinou moc líbí :) Od autorky doporučuji Neohlížej se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z jejích knih velmi příjemně překvapená a zatím se mi líbily všechny, které jsem četla. :)) Na Neohlížej se se určitě mrknu. :)

      Vymazat
  3. Miluju takový tip knih, kdy čteš a čteš a najednou je konec, prostě skvělá jízda :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.