Knižní přírůstky #5

Už je to dlouhá doba, co jsem naposledy poreferovala o nových knihách, a protože se mi jich doma zase několik nahromadilo, je nejvyšší čas to napravit. Jedná se o čtyři knih, z toho jsou dvě vyhrané, což je naprosto úžasné a také nečekané. Ale pojďmě na to.


Povedlo se mi, za což jsem moc ráda, vyhrát recenzní konkurz nakladatelství Omega. Jedná se o knihu Se záští od autorky Eileen Cook.

Osmnáctiletá Jill Charron vyráží na výlet do Itálie. Má to být dobrodružství na celý život. Ale dochází k nehodě. Jill se probouzí v nemocnici, nohu v sádře, stehy v obličeji, a místo paměti z posledních 6 týdnů jen jedno velké nic. Jill zjistí, že se připletla do nehody se smrtelnými následky. Její otec jí nechá převézt domů, aby měla kvalitní péči. Včetně právníka a houfu novinářů... Zdá se, že nehoda nebyla nehoda... Jill se snaží dát dohromady události posledních šesti týdnů, než její dosud pohodlný a bezproblémový život zmizí v nenávratnu.




To ale není všechno další vyhranou knihou je kniha Kruh věrných od autorky Nory Roberts. Jedná se o první díl trilogie Kruh.


Zlo má jméno Lilith – v její náruči našlo věčné zatracení příliš mnoho mužů, a to včetně Hoytova bratra. Hoyt sám se nemůže s temnou sirénou rovnat, ale společně s pěticí mocných zakusí, jak nezlomné jsou jeho duch i srdce.








A nakonec jsou tady mnou koupené knihy. Mariina závěť od autora Colma Tóibína a kniha Hřích v barvě lilie od Julie Anne Longové, i zde se jedná o jeden díl z trilogie, tentokrát je to ale druhý díl (naštěstí se jedná o volná pokračování, takže to nebude vadit) ze série Holt Sister Trilogy.

 Mariin příběh, jak jej nevypráví Bible: Dlouhé roky po Kristově smrti na kříži nechce Ježíšova matka o svatosti svého syna nic slyšet. Vůči jeho zázrakům je skeptická a bolest z jeho ztráty dosud nepřekonala. Pak se rozhodne vyprávět svou vlastní verzi o Kristově utrpení – o svém osobním smutku, scházející zbožnosti a svérázu. Je to příběh ženy, která nechce chápat, proč se od ní syn odvrátil, a která nevěří v křesťanského Boha. Skrze její oči otevírá Tóibín zcela nový pohled na křesťanství a vytváří netušeně lidský portrét Marie coby ikony.
Tanečnice Sylvie Lamoreuxová je miláčkem pařížské opery, předmětem touhy i žárlivosti, zosobněním krásy a ladnosti, kterou svorně zbožňují jak kritici, tak i náročné francouzské publikum. Když ji však tajemný dopis donutí na všechno v Paříží zapomenout a vydat se přes kanál La Manche, představuje si všechno možné, ale určitě ne to, že hned po vylodění doslova a do písmene přistane na klíně Toma Shaughnessyho, majitele divadla Bílá lilie. Tedy muže, který sice nepostrádá větší než malé množství šarmu, ale honosí se tak špatnou pověstí, že se mu v tomto ohledu může jen málokdo v Londýně rovnat. Protože je však Sylvie během cesty do Londýna oloupena, nezbývá jí než přijmout Tomovu nabídku, aby se přidala k jeho divadelnímu ansámblu. Že představení Bíle lilie navštěvuje výhradně mužské publikum, rekrutující se z řad lapků, drožkářů a jim podobných existencí s méně vybranými způsoby, se nadaná baletka má teprve dozvědět…


Znáte některou z nich, nebo jste ji dokonce četli? Pokud ano, jak se vám knihy líbily??

8 komentářů:

  1. Moc pěkné nové kousky :) Knihy moc neznám, ale o to víc se těším na tvoje recenze :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky ne :) a o to víc se na ně těším. Jinak děkuju, recenze budou brzo. :))

      Vymazat
  2. Pěkné kousky :-) Se záští na mě čeká taky, celkem se na ni těším :-) Na tu Mariinu závěť jsem několikrát koukala v LK, obálka i název zajímavý, ale po přečtení anotace jsem od koupě upustila. To zrovna není můj šálek kávy, ale budu zvědavá na tvou recenzi a třeba změním názor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už teď můžu říct že Se zášti je výborná kniha a ani Mariina závěť nebyla špatná, i když je pravda, že téma je velmi zvláštní. :)

      Vymazat
  3. Z tvého výběru mě asi nejvíce láká "kruh věrných", uvidíme, co ty na něj, možná si ho pak taky přečtu.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na něj taky těším, určitě dám brzo vědět. :))

      Vymazat
  4. Opravdu zajímavé kousky. Nejvíce mě zaujala Mariina závěť :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Mariina závěť je velice zvláštní, ale stojí za přečtení. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.