Recenze: Tanec za odpuštění

Autor: M. K. Hardy

Název originálu: Tanec za odpuštění

Počet stran: 480

Série: Hřiště lásky

Díl v sérii: #2

Nakladatelství: Cosmopolis

Rok vydání v ČR: 2023



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelskému domu Grada, přesněji pak nakladatelství Cosmopolis!


Oficiální anotace:

Jack: Koukám na svýho nejlepšího přítele, jak je šťastnej s holkou, co za ním přiletěla přes půl světa, aby mohli být spolu, a přeju si, abych našel něco podobnýho. Holku, kterou budu nade všechno milovat a která mi bude oporou i v těch horších časech.

Protože horší časy, to teď znám moc dobře. Zdravotně na tom nejsem vůbec do
bře a vypadá to, že budu muset s rugby úplně skončit. A do toho se do mě opírá bulvár a hrabe se mi v soukromí docela nepříjemným způsobem.
Naštěstí jsem potkal Riley, která vypadá, že by mohla být ta pravá…

Riley: Velkej, silnej chlap s dredama, co se mnou flirtuje v baru? Panebože, navíc je to Jack Parata, kapitán All Blacks! To tedy můžu, i kdyby to měla být jen krátká záležitost. Ale ne, vypadá to, že by z toho mohlo být časem i něco víc… Jenomže mám toho moc. Dodělávám školu, musím se sama živit, a navíc se můj povedenej bratříček do něčeho zamotal, zmizel a nechal na mně, ať to za něj celý vyřeším.
Proč nikdy nemůže jít všechno hladce? Proč člověk nikdy nemůže mít všechno?

Moje hodnocení:

Kniha Tanec za odpuštění je druhým dílem romanticko-erotické série Hřiště lásky od známé a čtené české autorky M. K. Hardy. 

Tentokrát máme novou ústřední dvojici, a to dobře známého Jacka a dívku Riley. Velkým pozitivem ovšem je, že ani původní dvojice Alex a Lily, není zcela zapomenuta a jejich příběh se výrazně rozvíjí dál a zastávají poměrně důležitou roli nejen ve svém vlastním příběhu, ale i v životech nové dvojice, které hodně pomáhají. 

Jack je z minulého dílu známý jako kapitán ragbyového týmu All Black. Jeho zdravotní problémy se stále stupňují a je jim společně s Jackovou psychikou věnováno celkem hodně prostoru, stejně tak jejich řešení. Jack je vysoký, tmavý muž s dredy se skvělou přátelskou povahou, byť někdy až moc projevuje majetnické pudy. Zároveň má vysportované tělo a fanynky po něm šílí. Mně osobně příliš atraktivní nepřišel, obecně nemám slabost pro snědé dredaté muže, ale charakterově se mi zamlouval, to zas ano. 

Riley je zcela novou postavou, která se náhodně připlete do Jackova života a už z něho neodejde. Hned od počátku to mezi nimi jiskří. Riley má za sebou těžkou minulost a zajímavý osobní příběh. Přišla mi dobře charakterově zpracována, ale v některých situacích mi její chování přišlo hodně divné a některá její rozhodnutí jsou úplně zbytečná a přidělává si s nimi problémy. Na druhou stranu, o to uvěřitelnější to je. Vztah Jacka a Riley je jako na horské dráze, chvíli nahoře, chvíli dole, ale hodí se k sobě.

Celkově knihu hodnotím jako velmi dobrou. Obzvlášť první polovina byla skvělá. Druhá část už byla trochu slabší s vycpávkovými místy, ale nebylo to nic hrozného. Ve vyprávění se po kapitolách střídají oba hlavní aktéři a jejich pohledy jsou opravdu naprosto odlišné. Je tedy zajímavé, sledovat co se jim honí hlavou, jak reagují a srovnávat je mezi sebou. 

Hodně se mi líbilo začlenění novinových článků o Jackovi, které text doplňují a ozvláštňují. Stejně tak originální prostředí Nového Zélandu, propracované a realistické postavy a vlastně i zajímavá zápletka.

Oba dva díly jsou skvělé, dobře a rychle se čtou, mají příjemné prostředí... Každopádně za mě byla o něco lepší předchozí kniha Haka za lilii, která mě více zaujala a bavila. Ale i v tomhle případě jsem spokojená.

Obálka knihy je opět krásná a celkově grafické zpracování i uvnitř knihy je něco neskutečného. Budu se opakovat, ale i v tomhle případě se mi o něco víc líbilo grafické zpracování dílu předchozího.



Stellouškovo hodnocení:

Kniha začíná dokončením příběhu Lily a Alexe z prvního dílu, za což jsem byla ráda, protože mi to přišlo moc rychle ukončené. Ale tato dvojice se v knize bude ještě dost často objevovat.

Hlavními postavami jsou Jack a Riley.

Jack je kapitán All Blacks, takže jsme se s ním mohli seznámit už v prvním díle a je nejlepší kamarád s Alexem. Je velký, svalnatý, snědý a má dredy.

Riley je malá s hnědými vlasy. Kromě toho, že chodí do práce a dodělává školu, musí řešit problémy kvůli jejímu bratrovi. A mezi tímhle vším si snaží udělat čas ještě na Jacka. Když se spolu začnou sbližovat a chodit spolu, objeví se v jejich vztahu spoustu překážek, které spolu  musí překonat. 

Jako v prvním dílu jsou kapitoly pojmenovány podle toho, kdo zrovna vypráví a přišli mi tak akorát dlouhé. Každá postava měla na kapitolách svůj design, který byl moc pěkný a obálka byla poutavá a hezká.

První díl se mi asi líbil trochu víc, protože mi ten příběh přišel zajímavější. Tím ale nechci říct, že se mi druhý díl nelíbil. Bylo to zase trochu něco jiného a to je dobře, protože číst pořád něco stejného by nikoho nebavilo. Takže bych řekla, že se mi Tanec za odpuštění moc líbil.


 




Knihu Tanec za odpuštění si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách nakladatelství.

6 komentářů:

  1. kamarádka má tuto autorku moc ráda :) pomohla jí vrátit se zpátky ke čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se vůbec nedivím, píše opravu dobře a strany ubíhají úplně sami. :)

      Vymazat
  2. Skvělá série. Stejně jako tebe si mě získala. ;-) A taky se mi o kousek líbil víc první díl.

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem a není to můj vyhledávaný žánr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vím, ale zrovna tuto českou autorku můžu jednoznačně doporučit. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.