Recenze: Tři něžná slůvka

Autor: Nikki Sloane

Název originálu: Three Sweet Nothings

Počet stran: 296

Série: Klub zavázaných očí

Díl v sérii: #5

Nakladatelství: Red

Rok vydání v ČR: 2023


Oficiální anotace:

Před pěti lety jsme byli spolu. Bylo mezi námi tolik vášně, až nás oba udolala. Po tom, co se mezi námi nakonec stalo, jsem ještě mohl být rád, že jsem se té ženské zbavil. Teď se mi ovšem zčistajasna znovu objevila v životě, navíc snad v nejnevhodnější možné situaci, a najednou se tak vrací k životu všechny mé nejdivočejší fantazie.
Chci ji. Ta touha je příliš silná, než aby se proti ní dalo bojovat. Ale tentokrát už nechci to, co jsme měli tehdy. Nechci to, co nás oba nesmyslně zničilo.
Místo toho nastolím jasná pravidla. Navrhnu dohodu o slasti bez emocí, díky níž poznáme, jací jsme za zavřenými dveřmi. Žádné sladké kecy o tom slově na L, žádná něžná slůvka ani od jednoho z nás.
Tentokrát naši touhu zkrotím a ovládnu.
Tentokrát rozhoduju já – a dohlédnu na to, aby už naše žhavá vášeň nikoho nespálila.

Moje hodnocení:

Kniha Tři něžná slůvka je v pořadí již pátý díl série Klub zavázaných očí, která je eroticko-romantické a podle mého názoru jedna z nejlepších, které jsem v tomhle žánru četla. 

Hlavní postavami jsou zcela nové osoby a dostáváme se do zajímavého prostředí právníků. Ruby a Kyle už spolu chodili a rozešli se ve zlém. Po pěti letech se znovu potkávají a kromě vzteku, který jeden na druhého mají, k sobě stále něco cítí. Citů se nelze jen tak snadno zbavit a jejich setkání to jen dokazuje. 

Kyle byl nepatrně zmíněný v minulých dílech jako bratr Peyton (Tři drsné lekce). Dozvěděl se o klubu, právně zastupoval Juliuse a zcela mu to změnilo pohled na svět. Pracuje jako právník v rodinné firmě, když se po nevydařeném aférce musel vrátit zpět do Chicaga. Je to na první pohled přitažlivý, inteligentní muž. Jako advokát to velmi dobře umí se slovy, ale jeho slabé místo je vyjadřování citů

Druhá z dvojice Ruby je také právnička, jejíž slabinou je to, že rychleji mluví, než myslí, zvlášť ve chvílích, kdy je naštvaná. Stále nechápe, co se před lety stalo a je naštvaná a frustrovaná, že se svých citů nedokáže ani po tak dlouhé době zbavit.

Aby toho nebylo málo, oba se setkávají na stejném případu, kdy každý obhajuje jednu stranu. Vyprávění se střídá z pohledu obou dvou, takže jsou krásně vidět jednotlivé myšlenkové pochody a názory.

Stačí jedno další setkání a oba v tom lítají znovu. Podepíší tedy smlouvu o tom, že bude jejich "vztah" čistě jen sex a žádné city. Je to zajímavé a vzrušující pro ně oba a v tu chvíli jediné možné řešení. Otázka je, jestli jim to bude do budoucna stačit. 

Jak už jsem u autorky zvyklí, opět je kniha prodchnutá velkým množstvím erotických scén. Jako vždy jsou velmi dobře, originálně napsané. Dokonce se objeví i jedna vybočující skupinová scéna, která také není překvapením. Co se mi líbilo, bylo jejich pomalé pronikání do světa dominance a submisivity. K tomu mají ideálního poradce Josepha a Noemi (Tři drobné chybičky). 

Celkově je kniha čtivá, originální, zajímavá a opět jako u všech předchozích dílů (jen s maličkou výjimkou Tři hříšná tajemství) jsem nadšená a spokojená. Série má stále co nabídnout a rozhodně stojí za to.

Obálka knihy se krásně hodí k předcházejícím, udržuje si stejný design, což je dobře. Tentokrát se mi zas tolik nelíbí, třeba ofina ženy při bližším pohledu je děsná, ale žádná katastrofa to také není.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.