Recenze: Útulný domov krok za krokem

Autor: Iva Šmídová

Název originálu: Útulný domov krok za krokem

Počet stran: 192

Série: -

Díl v sérii: -

Nakladatelství: Grada

Rok vydání v ČR: 2022



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelskému domu Grada!


Oficiální anotace:

Chystáte stavbu nebo renovaci svého bydlení? Nevíte odkud začít a nechcete udělat zbytečné chyby? Pak je tato knížka pro vás tím pravým pomocníkem, který vás provede praktickými kroky od prvních plánů až po finální dekorace. Každý z vás si zaslouží útulný domov, který bude maximálně podporovat vaši jedinečnost, pohodu a bude vám opravdovým zázemím v osobním, rodinném (a poslední dobou i pracovním) životě.

Moje hodnocení:

Kniha Útulný domov krok za krokem je, jak už název napovídá, publikace, která má za cíl poradit při přestavbě, renovaci nebo zařizování bydlení. 

Jak sama autorka zmiňuje, zařizování bydlení je proces, který nelze uspěchat. Podrobně se tedy věnuje jednotlivým aspektům, jednotlivým místnostem a jejich nejdůležitějším částem. Samozřejmě se nejedná o jediné správné tvrzení, jde o jakýsi návod, nebo lépe pomoc, v orientaci v nepřeberném množství možností.


Kniha je rozdělena na několik hlavních částí. Úvod, kde jsou zmíněny možné nástrahy a zažité vzorce, které nejsou vždy adekvátní. Příprava, Dispozice, Obývací pokoj, Jídelna, Kuchyň, Ložnice, Dětské a studentské pokoje, Pracovní místo v domě/bytě, Osvětlení, Doplňky a dekorace a Výmalba. Každé ze zmíněných částí je věnován poměrně značný prostor. 

Co se týče grafické podoby, ta působí velmi příjemně a čistě. Vše je laděno do růžové barvy, tedy nadpisy, vysvětlivky, tabulky s tipy. Nechybí velké množství fotografií různých upravených místností, různého druhu nábytku, nákresy. Některé fotografie mě opravdu nadchly a umím si představit, že bych v něčem podobném bydlela, naopak některé se mi nelíbily, což je naprosto normální.

Knihu jsem zvolila jako pomocníka a rádce, díky němuž se budu lépe orientovat v dané problematice a svůj účel splnila. Zdaleka nesouhlasím se vším, co autorka zmiňuje a ne vše se mi líbí. Každý máme svůj osobitý styl, kterého je třeba se držet. Minimálně v některých ohledech mi kniha ukázala různé možnosti a obzory.

Pro každého kdo se zajímá o bydlení, design interiéru nebo si chce prolistovat zajímavou knihu, je Útulné bydlení ideální.

Obálka knihy je jednoduchá, opět laděná do růžova a krásně odpovídá obsahu knihy. 



Knihu Útulný domov krok za krokem si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách nakladatelství.

 

  

 

 

2 komentáře:

Děkuji za každý váš komentář.