Knižní přírůstky #50

Slibovaná druhá část knižních přírůstků ještě za říjen, z Nakladatelské domu Grada, je tady.
Tentokrát je to trošku více knih a na všechny se opravdu hodně těším. Jsou to především romány pro ženy - historické, s odkrýváním minulosti, ale i jeden zlodějský ze současnosti a dokonce je to i jedna kniha, kterou bych označila jako thriller pro ženy (což se u mě nevyskytuje zas tak často).


První kniha je právě onen zmiňovaný thriller pro ženy s názevem Třetí polovička od autorky Caroly Loveringové. Myslím, že už prvních pár slov na obálce naláká "Jeden milostný příběh, dvě manželství, tři verze pravdy". Zajímavá anotace, krásná obálka... věřím, že ani obsah nezklame.

Když ji její přítel Burke požádá o ruku, Skye Starlingová se vznáší na obláčku štěstí. Je chytrá, krásná a pochází ze zámožné rodiny, a tak to na první pohled vypadá, že jí leží celý svět u nohou. Ve skutečnosti však bojuje s obsedantně kompulzivní poruchou, která jí zabraňuje navazovat milostné vztahy. Ale Burke – pohledný, starší a emocionálně vyzrálý muž – tvrdí, že ji chce… navždy!

Akorát že Burke není tím, za koho se vydává. Je šťastně ženatý a Skye jen využívá pro své vlastní záměry. Aniž by postřehla, že se řítí do záhuby, začne Skye plánovat svatbu a Burke zatím svůj plán vypracovává k naprosté dokonalosti. Jenže dokonalý plán prostě neexistuje a neexistuje ani jedna pravda.

 

 

Další je dvojice knih od jedné autorky, a to Mary Ellen Taylor. Dům v zátoce, který slibuje pátrání v rodinné historie, zděděné sídlo, jeho renovaci a nejspíš také lásku. A Staré sídlo opět o pátránív v minulosti po nalezení dopisu, který vše obrátí naruby. Obě knihy působí jako ten druh čtení, který vyhledávám a ráda čtu. Navíc mají opět naprosto nádherné obálky, ze kterých je přímo cítit hisotire, tajemného odhalování a určité i romantiky.

Lucy plní poslední přání své matky a vrací se do rodného města ve Virginii. Cesta přes celé Státy pro ni znamená šanci na nový, lepší život. Získala totiž nečekané dědictví v podobě nemovitosti jménem Zimní vilka. Není to polorozpadlý domek, jak očekávala, ale velký dům, na němž se podepsal zub času. Sídlo s mnoha zákoutími, která skrývají tajemství, vášně a zrady několika generací. A Lucy doufá, že právě tady by mohla najít odpověď na otázku, kterou matka nikdy nezodpověděla. Kdo je její otec?

Dědictví dostane, jen když splní několik podmínek, jinak přijde na řadu další z řady dědiců, charismatický Hank. Je proto odhodlaná udělat cokoliv, aby si dům udržela. Pomáhá jí v tom celé městečko, které si ji rychle oblíbí. Lucy postupem času zjišťuje víc o historii své rodiny, ale hlavně o sobě samé. Během pátrání po svých předcích totiž najde něco, co dosud neměla; domov, rodinu a lásku.

 

Libby má špatné období a po smrti otce si připadá osamělá. Jediné, co ji drží nad vodou, je přítelkyně Sierra a práce svatební fotografky. Ta ji zavede do historického sídla Woodmont, jehož majitelkou je Elaine Grantová.

Snaží se sídlo obnovit, vrátit mu někdejší půvab a otevřít ho co nejdřív veřejnosti. Mladá fotografka se j
í hned zalíbí, a tak jí zadá úkol udělat fotodokumentaci oprav. Libby na první pohled okouzlí starý skleník obrostlý zimolezem i dávné příběhy, které jsou s ním spojené.

Když nakonec dokáže posbírat odvahu, aby vyklidila kancelář svého otce, najde dopis, který převrátí naruby vše, co si dosud myslela, že ví o svých rodičích, o sobě i o sídle Woodmont.

 

 

Od na první pohled typické historické romantické knihy Tři týdny do svatby od Elly Quinnové, očekávám odpočinkový příběh s nepříliš překvapivým závěrem. Taková kouzelná romantika z prostředí vyšší společnosti. (doufám, že se dočkám nějakého plesu, o kterých v těchto knihách ráda čtu)

Lady Grace Carpenterovou na cestě z návštěvy starší příbuzné zastihla tak prudká bouřka, že se raději na noc uchýlila do hostince. Doma na ni čekají mladší sourozenci, které po smrti rodičů vychovává. Hodně sourozenců. Slíbila matce, že nedopustí, aby děti byly rozděleny mezi příbuzné, a už se smířila s tím, že se kvůli nim asi nikdy nevdá.

Pak se najednou v hostinci objeví Matt, hrabě z Worthingtonu, do kterého je tak trochu zamilovaná už od svého vstupu do společnosti. Vůbec ji po letech nepozná a Grace se rozhodne, že pokud má zůstat do smrti sama, nebude alespoň stará panna.

Matt se už téměř vzdal naděje na nalezení manželky, která by mu vyhovovala nejen fyzicky, ale i intelektem. Po večeru s neznámou, stráveném zajímavým rozhovorem, po němž následovala vášnivá noc, naprosto ztratí hlavu. Když navíc mladá žena do rána beze stopy zmizí, rozhodne se, že ji za každou cenu najde a ožení se s ní. To ještě netuší, jaké překážky na něj čekají.

 

 

Poslední dnešní knihou je První pravidlo: Nezamilovat se od Felicie Kingsley. Už při prvním přečtení jména autorky jsem věděla, že ji od někud znám a nemýlila jsem se. Zhruba před rokem jsem od ní četla knihu Rande na balkoně, která byla v podstatě novodobým (koronavirovým) Romeem a Julií a líbila se mi. Proto i do téhle vkládám naděje. "Ona je oheň, on led. Zvládnou spolu senzační loupež?" Toť otázka.

Nick je okouzlující zloděj a mazaný znalec umění. Je vždy přesný, nepřipouští si city a nikdy neselže. Když ho kontaktuje jeden z nejslavnějších sběratelů umění na světě, aby získal tajný Casanovův deník, je odhodlán provést další mistrovskou loupež.

Tentokrát však nebude sám.

Po jeho boku má stát Silvye, rozená podvodn
ice, která ovládá devět jazyků a proslula improvizací a hbitýma rukama. Jenže ti dva se nemůžou vystát.

 

 

Znáte knihy? Pokud ano, chystáte se na ně, nebo jste je už četli?

8 komentářů:

  1. ať se knihy líbí :) přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojda. Máme stejnou knihu Třetí polovička, na kterou se chystám,
    Pokud to dobře dopadne, plánujeme s Marcelkou (Zaostřeno na knihy) společné čtení. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta Třetí polovička vypadá slibně. :) Přeji, ať se ti knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že máme stejný vkus. :D Kromě Tří týdnů do svatby mám doma všechny ostatní knihy. Nejvíc se těším na Třetí polovičku. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si všimla, že máme často hodně podobný výběr. :) Věřím, že se nám budou všechny knížky líbit. :D

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář.