Recenze: Osudové pouto

Autor: Elizabeth Briggs

Název originálu: Star Crused

Počet stran: 304

Série: Vlci zvěrokruhu

Díl v sérii: #2

Nakladatelství: Cosmopolis

Rok vydání v ČR: 2023



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelskému domu Grada, přesněji pak nakladatelství Cosmopolis!


Oficiální anotace:

Erotická fantasy série pokračuje. Ayla, vyvrženec smečky Raka, našla své místo ve třinácté smečce Hadonoše. Když je její nová rodina napadena smečkou Lvů, Ayla za ni statečně bojuje. Nakonec ji Lvi unesou. Alfa vůdce Jordan, její Slunečními čarodějkami vyvolený partner, s ní má totiž velké plány. Odolá Ayla partnerskému poutu? Dokáže se znovu vrátit ke své smečce a především ke Kadenovi, který je pro ni tím jediným a pravým? A jak se postaví k dalším odhalením o své rodině a Slunečních čarodějkách?

Moje hodnocení:

Kniha Osudové pouto je v pořadí druhým dílem ze zatím velmi úspěšné série Vlci zvěrokruhu, která nás zavádí do tajemného světa vlčích smeček a blížící se války mezi nimi, která se zdá být na spadnutí.

V podstatě začínáme v příběhu přesně tam, kde byl v minulém dílu (Třinácté znamení) ukončen.

Sledujeme stejnou ústřední dvojici, kterou je Ayla a Kaden. Oba hlavní hrdinové se drží svých původních vzorců chování, ale zároveň se pod vlivem všemožných událostí kolem nich a vlivem, který na sebe navzájem mají, mění. Zejména jejich vztah projde poměrně velkou proměnou. 

S tím souvisí romantická linka a samozřejmě také ta erotická, který tu je opět znatelně patrná. Tentokrát mě ale mile překvapila. Po erotických scénách z minulého dílu, které mě trochu vyděsily, co se týče popisů i rozsahu a o použitých výrazech se radši nebudu zmiňovat. Teď je to mnohonásobně lepší. Byly vkusněji napsané a použité výrazy nepůsobily tak nevhodně a děsivě jako předtím. Konkrétně byly tyto scény asi tři, ale pozitivní je ,že nebyly příliš dlouhé, i když zacházely do detailů.


Tento díl je opět plný akce, nečekaných zvratů a dramatických událostí, ale také nějakých rozuzlení. Některé nečekané zvraty byly pozitivní a jásala jsem, naopak v určitých případech to bylo i negativní překvapení. Tentokrát se více střídají místa, kde se příběh odehrává, už to není primárně na jednom nebo dvou, ale opravdu se cestuje ve velké.

Co beru jako velké plus je podrobnější seznámení s některými ostatními smečkami, respektive jsou zmíněny jejich schopnosti a něco o nich. Dokonce se některé i objeví na scéně. Klidně bych uvítala ještě více podrobností a informací o zmíněných i dalších, na které se nedostalo, ale budu doufat, že se tak třeba stane později.

Závěr knihy skončil opět naprosto nečekaně a opravdu hodně otevřeně. Nechává čtenáře zmatené, nejisté co bude dál a s nutkavou potřebou vzít do ruky další díl. Protože delší čekání na vysvětlení je v podstatě nemožné.

Obálka knihy je ve velmi podobném stylu jako předchozí. A ačkoliv moc nemám ráda postavy na obálkách, tahle mi nepřijde vůbec špatná. Hlavně se  mi líbí detaily za ústřední dvojicí, kterých si člověk nevšimne na první pohled a musí se na ně zaměřit. 




Stellouškovo hodnocení:

Osudové pouto je druhý díl ze série Vlci zvěrokruhu. První díl skončil hodně otevřeně a začátek ve druhém díle hned navazuje. V tomto díle se také můžeme těšit na řešení vztahu mezi Aylou a Kadenem a také tam byly zmiňované i jiné smečky než jen Hadonoši.

Jak si všichni pamatujeme, první díl skončil tak, že Ayla šla s Jordanem jen proto, aby ochránila její smečku. Jenže oni to neví, takže si samozřejmě myslí, že odešla kvůli partnerskému poutu. Velká část druhého dílu se odehrává na území Lva, kde Jordan věznil Aylu. Měl s ní totiž velké plány, o kterých ona neměla nejmenší tušení. 

Jenže se tam najednou objevil Kaden se svou smečkou Hadonošů, aby Aylu zachránil. Je to překvapivé, protože ji zachránil i přesto, že nevěděl důvod, proč odešla. 

Musím říct, že jsem celou dobu byla napjatá, co bude dál a jak to dopadne. Příběh byl napínavý, romantický a některé části byly vážně nečekané. Abych pravdu řekla, tenhle díl se mi líbil víc, i když jsem se bála že bude vycpávkový. Konec byl zase dost otevřený, ale s tím jsem počítala. Obálka je zase krásná jako minulý díl.





Knihu Osudové pouto si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách nakladatelství.

2 komentáře:

  1. sérii mám na seznamu, ale čekám, až vyjde celá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle série patří mezi mé oblíbené. :) Už se těším až si přečtu třetí díl.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.