Deset knižních dní / Šest oblíbených autorů

Jsem přesně v polovině deseti knižních dní, vybírání není vůbec jednoduché, ale čekala jsem ho ještě horší. Tentokrát jsem si musela vybrat šest oblíbených autorů, což byl celkem oříšek. Samozřejmě mám několik nejoblíbenějších, od kterých čtu každou knihu, ale většinou mě zajímá spíš téma knihy a ne to, kdo ji napsal. Protože jak se říká: I mistr tesař se někdy utne. 
Nakonec jsem ale autory vybrala a myslím si, že všichni patří mezi velmi známé tváře.



1. BARBARA ERSKINOVÁ
Moje asi úplně nejoblíbenější autorka, od které mám přečtené skoro všechny knihy. V jejích knihách nechybí láska, napětí, dobrodružství, ale i nadpřirozené jevy (duchové, přízraky z minulosti, nebo rovnou přeskakování časem) a je jejím dobrým zvykem prolíná několika časových rovin. Mezi nejznámější autorčiny knihu můžeme zařadit Žila jsem již před staletími, Dům ozvěn, nebo třeba Spáčův hrad.


2. DIANA GABALDON
Autorka úspěšné série Cizinka, kterou není třeba představovat. Její romanticko/historické knihy jsou naprosto dokonalým spojením zamilovaného příběhu a historických reálií, když se k tomu všemu přidá cestování časem, výsledek je zaručený.
 
3. ALISON WEIROVÁ
Autorka zabývající se historií, zejména dobou Tudorovců. Její knihy nepostrádají historicky přesné a ověřené informace, reálně popisují situace a osudy, které se skutečně staly. Přesto jsou všechny knihy velmi čtivé. Nejznámějšími knihami jsou Pád Anny Boleynové, Princezna Alžběta, nebo série knih o tudorovských královnách,
která právě vychází, první díl s názvem Kateřina Aragonská: Pravá královna.
 
4. CYNTHIA HARROD-EAGLES
Autorka nejlepší rodinné ságy, kterou jsem kdy četla s rozsahem okolo 34 dílů. Tak by se dala jednoduše popsat tato výborná autorka ságy Dynastie Morlandů, odehrávající se v Anglii po celou řadu let. Její knihy jsou výborně napsané a propracované, rodiny ožívající na stránkách knihy je zcela vymyšlená a přesto je tak dobře zasazená do tehdejší společnosti a účastní se historických bitev a událostí, že je v podstatě nerozpoznatelné, že se nejedná o historickou rodinu.

5. SARAH J. MAASOVÁ
Tato autorka se v poslední době velmi zviditelně a to zejména sérií Dvůr trnů a růží. Dokázala skvěle vymyslet a propracovat celý kouzelný svět s mnoha postavami a magickým bytostmi. Její styl psaní se mi moc líbí a velmi dobře se mi její knihy čtou.  Přestože jsem nepřečetla tolik jejích knih, jako u ostatních autorek, už teď můžu s klidným svědomím říct, že tohle je můj oblíbenec.


6.  J. K. ROWLINGOVÁ
Možná to bude vypadat hloupě, ale já jí do tohohle seznamu prostě zařadit musím. Na knihách o Harry Potterovi jsem, dá se říct vyrostla a mají pro mě skoro až sentimentální hodnotu. Svět bez jejích kouzelnických knih si nedokážu ani představit.

6 komentářů:

  1. O knížkách Sarah J. Maasové všichni neustále mluví, ale já se k ním prostě ne a ne dostat. :D
    U mě by na seznam určitě patřila Kiera Cassová, Joelle Charbonneau a Ned Vizzini (ten napsal jen jednu knížku, ale má velice silný příběh)
    Pěkný článek, připomněl by, že bych svých 10 knižních dní měla už konečně dodělat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Musím přiznat, že já už s články taky dlouho "patlám". :))

      Vymazat
  2. Autorky sice znám, ale knihy jsem od nich zatím nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autorů a knih je tolik, že všechno přečíst je v podstatě nemožné. :))

      Vymazat
  3. Potupně se přiznávám, že kromě Rowlingové sem nečetla od nikoho nic...:/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedná se spíš o autory pro užší čtenářkou skupinu... :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.