Knihovnování #5


Už je to nějakou dobu co jsem se naposled vydala do knihovny. Teď jsem se to ale rozhodla změnit, nějaké knihy jsem vracela, ale neubránila jsem se tomu, abych si jich alespoň pár nepůjčila. Držela jsem se hodně zpátky, také kvůli tomu, že se mi doma podezřele rozrůstá hromádka nepřečtených knih, ale stejně jsem tak úplně neodolala. 


Jedná se o tyhle kousky:
- Bajky barda Beedleho (J. K. Rowlingová)
- Petrolejové lampy (Jaroslav Havlíček)


Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera. Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.

První román maloměstského románového cyklu, který vyšel poprvé r. 1935 pod názvem Vyprahlé touhy. Příběh odehrávající se na konci 19. a na začátku 20. století v Jilemnici líčí život bohaté stavitelské dcery, ženy svérázné povahy, plné radostné životní síly a čistého, majetkem nepokřiveného vztahu k lidem, ženy, která pohrdá maloměstským prostředím a je proto osamocena. Autor líčí řadu osudových ran, které hrdinku stíhají a které vrcholí tragickým manželstvím se zchátralým bratrancem - krutým zklamáním a melancholií, jež jí pomáhá překonávat jen její zdravá nesentimentální povaha.


Znáte knihy, nebo jste je dokonce i četli?

10 komentářů:

  1. Já teda do knihovny nechodím. Raději si knihu koupím a mám jí doma, než abych ji opět musela vracet. Ale každý to má jinak.
    Bajky jsem samozřejmě četla, určitě je budu předčítat potomkovi, jestli nějaký jednou bude. :D
    Tu druhou knihu neznám, teda slyšela jsem o ni, ale nečetla jsem. :) Určitě pak napiš recenzi, ráda si přečtu, pokud se mi tvůj blog někde neztratí. :D

    http://moonenc.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že Bajky četl už snad každý...a já se k nim dostala až teď. :)) jinak recenze budou 100%. :))

      Vymazat
  2. Četla jsem Bajky, a je to prostě nezbytnost pro každého milovníka světa Harryho Pottera :) Petrolejové lampy jsou na mém seznamu četby k maturitě, ale myslím že v mém finálním výběru nejsou..
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím pro milovníky HP nezbytnost. :) V mém maturitním seznamu jsou právě taky.;))

      Vymazat
  3. Jůůů , Bajky -)
    Ty jo, já byla v knihovně naposledy někdy když mi bylo náct (a to už bude víc jak desítka let) :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já do knihovny chodím ráda. :)) celkově atmosféra místností plných knih je úžasná a (musím zaklepat) v té kam chodím, vždy najdu to co hledám, nebo víc. :)))

      Vymazat
  4. Moc pěkné úlovky :) Bajky bych si také mco ráda přečetla :) Mě se ted povedlo ulovit v knihovně Fantastická zvířata :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ně už taky moc těším. :)) Fantastická zvířata mám samozřejmě v plánu taky... :))

      Vymazat
  5. Moje hromádka nepřečtených knih je taky pěkně velká :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo jí nemá, že?? Ale stejně si nemůžeme pomoct. :)))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.