Knižní přírůstky #44

Zjistila jsem, že si nemusím dávat žádná předsevzetí a cíle, kolik knih si maximálně můžu pořídit za dané odbobí... Mám totiž překvapivě silnou vůli, a i přestože knihy volají a nutně je potřebuju, dokážu odolat. Proto knihy, které chci tentokrát ukázat, jsou jen dvě, a to ještě obě ze spolupráce s Nakladatelským domem Grada. Touhle formou za obě ještě jednou moc děkuji. 

 

Obě knížky patří do edice 7lásky, kterou mám hodně ráda a už jsem díky ní objevila nejednu skvělou knihu a autora. 

Rendez-vous s múzou od autorky Dee Ernstové slibuje romantický příběh o spisovatelském bloku, a tím jak se s ním vypořádat, na pozadí s krásným prostředím Paříže. Myslím, že několik řádků na obálce vše krásně vystihuje "Nedopsaný rukopis, termín na krku a tvůrčí blok. Řešení? Paříž!"

Všechno, co osmačtyřicetiletá čerstvě „single“ spisovatelka Maggie Blissová potřebuje, je začít pracovat na nové knize. Jenže ze sebe nemůže nic kloudného dostat, právě se rozešla se svým přítelem a tvůrčí blok se jí nedaří prolomit. Je zoufalá. Naštěstí má pro ni její literární agent a kamarád Lee řešení – Paříž!

Krásný byt s milou a elegantní hospodyní připravenou splnit každé její přání – teď už přece nemůže práci na rukopisu nic bránit. Ostatně, kde jinde by na autorku romantických příběhů měla čekat inspirace, když ne v srdci města světel, lásky a kultury? Sen o hvězdné kariéře nikdy nebyl víc na dosah…

… anebo se všechno ještě může zvrtnout?

Termín odevzdání se blíží a Maggie stále ještě zbývá napsat podstatnou část knihy. To poslední, co potřebuje, je, aby ji od psaní někdo rozptyloval. Jenže dovolenou v Paříži právě tráví i její okouzlující exmanžel, s nímž zůstali dobrými přáteli a který je tu také sám. A když Maggie ráno ve své koupelně nečekaně narazí na pohledného Francouze, je jasné, že o vzruchy a rozptýlení tady nebude nouze. Ale kde je ta múza?

 

 

Cesta za tebou za 80 dní od autorky K. C. Dyer taktéž láká na svou romantickou linku a zároveň jistou inspiraci dobře známým Julesem Vernem a jeho Cestou kolem světa za 80 dní. Novodobé upravené zpracování této klasiky zní hodně dobře. Navíc knihu doporučuje sama Diana Gabaldon, autorka mé milované série Cizinka. Takže se těším o to víc.

Ramona Keen, které všichni říkají Romy, rodilá Newyorčanka odchovaná velkoměstem, sní o tom, že se zapíše ke studiu fotografie a že se jednou podívá do Paříže. Její sny ale zdaleka neodpovídají realitě všedních dnů. Namísto cestování a focení pracuje v pitoreskním knihkupectví svého strýce, kde se čaj pije po litrech a veškerá dobrodružství se odehrávají jen na stránkách knih z druhé ruky.

Když se v obchodě zjeví nový, zlý domácí se svým potměšilým synovcem v závěsu, Romyin poklidný život se začne hroutit jako domeček z karet. Vyhnout se výpovědi znamená přistoupit na trojnásobné nájemné, a to je něco, co si její strýc rozhodně nemůže dovolit. Jediné řešení je, že Romy získá dobře placenou práci, aby knihkupectví pomohla.

Po rychlém a dostatečně odstrašujícím pokusu o práci v obřím call centru sbírá Romy veškerou odvahu a uchází se o místo v agentuře ExLibris – exkluzivní cestovní kanceláři, která organizuje zájezdy na základě literárních příběhů. Romy připadne jeden z nejtěžších úkolů – připravit pro klienty itinerář dobrodružné výpravy podle klasické verneovky Cesta kolem světa za 80 dní.

Úkol je na hranici proveditelnosti, protože cestu musí osobně absolvovat přesně podle původní trasy Philease Fogga, nesmí použít letadla a na splnění úkolu má dokonce méně než původních 80 dnů. Pokud to zvládne, čeká ji pohádková finanční odměna a stálé zaměstnání.

Romy, která opustila NYC jen jednou v životě – v rámci školního výletu v osmé třídě, překoná svůj strach a vyrazí na cestu. Brzy zjistí, že má nečekaného soupeře – Dominic Madison, domnělý synovec domácího, který ohrožuje její i strýcovu budoucnost, usiluje o totéž. A má k tomu stejně dobrý důvod jako Romy.

Povede se Romy vyhrát závod a objet Zemi včas, aby zachránila knihkupectví? A co se stane, když zjistí, že člověk, který by měl být jejím úhlavním nepřítelem, ji nemístně přitahuje?

 

 

Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

8 komentářů:

  1. knihy znám, ale nechystám se na ně :) přeji, ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné knihy jsi si vybrala. Na Cestu za 80 dní se také v brzké době chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné přírůstky, přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem moc zvědavá, jak se ti bude kniha Rendez-vous s múzou líbit - pro mne to bylo pohlazení po duši... asi víc atmosférou, která z knihy čišela..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě na tu atmosféru se hodně těším. Přeci jen, příběhy z Paříže (a celkově francouzského prostředí) jsou většinou po atmosferické stránce skvělé. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.