Knižní přírůstky #16

Jsem tady s dalšími novými obyvateli své knihovny. Tentokrát se jedná o dvě knihy, obě jsou z Levných knih a kolem obou chodím již nějaký čas. Až teď jsem se ale odhodlala a koupila si je. (to jen dokazuje, že pokud něco chcete, dřív nebo později se to k vám dostane...)


První z knih je Láska v Provence od Bridget Asher, protože miluju prostředí Francie, Provence obzvlášť a navíc se jedná o romantiku, nebylo co řešit.
Starý kamenný dům, láska, báječní lidé, blahodárné působení staletími vytříbené místní kuchyně, to je hojení nešťastných duší po provensálsku.
Do Provence – do malého městečka Puyloubier – přijíždí z americké Floridy Heidi a s ní i její sedmiletý syn Abbot, oba se po svém snaží vyrovnat se ztrátou manžela a otce, s
nimi přijíždí šestnáctiletá neteř Charlotta.
V sousedství domu bydlí důvěrná přítelkyně Heidiny rodiny a ta jí odkrývá tajemství jednoho léta, kdy Heidina matka opustila svou rodinu a přijela si sem léčit svou poraněnou duši. Sousedka je navíc skvělá kuchařka. Heidi postupně nachází klid a novou lásku mezi vinicemi, levandulí, za vlahých večerů na úpatí magické hory.
Tradiční delikátní provensálské recepty jsou součástí románu!




A druhá z knih je Návrat z temnoty od autorky Liz Coleyové.
Bylo jí třináct, když se ztratila.
Zmizela své rodině, přátelům, světu. Když se zčistajasna objevila, zjistila, že jí chybí velký kus sebe samé.
Šestnáctiletá Angie Chapmanová se po třech letech od svého záhadného zmizení vrací domů. Z toho období si nic nepamatuje, jako by jí někdo vymazal všechny vzpomínky. Musí si poskl
ádat příběh o všech hrůzách, které prožila, aby získala nazpět svůj život.




Znáte knihy? Četli jste je už? Pokud ano, co na ně říkáte? 

16 komentářů:

  1. Super výběr! Četla jsem obě dvě a obě se mi moc líbily, i když teda láska v Provenci byla ze začátku taková zvláštní, kvůli ufňukané hlavní hrdinky. Trvalo to však jen chvili, pak mě kniha chytla. A návrat z temnoty? To je luxus nad luxus. Máš se na co těšit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. :) Ještě víc jsi mě nalákala. :)

      Vymazat
  2. Ahoj.
    Lásku v Provence mám doma už skoro rok, ale ještě jsem se k ní nedostala. také jsem jí kupovala v LK. Stejně jako tebe mě v ní láká to prostředí. Mám čtení z tohoto kraje ráda. Snad se bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, snad bude. :) Ať se i tobě líbí (tedy pokud se k ní dostaneš) :)))

      Vymazat
  3. Návrat do temnoty mám doma také, je to už delší doba, co jsem si ji v LK koupila, ale ještě jsem se nedostala k přečtení. Budu to muset brzy napravit. Ať se obě knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já znám od vidění jen tu první, ale nečetla jsem ji.
    Přeji ať se Ti obě líbí a pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné nové kousky :) Láká mě hlavně Láska v Provence :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jestli budeš psát recenzi na Lásku v provenci tak se budu těšit. :-) Ani jednu z nich jsem nečetla.

    OdpovědětVymazat
  7. Návrat z temnoty mám na seznamu a pomale ale jistě začínám pochybovat, že si k ní někdy najdu cestu. Ale třeba mě přesvědčíš :) A Láska v Provenci mě také láká. Ať se knihy líbí a budu se těšit na obě recenze :)

    OdpovědětVymazat
  8. Od pohledu znám, ale jinak mi to nic neříká :-P

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.