Recenze: Nádherná svatba

Autor: Jamie McGuire

Název originálu: A Beautiful Wedding

Počet stran: 128

Série: Katastrofa

Díl v sérii: #3

Nakladatelství: Fortuna Libri

Rok vydání v ČR: 2015


Oficiální anotace:
Už víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. Ale víme, jak se to stalo?
Proč Abby požádala Travise o ruku?
Co tajili jeden před druhým?
Kde strávili svatební noc?
Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl?


Moje hodnocení:

Doplňující díl k romantické sérii Katastrofa.

Tato krátká knížečka/novelka se odehrává někdy v průběhu minulé knihy. Přesněji rok poté, co za dramatických okolností Abby a Travis zpečetily svůj svazek v Las Vegas. Jak už název napovídá, v tomto dílu jde zejména o jednu věc, a tou je svatba našich hlavních hrdinů. Tentokrát je to ovšem skutečná svatba s dortem, rodinou, svědky a krásnými šaty pro nevěstu.

Jako v minulých dílech, hlavními postavami série jsou Travis Maddox a Abby Abernathyová/Maddoxová. Která se konečně díky Travisovi otevřela a postavila se čelem ke všem svým démonům z minulosti a hlavně proti svému otci, který ji využíval a byl jí příteží po několik dlouhých let. Po dlouhé cestě k najití sebe sama se konečně cítí jistě a spokojeně. Pomáhá jí v tom hlavně Travis a jeho rodina a několik velmi dobrých přátel.

I Travis se díky Abby změnil k lepšímu. Ovládá své výbuchy vzteku a žárlivosti a srovnal si životní priority. Samozřejmě, že Abby je jeho hlavní životní náplní a nedokáže si představit ani jeden den bez ní.

Ve vyprávění se právě oni dva střídají. Je zajímavé nahlížet na události ze dvou různých pohledů, zvláště když se jedná o muže a ženu, kteří vše vidí naprosto odlišným způsobem. Stejně tak je zajímavý pohled na rozlučky se svobodou, které také každý pojal po svém.

Objevují se zde i ostatní postavy z minulých dílů. Za zmínku stojí nejbližší přátelé obou hlavních postav Shepley a America. Právě America je také jedním z důvodu proč se pořádá a tato velká svatba. Přeje si Abby vidět jako nevěstu a ještě pořád je tak trochu naštvaná z první svatby, na které nebyla. Objevují se také Trevisovi bratři a otec, bez kterých by sestava nebyla kompletní. 

Kniha je výrazně kratší než minulé díly, což je dobře hned z několika důvodů. Autorce dlouhé texty příliš nesvědčí, jak se ukázalo ve dvou předchozích knihách ze série. Díky tomu, že je tato kniha mnohem kratší není zde prostor ani čas pro zbytečné přehnané natahování děje, složité nelogické zápletky nebo neustále přepisování některých částí jen s drobnými obměnami. V zásadě je to ale dobře a za délku knihy jsem ráda.

Osobně musím říct, že jsem z celé série zklamaná. Četla jsem na ni spoustu chvály, takže jsem čekala něco víc. Bohužel jsem byla velmi rozčarovaná, a to už od prvního dílu. Samozřejmě má série i svoje klady, ale není jich takové množství, aby to knihu zachránilo od kategorie průměru.

Obálka knihy neurazí ani nenadchne. Mě osobně na první pohled nezaujala a nebýt toho, že se jedná o pokračování, nesáhla bych po ní.

6 komentářů:

  1. Je fakt, že jsme tuhle sérii četla před mnoha lety a patří k hodně oblíbeným YA knihám. Mám, tedy stále si to myslím, všechny knihy, které u nás vyšly. Myslím tím ted ty knihy, kde Travis a Abby. Ted zpětně musím říci, že je to prostě románeček pro mladistvé a teď už bych to nedala :D:D Sladkost kapala z každého slova .:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že kdybych četla sérii dřív a neměla srovnání s ostatními knihami, mohla by se mi líbit. :)

      Vymazat
  2. Už to je nějaká chvilka, co jsem tuhle knihu četla, ale byla to skvělá oddechovka :) Takovou romantiku já můžu :) Moc hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DěkujI. :) Na tomhle případu je krásně vidět, jak se čtenářské nároky během let mění. :)

      Vymazat
  3. O sérii som už počula, ale ide celkovo mimo mňa, myslím, že to nie je práve môj žáner. Každopádne ma mrzí, že ťa sklamala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.