Recenze: Ve jménu pomsty

Autor: Kinga Litkowiec

Název originálu: W imie zemsty

Počet stran: 222

Série: Démoni z Los Angeles

Díl v sérii: #3

Nakladatelství: Red

Rok vydání v ČR: 2022


Oficiální anotace:

Když přichází čas pomsty, nikdo není v bezpečí.

Ve jménu pomsty je třetím dílem série Démoni z Los Angeles. Tentokrát se poutavý a erotikou protkaný příběh zaměří na Joaquina Ferra, kterého už známe jako poněkud nevyzpytatelného losangeleského kata.

Ten je nyní ochoten udělat cokoli, aby se mu podařilo dokončit dlouho zamý
šlený plán pomsty a připravit o život toho, koho považuje za strůjce svého neradostného osudu.

V záloze má jednu tajnou zbraň. Jeho šanci na lepší budoucnost představuje Elena van Celluci – dívka, kterou její otec léta věznil. Elena tak může uniknout z pekla, avšak záhy zjistí, že nic v životě není zadarmo a Joaquin bude chtít něco na oplátku.

Touha po pomstě a chtíč zanedlouho umíchají smrtící směs, která může kdykoli explodovat…
Dva zdánlivě zcela odlišní lidé zjistí, že je spojuje víc než jen společný nepřítel. Co jim pomůže k vítězství?

Moje hodnocení:

Kniha Ve jménu pomsty je v pořadí třetím dílem erotické série Démoni z Los Angeles. Tentokrát se ale zaměřuje na novou ústřední dvojici, než doposud.

Hlavní postavou je Joaquin Ferro, z minulého dílů známý jako elitní zabiják s přezdívkou Kat z Los Angeles, který pracoval pro Liama a následně se od něho odtrhl a rozhodl se pracovat na vlastí pěst. Jde o drsného, tvrdého muže, kterého se všichni bojí a on se naopak nebojí a neštítí ničeho. Smrt je jeho společnice a vražda je na denním pořádku. Nemluví o své minulosti, citech a nikoho si nepouští k tělu. Vyjímkou je druhá hlavní postava Elena, kterou si v rámci možností k tělu připustí a chová se k ní poměrně dobře. Navíc díky ní pomalu probouzí své city a dokonce se jí i trochu otevře.

Elena je opakem. Je tichá, vychovaná v domě svého otce, který připomínal spíše vězení. Nikam nesměla chodit, nic dělat nebo říkat. Nikdy se nepokusila o útěk, protože neměla odvahu a doufala v milosrdenství mafiánského otce, ten ale nedává vůbec žádné, jak se ukáže z kraje knihy. Je stejně odhodlaná ho zabít jako Ferro a proto se s ním chce spojit. Ačkoliv je málo znalá světa dobře se vyzná v mexickém podsvětí a je překvapivě nápomocná, navíc to není taková ťunťa, jak se na první pohled může zdát. Je odhodlaná, silná ale někdy neví, kdy by bylo lepší mlčet.


Hlavní zápletkou je tentokrát Joaquinova pomsta mexickému kartelu, kterými mu zabil matku. Shodou okolností se mu do rukou dostává dcera vůdce kartelu, kterou chce využít pro svůj plán a ve výsledku se pro něj stane něčím mnohem víc. Celá kniha se tak vlastně točí kolem vymýšlení plánu vraždy, ale akt samotný je hodně rychlý a málo popsaný.

Samozřejmě nechybí erotické scény, ale ne v tak velké míře jako u předcházejících dílů (Cizí dluh, Nová zkouška). Překvapivě jsou docela nečekaná a jiné než jak tomu bylo předtím. Dobře se čtou a nepůsobí strojeně, nebo jako doplněk příběhu, ale většinou se vážně hodí.

Oba hlavní hrdinové nejsou příliš sympatičtí, ale přesto na nich něco je a člověk přemýšlí, jak to s nimi bude dál. Ve své podstatě si jsou podobnější než se na první pohled zdá. Střídají se ve vyprávění, dokonce je pár kapitol věnováno i Jessice z minulého dílu, která přibližuje jak to vypadá mezi ní a Liamem a jaká jejich současná vztahová situace.

Celkově je kniha fajn na odpočinek, žádné velké drama nebo zvraty se nekonají, je poměrně jasné, jak vše skončí. Je dobře, že autorka změnila ústřední dvojici, už to chtěl vnést do série čerství vítr. 

Obálka knihy se skvěle hodí k předcházejícím dílům série. Je temná, černo-červená s výrazným erotickým motivem a mě se překvapivě docela líbí. (jen tedy na veřejnosti bych ji asi raději nevyndavala).



1 komentář:

  1. kromě posledního dílu mám sérii doma... a stále nečetla :D ale nemám velká očekávání, tak snad se mi to jednou bude líbit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.