Knižní přírůstky #52

Ještě mezi svátky mi dorazil poslední balíček roku. Skrývaly se v něm dvě krásné knihy z Nakladatelského domu Grada. Tímto jim za obě moc a moc děkuji.  

Nejen za ně, ale za všechny, které mi v průběhu roku přišly... spolupráce si nesmírně vážím a doufám, že bude i nadále pokračovat ve stejném duchu a přátelské atmosféře. 

 

Teď už ale k samotným knihám.

Jako první je to další kniha z edice 7lásky, na kteoru nedám dopustit. Knihkupectví pana Livingstona od autorky Mónicy Gutiérrez Artero vypadá naprosto úžasně. Obálka krásná, název, ve kterém se objevuje knihkupectví láká a i sama anotace zní hodně dobře. 

​Mladá archeoložka Agnes Martíová se z rodné Barcelony přestěhovala do Londýna v naději, že najde práci v jednom z britských archeologických muzeí. Když se však po několika měsících neúspěšného hledání chystá zklamaně vrátit domů, při melancholické procházce čtvrtí Temple zabloudí do útulného knihkupectví Moonlight Books.

Bručounskému majiteli Edwardu Livingstonovi se bystrá dívka ihned zamlouvá, a tak ji zaměstná jako svou pomocnici. Třebaže se Agnes nevzdává svého archeologického snu, brzy propadá kouzlu onoho obchodu i jeho stálých návštěvníků, jako je přemoudřelý chlapeček Oliver Twist, horlivá čtenářka paní Dresdenová, mlčenlivý spisovatel píšící ve světle modré lampičky nebo Edwardova sympatická přítelkyně, nakladatelka Sioban, a zjišťuje, že Edward není zas takový misantrop, za jakého se vydává.

Poklidný každodenní život knihkupectví však naruší krádež – drahocenný deník Edwardova předka zničehonic zmizí a Agnes se obává, že podezření padne na ni. A když se navíc vyšetřování ujme pohledný inspektor John Lockwood, archeoložka přijde o poslední zbytky klidu.



Druhou knihou je taktéž na první pohled velmi lákavá novinka s názvem Pět vůní našeho příběhu od Laure Margerandové.

Literární koučka Charlotta přišla vlivem traumatu o čich a zhroutil se jí celý svět i manželství. Přesto pomáhá slavnému spisovateli Pierru-Emanueli s jeho novým románem, který mu má získat zpět milovanou ženu – jeho originální součástí mají být záložky s vůněmi, připomínající jejich společné vzácné chvíle. Dokážou vůně probudit lásku a nový život?

 

 

Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

7 komentářů:

  1. Na Knihkupectví pana Livingstona jsem taktéž zvědavá, snad se do knihy brzy pustím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeji, ať se líbí. :) Podle anotace to vypadá hodně dobře...tak uvidíme. :)

      Vymazat
  2. ať se knihy líbí :) na první knihu jsem koukala a docela mě zaujala, ale nevím, kdy se k ní dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak to jsem na tom podobně... není čas, není čas. :D

      Vymazat
  3. Na Knihkupectví p. L. zrovna sepisuji svůj názor. Jsem zvědavá, co na ni řekneš ty. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.