Recenze: Drž mě

Autor: Stacey Kennedy

Název originálu: Keep me

Počet stran: 216

Série: Phoenix

Díl v sérii: #2

Nakladatelství: Metafora

Rok vydání v ČR: 2022



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelskému domu Grada, přesněji pak nakladatelství Metafora!

 

Oficiální anotace: 

Pro soukromou vyšetřovatelku Elise Fanningovou je nabourání se do sítě exkluzivního klubu Phoenix hračka. Stačí pár kliknutí, pomoc kamarádky a dostane se za zamčené dveře velmi uzavřené společnosti.
Elise si však rychle uvědomí, že nebyla tak nenápadná, jak si myslela, protože se ocitne tváří v tvář šéfovi ochranky klubu, vyslou
žilému vojákovi Archeru Westbrookovi. V obnošených džínách a kožené bundě vypadá jako chodící reklama na chtíč a čelit mu nebude vůbec snadný úkol.
Archer miluje chytré a svůdné ženy. Takže když se Elise nabourá do sítě, o které si myslel, že je nedobytná, je ohromen. A když dojde k narušení bezpečnosti ještě z jiné strany, je mu jasné, že potřebuje Eliseinu pomoc.
Střet dvou tvrdohlavých osobností vede k sérii vášnivých výměn názorů, během nichž si Archer postupně uvědomuje, že potkal svůj ideální protějšek. Každý opojný pohled, každý horký dotek v něm vzbuzuje stále větší vášeň, ale Elise je ostražitá. Bude jí muset ukázat, že spalující touha mezi nimi stojí za trochu rizika.
Když jí Archer nabídne jednu noc ve Phoenixu, během níž se může oddávat své nejdivočejší fantazii, Elise ví, že by měla odmítnout. Přesto souhlasí. Ignorovat slastné pocity, které s ním zažívá, je nemožné. Souhlasí s jednou nocí a pak Archerův svůdný svět nadobro opustí.
Takový je aspoň plán…

Moje hodnocení:

Kniha Drž mě je v pořadí druhým dílem z romanticko-erotického série pojednávající o erotickém klubu Phoenix.

Prostředí klubu i postavy zůstávají dobře známé. Tentokrát se ovšem do popředí dostává jiná ústřední dvojice, a to Elise a Archer. V prvním díle jsme se s nimi okrajově setkali a teď se stávají hlavními aktéry a vypravěči příběhu. 


Elise na první pohled působí tvrdým, nepřístupným a uzavřeným dojmem. Je to ale z velké části jen její obrana, která je následkem traumatických událostí z minulosti. Co se vztahů týče, je zásadně proti nim a rozhodně nemá v plánu žádné hlubší vztahy s muži navazovat. Své vztahy bere jako přátelství s výhodami a záměrně se k nikomu nepoutá. Uvnitř je zranitelná a nechce, aby to někdo viděl a případně toho zneužil a ublížil jí. Jediným jejím blízkým kontaktem jsou kamarádky Zoey a Hazel. Společně jsou nerozlučnou trojicí.

Archer je svalnatý fešáka, šéf ochranky v klubu Phoenix a blízký přítel majitele klubu Rhyse. Je prototypem skvělého, ochranářského sexy muže. Zní jako sen každé ženy, ale on nemá potřebu hledat a navazovat vážnější druh vztahu. Jeho životní styl mu to dlouho nedovoloval a ani teď se necítí potřebu, vázat se k někomu. Až do chvíle, než pozná Elise a pochopí, že je k sobě něco táhne, něco pro co je ochotný svůj život od základu změnit a pro Elise udělat cokoliv.

Oba se navzájem znají, už spolu měli tu čest v minulém díle. Teď, když jsou hlavními aktéry a je jim dán výraznější prostor, poznáváme je z úplně jiné a hlubší perspektivy. Střídají se ve vyprávění a jejich pohledy překvapivě nejsou zas tak odlišné. Samozřejmě pohled muž x žena je jiný, ale zásadní názory a myšlenky se poměrně překrývají. Dohromady je svede zejména práce/projekt, na kterém společně pracují. 

Jejich vztah se vyvíjí opravdu pomalým tempem a díky tomu působí uvěřitelněji. Napřed se moc nemusí, pak se oťukávají a poznávají a... je poměrně jasné, jakým směrem se jejich vztah bude ubírat dál. I tak je ale moc fajn vše sledovat. 

Opět se setkáváme s dobře známými postavami Zoye a Rhysem i ostatními členy party kolem Rhyse. Je skvělé, že se znají a i přesto, že už nejsou hlavním bodem knihy, nemusíme se s nimi loučit a stále můžeme nahlédnout do jejich životů.

Děj sám o sobě není vůbec špatný a dokonce je i docela originální. Elise jako soukromé očko vyšetřuje případ a nahlédnout jí pod ruce, byť jen okrajově, je zajímavé. Samozřejmě nechybí několik erotických scén, kterých je ale poměrně málo. Osobně jsem jich čekala více. Nejspíš je  jich méně než v minulém díle. Tentokrát je v popředí spíše děj a postupně se vyvíjející vztah hlavní dvojice.  

Celkově jde o čtivé, svižné, zajímavé čtení. Je třeba počítat s tím, že jde o nenáročnou a odpočinkovou knihu bez výraznějších zvratů. Konec je poměrně rychlý a na můj vkus i dost sladký, ale vlastně to vůbec nevadí, člověk se může jen usmívat. 

Další díl bude pojednávat o Hazel a Kieranovi, na což se opravdu hodně těším. Vypadá to na hodně nadějnou zápletku. 

Obálka knihy je typický pro daný žánr a odpovídá předchozímu dílu. Mně osobně se ale nijak zvlášť nelíbí.





Knihu Drž mě si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách nakladatelství.

4 komentáře:

  1. Jé, zrovna jsem taky napsala recenzi na tuto povedenou erotickou knihu. Už se těším na pokračování. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se taky na pokračování hodně těším. Vypadá to, že by mohlo být hodně dobré. :))

      Vymazat
  2. kniha mě nezaujala, ale to je tím, že tento žánr tolik nevyhledávám :) jsem ráda, že se ti líbila a snad třetí díl nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že nezklame. :)
      Pokud tohle není tvůj oblíbený žánr, tak se vůbec nedivím, že tě kniha neláká... každý máme to své. :))

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.