Knižní přírůstky #3

Po delší době jsem se rozhoupala, vytáhla úspory a koupila si knihu, na kterou už se dlouho těším.
A to knihu Spáčův hrad od jedné z mých nejoblíbenějších autorek, od Barbary Erskinové.
























Děj dalšího románu oblíbené autorky se odehrává v 15. a zároveň v 21. století a jeho hrdinkami jsou dvě ženy – Catrin a Miranda.
V roce 1400 se na velšských hranicích schyluje k válce. Catrinin otec je věštec a hraje nebezpečnou hru v centru zuřivého soupeření mezi velšskými knížaty a anglickými pány. Catrin se ocitne ve zdech hradu Sleeper a je vyzvána, aby předpověděla osud Walesu, ona však vidí jen blížící se válku a krev… V roce 2015 odjíždí Miranda na hrad Sleeper, aby unikla realitě a uspořádala si myšlenky. Pomalu cítí, že se v samotě hor probouzí k životu, ale pokaždé, když zavře oči, její sny ožívají. Setkává se v nich s mladou dívkou, která křičí a vztahuje k ní ruce. Zdá se, že jí může pomoct je
Miranda…



Na první pohled jsem si tuhle kniha zamilovala, svou nádhernou obálkou mě naprosto dostala. (na fotkách to není moc vidět ale na živo hází zlatavé odlesky a tóny fialové barvy mě vážně uchvátily).


To ale není všechno...


Kromě Spáčova hradu jsem pro mladší sestru koupila knihu neknihu.... Destrukční deník od Keri Smithové, ze které měla velkou radost a hned začala tvořit/ničit. :)


Knihy jsem si objednávala z internetového knihkupectví Martinus.cz. Zkušenosti s nimi nemám první a rozhodně ani poslední. Moc se mi líbí jejich osobní, milý přístup a celková forma komunikace s nimi.

K balíčku mi přibalili ještě jednu věc. A to knihomolskou tašku. Já už jednu mám a nosím ji hrozně ráda, například při cestách do knihovny...
Ani tahle druhá taška ale nebude ležet ladem. Hodit se bude sestřičce, které jsem dřív půjčovala tu svoji (což samozřejmě není ono). Teď už bude mít vlastní tašku a jak to tak vypadá asi ji už nedá z ruky. :)

6 komentářů:

  1. Spáčův hrad má opravdu moc krásnou obálku :-) Od autorky jsem zatím četla jen Dům ozvěn, který se mi moc líbil, ale konec mě trochu zklamal. Budu se těšit na tvé dojmy a recenzi. Užij si čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od ní četla skoro všechny knihy a úplně jí miluju. :)) Děkuju, čtení si užiju 100%.

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Hlavně Spáčův hrad bych chtěla vyzkoušet a Destrukční deník vlastně také :) Určitě by povzbudil moji kreativitu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Spáčův hrad se taky už dlouho chystám a neskutečně se na něj těším... :))

      Vymazat
  3. Destrukční deník mě docela zaujal. U něj by si člověk mohl docela ulevit když se zrovna nedaří:D Jedna z mála knih, kde nevadí když se přihodí nějaká havárie, která ti poškodí pár listů :D Přidáš pak pár fotek jak nakonec dopadl ten tvůj? :D

    OdpovědětVymazat
  4. To je pravda, tady ničení opravdu nevadí. :)) Bohužel není můj, ale mladší sestry... a to nevím jestli by se se svými výtvory chtěla pochlubit. :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.