Knižní přírůstky #49

Minulý měsíc říjen se mimo jiné nesl ve znamení velkých problémů s českou poštou. Objednané balíčky nepřišly, "papírek" se ve schránce neobjevil... a proto, že hlavní sídlo pošty máme poměrně daleko a složitě se k němu dostáváme, všechno se tak nějak zkomplikovalo.
Naštěstí se ke mě i přes všemožné peripetie všechny balíčky nakonec dostaly.To znamená i příval nových knih. Jedná se vesměs o balíčky s novinkami z Nakladatelského domu Grada. Za které tímto moc a moc děkuji. (a ještě jednou se omlouvám za způsobené komplikace z mé strany, resp. strany pošty)
Protože je nových knih opravdu hodně, rozdělila jsem tentokrát novinky na dvě části.

Teď už ale k samotným knihám z prvního balíčku. Jedná se o trojici, která by nemohla být žánrově rozdílnější.

 

První kniha není úplná novinka. Byla vydána roku 2018 a je to v pořadí devatenáctý díl ze série Kouzelný atlas Putování časem od české autorky Veroniky Válkové. Tentokrát s názvem Doba kamenná: Pomsta Šedého lva. Z této série jsem zatím četla tři knihy a ze všech jsem byla nadšená, takže i do téhle vkládám velké naděje. 

Jeden z prvních živých tvorů, které Bára spatřila, byl – mamut. Naštěstí za řekou. Když se však jeden muž z Liščího lidu, kde Bára našla útočiště, rozhodl pomstít bratra, jehož zabil dýkozubý lev, začalo pro Báru dobrodružství napínavější, než by si přála. Od prvního vydání Štorchových Lovců mamutů v roce 1918 uplynulo právě sto let – pojďme se začíst do toho, jak se za tu dobu naše představy o tehdejších lidech změnily.

Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.



Další knihou je kuchařka. Sama kuchařky moc nevyhledávám, ale jednou za čas, zvlášť když se má jednat o zapomenuté recepty... proč ne. Téměř zapomenuté recepty od Michaely Smolové.

Autorka je sesbírala ze starých zápisníků babiček a ze zažloutlých kuchařských knih a upravila tak, abyste si je mohli upéct i dnes. Kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, kdykoliv si budete chtít nostalgicky zavzpomínat na dobu dětství.

 

 

Poslední v řadě je takové malé nedopatření a chybka. Psala jsem si o jinou knihu, a místo ní se mi v balíčku objevila tahle. Matčin hrob, třetí díl ze série Josie Quinnová, od autorky Lisy Reganové. V poslední době mi přijde, že je kniha vidět úplně všude. Bohužel jsem nečetla ani jeden z předchozích dílů a se třetím v pořadí nemá cenu začínat, takže jsem se s Gradou domluvily na soutěži. Tenhle článek je tedy zároveň jakousi předzvěstí blížící se soutěže! :)

Když dva malí chlapci při hře v lese nedaleko parkoviště pro karavany najdou pohřbené tělo, policejní náčelnici Josie Quinnové se začínají vracet nepříjemné vzpomínky. I ona si v tom lese jako dítě hrávala, co nejdál od své nevyzpytatelné matky Belindy Roseové.

Josie ale nemůže své vzpomínky dál potlačovat. Dentální analýza
totiž prokáže, že nalezené tělo patřilo mladé ženě, která byla zavražděna před třiceti lety. Ženě jménem Belinda Roseová…

Josie svou matku neviděla už léta a nechce na tom nic měnit, ale nepopiratelné spojení mezi ní a případem ji donutí oživovat věci, které chtěla nechat zasunuté hodně hluboko.

Když se detektiv Josie Quinnová blíží k odhalení tajemství, které navždy změní život nejen jí, je nalezeno další tělo. Najednou je jasné, že někdo z jejího okolí se nezastaví před ničím, jen aby udržel pravdu hluboko pohřbenou.

Dokáže Josie vybojovat bitvu s démony ze své minulosti, aby dokázala ochránit další nevinné životy?

 

 

Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

8 komentářů:

  1. Musím říct, že u nás se pošta celkem zlepšila a nemám nejmenší problém, možná je to i tím, že vesnická pošta funguje trošičku jinak :-) Ale své už jsem si zkusila s PPLkem :-)
    Jinak Zapomenuté recepty jsou super, už se těším až něco doma vyzkouším a na Matčin hrob se moc těším, protože předchozí dvě jsou super, takže budu držet palce všem kdo se zúčastní tvé soutěže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to závidím, u nás je to s poštou velký problém už dlouho a nelepší se to... :/
      Mně se právě zapomuté recepty také líbí a brzy máme doma v plánu něco vyzkoušet. Tak snad se nám to povede. :)

      Vymazat
  2. To jsou moc pěkné přírůstky a hlavně pestré. :)

    OdpovědětVymazat
  3. třetí knihu také všude vídám, ale neláká mě :) kuchařka vypadá zajímavě, zkusím se po ní podívat, jak vypadá uvnitř :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy mám v plánu o Zapomenutých receptech něco sespat. :) Myslím, že i zevnitř vypadá kniha dost dobře.

      Vymazat
  4. Matčin hrob právě čtu a je to tedy zatím bomba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi první, kdo mi to říká. Celkově je na tuhle sérii slyšet chvála ze všech stran. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.