Měsíční shrnutí #1 /leden 2023

 

 

Jako každý rok i tentokrát je byl u mě leden ve znamení zkouškového. Což znamená stres, málo spánku, spoustu učení a nedostatek času na vše, co nesouvisí se školou. Samozřejmě i čtení utrpělo. Ráda bych četla, hodně moc...ale nebyl čas. Přesto se mi podařilo přečíst celé tři knihy, což pořád tak nějak nemůžu pochopit. Musím říct, že tato trojice vypadá pohromadě docela komicky - erotický román, dětská kniha a příručka, jak učit? Všechny ale byly povedené, i když každé jiným způsobem.


Počet přeřtených knih: 3

Počet přečtených stran: 661

Nejčtenější nakladatelství: Bambook, Jan Melvil, Red

 



Autor měsíce: Veronika Válková
Proč: Nepřestává mě překvapovat, jak skvěle dokáže tato autorka propojit skutečné historické reálie a popis dané doby spolu s příběh o mladé dívce Báře, která danou dobu svýma dětskýma laickými očima poznává. Autorka prostě umí výborně psát a zároveň se vyzná v historii. Knihy, které píše, jistě nejsou jen pro mladší čtenáře, ale i ti dospělí si v nich najdou to své.



Největší překvapení: Uč jako umělec (Robert Čapek)
Proč: Kniha, kterou jsem četla v rámci přípravy na praxe, mě opravdu velmi mile překvapila. Vyložené rady, jak lépe učit, jsem v ní nenašla, ale i tak mi ukázala zajímavý pohled na učitelskou profesi a moderní metody výuky.



Největší zklamání: -
Proč: -



Ženská postava měsíce: Bára - Francouzská revoluce (Veronika Válková)
Proč: Není to vyloženě moje oblíbená postava, ale v tomto měsíci mi sedla nejvíce. Její dětský pohled na určité historické období se mi líbí a obdivuji, jak se dokáže poprat se vším, co ji potká.



Mužská postava měsíce: -
Proč: -


 

Pár měsíce: Jessica a Liam - Nová zkouška (Kinga Litkowiec)
Proč: Už v prvním díle se mi tihle dva a jejich soužití líbilo a i tentokrát tomu bylo tak. Přestože byl jejich příběh spíše plytký, i tak se našly momenty, proč si dvojici oblíbit a fandit jí. 

 

 

Nejlepší obálka: Nová zkouška (Kinga Litkowiec)
Proč: Často říkám, že nemám ráda obálky, na nichž jsou vybrazení lidé a prvoplánové obálky romanticko-erotických knih. Tohle je vlastně spojením obojího a přitom se mi na ní něco líbí. Možná atmosféra, kterou přenáší na čtenáře? Každopádně mě zaujala. 


Nejhorší obálka: -
Proč: -

4 komentáře:

  1. ještě mi chybí pořídit si třetí díl Cizího dluhu, a pak se chci do série pustit :) ale jelikož jsem obě knihy kupovala ve slevě, tak čekám a vyhlížím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych se ráda ke třetímu dílu dostala. Už má jít ale o jinou ústřední postavu, takže když to nebude hned, myslím, že se nic nestane. :) Budu se těšit, co na sérii řekneš. :)

      Vymazat
  2. Také jsem za leden přečetla tři knihy. A tři knihy během zkouškového jsou fajn, a snad se ti zkouškové povedlo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, nebylo to nejhorší... ale ráda bych toho přečetla mnohem víc. :) Jinak co se zkouškového týče, to bylo úspěšné. ;)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.