Měsíční shrnutí #10 /říjen 2017


Říjen skončil a proto je nejvyšší čas na další měsíční shrnutí. Jako obvykle jsem zůstala věrná číslu přečtených knih  za měsíc. Jednalo se o samé zajímavé kousky, jejichž čtení jsem si víc než užila.




Počet přečtených knih: 6

Počet přečtených stran: 1 856

Nejčtenější nakladatelství: Mytago, Omega, Jota, Brána






Autor měsíce: Barbara Erskinová
Proč:
Jakmile se objeví v seznamu objeví kniha od autorky je jasné, kdo bude nejlepším autorem měsíce. Knihy Barbary Erskinové už dlouho miluju a řadím ji mezi mou nejoblíbenější autorku vůbec. Kniha, kterou jsem od ní tento měsíc četla není výjimkou. Proto byla volba jasná.


 
Kniha měsíce: Nejhorší noční můra (Brenda Novak)
Proč: Na nejlepší knihu bylo adeptů hned několik. Nakonec jsem ale vybrala tuhle, protože jsem si ji vážně užila (ve spojení s tématem to není úplně vhodné slovo) a byla jsem překvapená, jak moc se mi líbila. A to přesto, že tenhle žánr příliš často nevyhledávám.

 

Největší překvapení: Historie včel (Maja Lunde)
Proč: Absolutně jsem nevěděla co čekat. Nakonec jsem byla z knihy neskutečně nadšená, čtení jsem si užila, mimo jiné jsem se dozvěděla něco ze života včel a po přečtení jsem nad ní ještě nějakou dobu uvažovala.


 

Největší zklamání: Slza pro dračího pána (Hanina Veselá)
Proč: Slovo zklamání není vhodný výraz pro to, co jsem po přečtení cítila. Ale v zásadě se dá říct, že jsem čekala něco víc. Kniha (novela) je velmi krátká a všechno je tak rychlé, že než se člověk rozkouká je konec...

 


Ženská postava měsíce: Evelyn Talbotová - Nejhorší noční můra (Brenda Novak)
Proč: Svým charakterem, odvahou i životním posláním si mě Evelyn získala. Soucítila jsem s ní, obdivovala a někdy i nechápala. Přesto, je to velmi silná žena, kterou jsem obdivovala, jak se se vším dokázala poprat.


 
Mužská postava měsíce: William Savage - Historie včel (Maja Lunde)
Proč: Tentokrát jsem měla s vybíráním mužské postavy velký problém. Všichni, kteří by připadali v úvahu se mi líbili jen částečně (některá z povahových vlastností se  mi u nich příčila). Nakonec jsem vybrala Williama, na kterém se mi líbila jeho odvaha přijít s něčím novým a lišit se i přes opovržení ostatních

 

Pár měsíce: Bliss a Garrick - Losing it (Cora Carmacková)
Proč: Typický případ zakázané lásky ze školního prostředí. Kde se ukazuje, že i přes rozdílné postavení a věk, můžou být dva lidé spolu. Klasické, přesto romantické. A mě se k sobě moc líbí.





Nejhezčí obálka: Na pokraji temnoty (Barbara Erskinová)
Proč: V zásadě všechny autorčiny knihy mají krásno obálku a tahle není výjimkou. Svým nenásilným způsobem evokuje krásnou krajinu a tajemno, kterého je v knize plno.
    
 


Nejhorší obálka: Slza pro dračího pána (Hanina Veselá)
Proč: Naprosto bez debat. Obálky se mi vyloženě nelíbí. Evokuje něco, co o se v knize vůbec nevyskytuje a zdá se mi, že knihu tak řadí do kategorie, kde nemá co dělat.

14 komentářů:

  1. Skvělý měsíc :) Z Tvého výběru se sama chystám na Nejhorší noční můru a musím říct, že i ta Historie včel mě docela zaujala, tak uvidíme :) Měj se moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně můžu doporučit. :)) Děkuji, ty také. :)

      Vymazat
  2. Hezké shrnutí :-) A šest přečtených knih, to je krása :-) Nejhorší noční můru už mám za sebou a mám i sepsanou recenzi, jen mi chybí ještě pár úprav a publikuji ji. Na včely se stále chystám, ale těším se a doufám, že budou super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, na tvou recenzi se budu těšit, zajímá mě jestli se ti kniha líbila tak jako mě. :) Historii včel doporučuju, je velmi zvláštní, ale myslím, že se ti bude líbít. :))

      Vymazat
  3. Pěkné shrnutí a pořádná dávka knížek! :) Také se přidám a řeknu, že mě Historie včel zaujala :) A to jsem ji až doteď ignorovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem jen Nejhorší noční můru a taktéž se mi líbila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem se dívala, líbila se snad všem. Přeci jen je to b co nového, zajímavého... :))

      Vymazat
  5. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Docela mě zaujala kniha Nejhorší noční můra :) Přeji hezké čtení i v listopadu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já v říjnu, nevím vůbec jakým způsobem, přečetla deset knih.. :D Což je mimochodem můj podzimní rekord.. :D Ani jednu z tvých výše zmíněných jsem nečetla, no, aspoň mám inspiraci.. :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak k to bych taky chtěla... :)) závidím ti rychločtení. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.