Recenze: Vyvrhel

Autor: T. M. Frazier

Název originálu: Soulless

Počet stran: 240

Série: King

Díl v sérii: #4

Nakladatelství: Ocelot

Rok vydání v ČR: 2023



Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Megaknihy!


Oficiální anotace:

OBĚŤ. VĚRNOST. RODINA. Bear chce holýma rukama ohnout kovové mříže své vězeňské cely a utéct. Ne kvůli mužům uvnitř, kteří ho chtějí zabít, ale protože Thia je tam venku, kde ji nemůže ochránit. Thia není typ dívky, která by čekala, až ji někdo zachrání, zvlášť když má sama co zachraňovat. Beara a Thiu tak čeká boj nejen o život, ale i o jejich lásku.

Moje hodnocení:

Kniha Vyvrhel je v pořadí čtvrtým dílem ze série King. A stejně jako u předchozích, i tentokrát je třeba počítat s erotikou nabitým čtením.  

Hlavními postavami jsou dobře známí Bear a Thia, jejich příběh se začal rozvíjet už v minulé knize Psanec. Teď v podstatě nastupujeme do rozjetého vlaku a příběh pokračuje přesně tam, kde skončil. 

Ani jedna postava se od začátku svého působení příliš nezměnila. Nepatrné náznaky ano, ale v podstatě jsou stále stejní. Bear je drsný potetovaný motorkář, který toho má za sebou hodně a mnoho těžkých věcí ho ještě čeká. V tuto chvíli se aktivně připravuje na střetnutí, které mu změní život. Pod svou drsnou slupkou ale schovává srdce, které je ochotné cítit lásku, a to Thie, kterou bezpodmínečně miluje a je ochotný pro ni udělat naprosto cokoliv.

Stejně tak Thia je bezmezně zamilovaná a ochotná udělat cokoliv, nebo počkat jakkoliv dlouho. Splní vše, co po ní Bear požaduje, i když je to někdy velice těžké. Thia je zvláštní postava, v určitých věcech neskutečně naivní a v něčem naopak drsná a překvapující. 


Oba se k sobě překvapivě hodí a v tomhle díle je to možná lépe patrné než v tom minulém. Příběh je vyprávěný z pohledů obou dvou. Velice často jsou to zcela odlišné pohledy, ale něco mají přesto společného - určité nahlížení na svět, názory... Jen každý hledá řešení zcela jiným způsobem.

Zůstaneme-li u postav, nechybí samozřejmě setkání se starým známým Kingem a jeho rodinou (King, Tyran). Ukazuje se, jak teď žijí, dokonce se trochu zapojí do akcí nabitého děje a zejména King sehraje menší, ovšem poměrně zásadní roli.

Oproti minulému dílu můžu říct, že se mi tenhle líbil o něco více. Řešilo se množství věcí, celkový příběh byl akčnější, zajímavý a docela napínavý. I když závěrečná akce a poslední události byly moc rychle ukončené a z mého pohledu by stály za rozpracování. Dlouhé přípravy a po pár stranách konec. Škoda.

Jak už jsem avizovala na začátku, opět se musí "smířit" s vulgárnějším jazykem. Ale lépe užitým než v předchozích dílech. (s prvním se zbytek série nedá srovnat, to je kapitola sama pro sebe). Ani erotické scény nejsou ničím překvapivým. V tomto případě jsou srovnatelné s předcházejícími. Jsou poměrně dobře napsané, a co je důležité, nepůsobí směšně nebo nevhodně.

V podstatě jsem od knihy dostala to, co jsem očekávala a čtení jsem si užila. Možná bych se ale nebránil, kdyby oba díly byly spojeny v jeden a trochu se vynechala omáčka a opakování. Bylo by to lepší. 

Pozitivní je, že se jedna linka uzavře a v závěru se nám hned otevře další. Nutno říct velmi nečekaná. Tudíž se dá velmi pravděpodobně očekávat pokračování. Můžeme se těšit.

Obálka knihy se k předcházejícím dílům hodí, ale mě osobně příliš neuchvátila.





Knihu Vyvrhel si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách Megaknih.

1 komentář:

  1. myslím, že první díl mám jako eknihu, ale zatím jsem se k němu nedostala :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.