Recenze: Truly

Autor: Ava Reed

Název originálu: Truly

Počet stran: 336

Série: Truly, Madly, Deeply

Díl v sérii: #1

Nakladatelství: Red

Rok vydání v ČR: 2021


Oficiální anotace:

Andie přijíždí do Seattlu. Pochází z venkovské farmy, nemá byt, konto prázdné a za sebou těžké časy. S nejlepší přítelkyní June si chtějí splnit sen a začít společně studovat na univerzitě, aby mohly založit firmu.
Po chaotickém začátku sežene konečně podnájem.
A najde si práci v populárním tanečním klubu za barem. Tam se
začne odvíjet příběh osudové přitažlivosti – Cooper, nemluvný, magický mladý muž pro ni zůstává záhadou. Pomáhá jí, kde může, ale zároveň je odtažitý a drží si odstup. Andie chce vědět, co se za tím skrývá a kdo je Cooper doopravdy.
Křehké pouto, které mezi nimi vzniká, je podrobováno zkouškám, protože šrámy, které na obou život zanechal, jim sbližování právě neulehčují. V kulisách studentského Seattlu, kolejí, večírků a barevného světa se odehrává milostný příběh plný zvratů a překvapení.
Ke sblížení je potřeba se ponořit do vlastní minulosti a otevřít své třinácté komnaty.
O to krásnější a cennější je to, co přijde potom. Není snadné udělat krok do dospělosti. Ale láska hory přenáší. A Andie najde v cizím městě přátele, domov a hlavně Coopera. A nový život začíná…

Moje hodnocení:

Kniha Truly je prvním dílem z nové romantické série, která mnoho čtenářů nalákala díky nádherné obálce a zajímavé anotaci, která slibuje příběh z vysokoškolského prostředí plný romantiky, lásky, emocí, ale také šrámů z minulosti.


Ústřední dvojící jsou Andie a Cooper. Oba dva jsou na první pohled sympatičtí, zajímavý a oba si s sebou nesou šrámy, smutky a nedořešené problémy z minulosti. Co mě na obou rozčilovalo, bylo jejich zvláštní chování. Zvláště v určitých situacích se chovaly naprosto nelogicky a zejména Andie také trochu dětinsky. Až jsem občas musela jen nechápavě kroutit hlavou s nepochopením, že nenašla nějaké dospělejší řešení (které se rozhodně nabízelo). Oba dva kolem sebe krouží, opatrně našlapují, a i když je více než jasné, že je to k sobě táhne, na něco víc si člověk musí počkat skoro až do úplného závěru.

Velkým plusem je střídání úhlu pohledů při vyprávění. Oba hlavní hrdinové se po kapitolách střídají a představují svůj pohled na situaci, který je někdy diametrálně odlišný. Díky tomu dostává příběh komplexněšjí podobu. Navíc srovnávání obou pohledů je někdy hodně zajímavé. Jak rozdílně se na situaci může dívat muž a žena? Někdy opravdu rozdílně. Osobně jsem si asi víc oblíbila pohled ze strany Coopera, který mi přišel svižnější a vtipnější. Andie na můj vkus moc analyzovala, popisovala a bohužel si dost často na něco ztěžovala.

Kromě toho se v knize vyskytuje celá řada postav vedlejších. Za zmínku stojí Andiina nejlepší kamarádka June, která je krásná a naprosto střelená. Přesně ten typ postavy, kterou si v knize oblíbit pro její prořízlou pusu, vtipné situace, které se jí stávají, ale v reálném životě byste se jí vyhnuly. A potom Mason, který se postupně stane nedílnou součástí života obou hrdinů. Samozřejmě nechybí ani lidé z prostředí vysoké školy, kolejí a baru, kde velká část postav pracuje.
Plusem je, že této dvojici bude věnován následující díl s názvem Madly, na který se těším snad více, než na tenhle. 


Příběh bych označila jako milou odpočinkovou pomalejší romanci. Nejedná se o příliš náročnou knihu, na oddech je úplně ideální. Neobjevují se v ní žádné velké zvraty, nebo akce... vše plyne na jedné poklidné vlně, bez drastičtějších vybočení. Autorka navíc píše poměrně čtivě, takže stránky ubíhají sami.

Ve výsledku můžu říct, že se mi kniha líbila. Nedostala jsem od ní tolik, kolik jsem čekala, ale ani tak nejsem zklamaná. Chtěla jsem odpočinkový příběh na zrelaxování a toho se mi dostalo, na drobné "mouchy" kolem nehledě.  

Obálka knihy je podle mě naprosto úžasná a zaujme na první pohled. Zvlášť spojení barev se povedlo. Jediné co je trochu "problémové", je nápis názvu knihy, který se trochu komplikovaně čte a pokud člověk neví, co má hledat, může mít problém ho rozluštit.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.